...czyli jak podejść do odstawienia i możliwie zminimalizować jego konsekwencje
ODPOWIEDZ
  • 6 / / 0
Witam serdecznie.
Przepraszam, jeżeli podobny temat już był, ja go nie znalazłem.
Chodzi mi mianowicie, że jestem na metadon ie ponad rok i czy dawkowanie 3x 200mg retard ów dziennie pomoże mi wyjść na prostą. Tłumaczę sobie, że brak metadonu we krwi zatuszuje tramal em. U mnie co by się nie działo 10 dni i testy czyste od syropu. Dlatego pomyślałem, że tramal byłby idealny. Dodam, że mój organizm nie jest taki, że jak nie wezmę jeden dzień metadonu to umieram.
Co państwo myślą, mam szanse?

Pozdrawiam serdecznie i życzę miłego dnia.

Poprawiono nazwę wątku. #czeslaw
  • 1100 / 269 / 0
nie wiem, czy byłby taki akurat idealny, bo odstawianie tramadolu wporowadza kolejną komponętę typu seretogenicznego
nie wiem czy dobrze rozumiem? chcesz przestać? czy tylko zamienić, bo testy? no i ile tego metadonu pijesz? bo z sety Tramalem to nie zejdziesz, zwłaszcza, że tramal, paradoksalnie, również ma lekko antagonistyczne opioidowo działanie i nie do końca zalecza inne opiaty, głod tramalowy zaleczy, przy morfinowym tylko zatka tyłek, no, może nie tylko, ale będą niedostatki
Uwaga! Użytkownik 3ldritch nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Prof. Marcin Wojnar o alkoholach 0%: Piwo bezalkoholowe podtrzymuje mechanizmy uzależnienia

Coraz więcej osób sięga po piwo bezalkoholowe, wierząc, że to zdrowy wybór. Czy na pewno? Prof. Marcin Wojnar tłumaczy, dlaczego „zerówki” mogą być poważnym zagrożeniem – zapraszamy do przeczytania wywiadu.

10 lat więzienia dla producenta metamfetaminy. Legnicki sąd wydał wyrok

Przestępstwa narkotykowe to coraz większy problem. W jednej z takich spraw zapadł właśnie wyrok. Sąd Okręgowy w Legnicy skazał na 10 lat więzienia 34-letniego Jakuba C., który na przemysłową skalę produkował metamfetaminę. Wytwórnia działała w garażu na terenie prywatnej posesji w Niemstowie pod Lubinem.

CBŚP uderza w gang powiązany z pseudokibicami. Zabezpieczono ponad 100 kg narkotyków

Policjanci CBŚP z Rzeszowa po raz kolejny uderzyli w zorganizowaną grupę przestępczą wywodzącą się ze środowiska pseudokibiców. W trakcie akcji przeprowadzonej na terenie Rzeszowa zatrzymano dwóch 30-latków, powiązanych z jednym z lokalnych klubów piłkarskich.