Dyskusja o głównym alkaloidzie opium, oraz jego półsyntetycznej pochodnej.
Więcej informacji: Morfina w Narkopedii [H]yperreala,Heroina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 118 / 6 / 0
Jak długo po zaprzestaniu brania (mam nadzieję, że są tu takie osoby %-D) mieliście chujowy nastrój, innymi słowy depresje? Brałem 4,5 roku, K, M a w końcu Hell. Trzeźwy półtora miesiąca, ciężko :wall:
Uwaga! Użytkownik Camilleri nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1285 / 30 / 0
Nieprzeczytany post autor: ksionc »
zawsze można spróbować jakiegoś ssri
Uwaga! Użytkownik ksionc jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 118 / 6 / 0
Nieprzeczytany post autor: Camilleri »
Łykam Seroxat, ale nie daje rady. Wątpie by jakiś lek poradził sobie z deprechą po opiatach ot tak. Z pewnością trzeba czasu, ciekawi mnie tylko ile czasu upłynęło zanim innym pani "świat jest do dupy" odpuściła.

Fuzja - D5

a ile czasu jestes czysty?
Uwaga! Użytkownik Camilleri nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 137 / 11 / 0
Nieprzeczytany post autor: Filippo »
Ja pierdole, pozdro 600. Uzaleznienie od leku na sraczke. żal.pl

Nie ma leku. Cpałeś, to cierp, kurwa. Gdzie ty sie chlopie leczyles, ze masz takie podejscie emo - ćpuna? W monarze by ci wytrzepali z kity takie pomysly na antydepresanty.
krumwa kisikisi. pcyk pcyk. mami
  • 475 / 6 / 0
Nieprzeczytany post autor: Fiesta »
ja ostatni raz miałem przerwę ponad 20 lat temu, to wtedy coś po 40 dniach dopiero przestałem mieć tzw LENIA, czyli dopiera po ok 40 dniach zacząłem mieć chęć coś zrobić, ale depresji po opiatowej to.. chyba nie miałem. Pamiętam tylko tzw depresję chu..owego ludzkiego życia, bo życie człowieka jest chu..we i opiaty tu nic nie maja! Gdyby życie miało jakiś sens, to by człowiek nie musiał od dziecka mieć w swoim mózgu naturalne opiaty, czyli endorfiny. Jeden w swoim mózgu ma dużo endorfiny, więc taki nie madepresji, ale nny rodzi się z mała ilością endorfin w mózgu i taki od dziecka szuka podświadomie opiatow- jak np ja to robiłem i to trwa do dzisiaj! Więc niech mi nikt nie pieprzy, że robię coś nie tak, bo to ja mam rację i to ja jestem po dobrej stronie, a po stronie zła, po złej stronie jest społeczeństwo, co chce mi narzucić swą wolę i daje mi wybór: albo przestaniesz cpac, albo cię zniszczymy! A ja na to: takiego wala!
Uwaga! Użytkownik Fiesta jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 324 / 6 / 0
Dlaczego właściwie społeczeństwo tak nie lubi opiatowców?
Jakoś ci co biora białko, koks, pxy, zioło, kwasy itp. nie przeszkadzają większosci ludzi a opiatowcy tak.
Poza tym wiekszość ludzi mysli że opiaty to tylko morfina i heroina a tramal i wszystkie leki opiatowe sa robione na morfinie. I nie dają sobie wytłumaczyc ze tramadol to inna substancja, syntetyczny opiat.
Mówia że tramal albo np. plastry durogesic są na morfinie i koniec. Nie przetłumaczysz im.
A jak ktos duzo cpa wszystkiego oprócz morfy i hery to jest spokmo ziom i można z nim pogadać i sie duzo od niego nauczyc o dragach i ciekawych stanach. A jak ktos bierze morfine albo heroine to jest nikim, zerem poprostu.
Co za debil to wymyslił. :nuts:
Molesty i Hemp gru sie nasłuchali i myslą że sa najmadrzejsi.
Uwaga! Użytkownik papawer somniferum nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 493 / 15 / 0
Nieprzeczytany post autor: mecenas »
[quote="papawer somniferum"]
Dlaczego właściwie społeczeństwo tak nie lubi opiatowców?
Jakoś ci co biora białko, koks, pxy, zioło, kwasy itp. nie przeszkadzają większosci ludzi a opiatowcy tak.
Poza tym wiekszość ludzi mysli że opiaty to tylko morfina i heroina a tramal i wszystkie leki opiatowe sa robione na morfinie. I nie dają sobie wytłumaczyc ze tramadol to inna substancja, syntetyczny opiat.
Mówia że tramal albo np. plastry durogesic są na morfinie i koniec. Nie przetłumaczysz im.
A jak ktos duzo cpa wszystkiego oprócz morfy i hery to jest spokmo ziom i można z nim pogadać i sie duzo od niego nauczyc o dragach i ciekawych stanach. A jak ktos bierze morfine albo heroine to jest nikim, zerem poprostu.
Co za debil to wymyslił. ]

Molesty i Hemp gru sie nasłuchali i myslą że sa najmadrzejsi ..to też, dziwne sam za dzieciaka słuchałem...

