Dział służący dyskusji o pozostałych odmianach roślin, np. afrodyzjakach, ziołach snu, czy ziołach o właściwościach uspokajających i sedatywnych a także o substancjach pochodzących z organizmów zwierząt.
ODPOWIEDZ
  • 1472 / 26 / 0
Spaliłem wczoraj niecałego Grama z dobrego bonia i co mogę powiedzieć

Jak się nie pali fajek to ciężko idzie palenie trzeba się trochę pomęczyć ,smakiem przypomina mi Ex-sesa ,gdyby nie te aromaty smakowe w Ex-sesie myślałbym ,że palę Ex-sesa jeśli chodzi tylko o smak

Nie wiem co ta roślinka robi w Smartshopach powinna być w Sexshopach,działa wyrażnie afrodyzująco a inne efekty są bardzo bardzo słabe a może są efektami placebo

Napewno jest dużo lepszych afrodyzjaków ,choć ten nie jest zły,jeśli chcecie używać tej roślinki do wiadomo jakiego celu to mogę polecić napewno będzie dużo przyjemniej i atrakcyjniej :-D
Uwaga! Użytkownik zycie ponad wszystko nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2129 / 27 / 0
Ja wczoraj spróbowałem silnego naparu damiany z wypitym wcześniej wywarem z kocimiętki. Faktycznie, kocimiętka wzmacnia wyraźnie damianowe efekty. Przez chwilę czułem błogostan i ciepło przechodzące przez całe ciało.
Nic spektakularnego, aczkolwiek przyjemne uczucie, szkoda tylko, że działało to kilkanaście minut.
Toksyczna chemia z 15 metrów
  • 199 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Diviner Sage »
Na mnie damiana nie działa afrodyzująco :/ Jedynie chilloutuje. Uwielbiam ją jako wypelniacz do lolków no i robiłem pare razy z niej nalewkę - bardzo przyjemna w smaku o ile nie przesadzi się z ilością suszu w przeciwnym wypadku jest dość gorzka.
  • 25 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Prince »
Też chętnie dowiedziałbym się jakie są sposoby na ekstrakcje damiany ? da radę tak jak salvie ?
  • 2129 / 27 / 0
Najłatwiej chyba przeprowadzić ekstrakcję z użyciem alkoholu etylowego. Czyli, zalewamy susz roślinny ( ilość zależna od upodobań.) spirytusem i trzymamy w szczelnie zamkniętym naczyniu. Następnie filtrujemy i pozostawiamy tak powstały roztwór do wyparowania. To co zostanie na ściankach i dnie naczynia to min. substancje czynne damiany. Lepszym rozwiązaniem jest jednak chyba nalewka. damiana bardzo fajnie działa wraz z alkoholem.
Ostatnio zmieniony 24 maja 2009 przez Kuba Powiatowy, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 729 / 6 / 0
Nieprzeczytany post autor: Toker »
Czytałem na początku wątku o wciąganiu ekstraktu 3:1 do nosa. Dostałem ekstrakt x10, pięć gram. Jest w proszku. Zastanawia mnie, czy aby nie skorzystać z tego sposobu przyjęcia... wydaje mi się, że powinno być naprawdę wyczuwalne.
Dam znać po testach.

EDIT:
Niewykonalne. Pył dostaje się wprost do płuc.
Szkoda. Wypiję więc herbatę. Ile zalecacie wrzucić?
Ostatnio zmieniony 06 czerwca 2009 przez Toker, łącznie zmieniany 1 raz.
To see bee! To see sea: To see infinity, To see eternity! To city too - To see pee!
2C-B! 2C-C: 2C-I, 2C-E! 2C-T-2 - 2C-P!

Kładzenie ćpuna spać na trzeźwo to jak kładzenie żywego do trumny.
~ Lilia1

GG: 450537
e-Mail: FriendlyToker@gmail.com
  • 2129 / 27 / 0
Stosowałem ten ekstrakt 3 :1. Nie ma co się tutaj bać, możesz równie dobrze przyjąć wszystko jak i podzielić na mniejsze porcje. Ja robiłem tak, że do herbaty z suszu damiany dodawałem łyżeczkę ekstraktu. Ma to działanie afrodyzjakalne i lekko euforyczne. Można tez dopić do tego piwo, co wywołuje miłe odprężenie.
  • 729 / 6 / 0
Nieprzeczytany post autor: Toker »
Ach, tak. Jest, przepraszam najmocniej, nie zauważyłem.
Więc leci ~2.5g. Update na bieżąco. ;)

Smak jest nienajgorszy, jest nawet całkiem przyjemny. Przypomina herbatkę miodową. Odrobina cukru i leci. Ekstrakt, co ciekawe, jest prawie w pełni rozpuszczalny. Albo cząstki tego pyłu są tak lekkie, że unoszą się po prostu w wodzie. Tak czy inaczej, konsumpcja rozpoczęta.
Ostatnio zmieniony 06 czerwca 2009 przez Toker, łącznie zmieniany 1 raz.
To see bee! To see sea: To see infinity, To see eternity! To city too - To see pee!
2C-B! 2C-C: 2C-I, 2C-E! 2C-T-2 - 2C-P!

Kładzenie ćpuna spać na trzeźwo to jak kładzenie żywego do trumny.
~ Lilia1

GG: 450537
e-Mail: FriendlyToker@gmail.com
  • 11 / / 0
Witam. właśnie wczoraj zamówiłem 100 g damiany i 10g ekstraktu 3:1... i chciałbym sie zapytać tych którzy już eksperymentowali z daminą... jak to jest z paleniem damiany! ile trzeba tego spalić? 1 - 2 skręty by były jakieś zauważalne efekty? i ile potrzyma efekt damiany? nie znalazłem w tym temacie jakiś jednoznacznych odpowiedzi! wiec ośmielam sie pytać.
>:-)
  • 25 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Prince »
na pewno nie mało, ja po 2 wbitach w bongu nie czułem zbytnio efektów a cybuch mam dość duży. Spróbuj spalić 1 średnią wbite tego extraktu i sam zobaczysz jaka dawka jest dla ciebie odpowiednia, bo jak wiadomo jednemu potrzeba mniej, drugiemu więcej a na następnego w ogóle nie będzie działać.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Przemycają narkotyki w ciałach żywych jałówek. Eksport bydła z Meksyku do USA kwitnie

Meksykańskie kartele wykorzystują żywe bydło do przemycania narkotyków przez granicę USA. Narkotyki zaszywają wewnątrz zwierząt.

10 lat więzienia dla producenta metamfetaminy. Legnicki sąd wydał wyrok

Przestępstwa narkotykowe to coraz większy problem. W jednej z takich spraw zapadł właśnie wyrok. Sąd Okręgowy w Legnicy skazał na 10 lat więzienia 34-letniego Jakuba C., który na przemysłową skalę produkował metamfetaminę. Wytwórnia działała w garażu na terenie prywatnej posesji w Niemstowie pod Lubinem.

18-latek złapany na gorącym uczynku. W biały dzień sprzedawał narkotyki na ulicy

Bielańscy wywiadowcy zatrzymali dwóch mężczyzn na gorącym uczynku podczas transakcji narkotykowej. 18-latek przekazał 20-latkowi blisko 20 gramów marihuany. W wyniku dalszych działań funkcjonariusze zabezpieczyli przy nim oraz w jego mieszkaniu dodatkowe narkotyki – marihuanę i tabletki zawierające MDMA. Obaj trafili do policyjnej celi. Prokurator zastosował wobec 18-latka środek zapobiegawczy w postaci dozoru policyjnego.