Każdy nienawidzi opiaciaży bo są największymi wypierdalaczami ze wszystkich ćpunów-taka prawda. Ale są wyjątki,wiem coś o tym....
  • 87 / 1 / 0
Mnie ostra depresja przeszla po jakiś 3 miesiącach po 8 miesiącach wróciła jako taka równowaga po roku zaczeły cieszyć zwyczajne sprawy i poraz pierwszy uwierzyłam w to że można żyć bez opiatów potem ta wiara bardzo pomagała. Skojarzenia i lzejsze jazdy przeszły po jakiś 60 miesiącacach. Ale to zostaje do końca życia chociaż z czasem przychodzą takie momeny że się zapomina o magicznej mocy heleny.
Dlaczego społeczeństwo tak bardzo nie lubi opiatowców
Bo utarł się sterotyp ćpuna z dworca ze strzykawką w ręku. I ludzie zapominają o tym że to choroba że tym ludzią trzeba pomóc. Większość moich znajomych nie zna mojej przeszłosci i nie chciałabym również aby się o tym dowiedzieli. Mnie to też wkurza pomimo,że ćpun na skrecie potrafi zrobić prawie wszystko aby zdobyć towar i w pewnym sensie sobie na ten stereotyp zaslużył. Jednak nie można wszystkich wrzucać do jednego worka.
  • 884 / 30 / 0
Nieprzeczytany post autor: Night Garden »
whitewidow pisze:
Bo utarł się sterotyp ćpuna z dworca ze strzykawką w ręku. I ludzie zapominają o tym że to choroba
Choroba?! Ćpun to przestępca, w kajdany, do więzienia go! :)
Uwaga! Użytkownik Night Garden nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 168 / 2 / 0
s
Nieprzeczytany post autor: kerouac »
ćpun to typ zapinajacy narty, brudny, smierdzacy bandyta, w dyby z nim i w lochy, 48 i na sanki w pizdu! (zart)

loperamid IV??? o kurwa, takiej desperacji nie widzialem w moim zyciu cpunskim nigdy. znam typa co na kresce pakowal sobie chlorprothixen, ketonal i rolke (to co w monarze mu dali na detox domowy, wszystko pokruszone ledwo ledwo w wodzie ledwo przefiltrowane i strzal w pachwinke) i wiem ze przezyl a krechy i tak nie zbil. loperamid jest dobry jak juz wyjdziesz z kreski (po tych 3-4 dniach) brac jeszcze prez ok. 5 dni zeby flaki w podbrzuszu nie napierdalaly jak dzikie i zatrzymac syfon z odbytu ale brac go coraz mniej. ale ost. czytalem na BL'cie ze ktos tam po detoksie wpierdalal chyba z 20 czy 40mg loperamidu dziennie przez dluzszy czas (jest to niebezpieczne, wiadomo perystalika jelit powinna byc w koncu ustabilizowana) i sugerowano mu zeby powoli schodzil codziennie z dzialek. dzis jest moj 8 dzien bez hery i wzialem 8mg loper. bo jakos z ranca 3 razy w sraczu wyladowalem. na mnie osobiscie dziala tylko na komfort w podbrzuszu i wyproznianiu sie, nie ma mowy o przekroczeniu BBB, choc wiadomo ze jakis tam maly procent ludzi jest tym obdarzona.

kerouac
ex-wsburroughs
ODPOWIEDZ
Newsy
USA: Przedawkowane narkotyki zabiły mniej osób w 2024 roku

Liczba ofiar śmiertelnych związanych z przedawkowaniem narkotyków w Stanach Zjednoczonych znacząco spadła w 2024 roku, osiągając najniższy poziom od czasów sprzed pandemii COVID-19 – wynika z najnowszych, wstępnych danych opublikowanych 14 maja przez Centra Kontroli i Zapobiegania Chorobom (CDC).

Marihuana zmniejsza pragnienie alkoholu u osób pijących dużo – Nowe badania finansowane przez rząd

Czy marihuana może pomóc osobom pijącym dużo alkoholu pić mniej? Nowe badanie przeprowadzone w USA sugeruje, że tak – i to z zaskakująco prostego powodu. Osoby, które sięgały po marihuanę tuż przed alkoholem, piły wyraźnie mniej i miały mniejsze łaknienie.

Ten napój to hit w USA. Sprzedaż rośnie jak szalona, alternatywa dla drinków

Rewolucja na rynku napojów trwa – Amerykanie coraz częściej sięgają po napoje z THC zamiast po alkohol. To już nie nisza, a branża warta setki milionów dolarów, która zmienia oblicze rynku spożywczego i wywołuje poruszenie wśród regulatorów.