Dział poświęcony tematowi kontroli recept lekarskich u farmaceuty.
ODPOWIEDZ
  • 858 / 50 / 0
Podłączam się pod pytanie Dewiantki.
  • 385 / 22 / 0
Moja mała tajemnica:)

Trochę mogę podpowiedzieć....trzeba mieć gadane i nie dać się lekarzowi zdominować.No i jakiś papierek z szpitala na alprę by się przydał ale to 30% mojego sposobu.

Juto jadę po 6 op alpry i 4 clono a w piątek 3 op alpry ale to tak na lajcie.

Trzeba zejść do podziemia na jakiś czas żeby nie podpaść załatwiająć np 40 opakowań 3-4 miesiące przerwy.

Szczerze to juz mam dość tych benzosów 2 tygodni byłem czysty teraz 3 dniowy ciąg 33 mg poszło dzisiaj.Najchetniej bym sie tego pozbył i poszedł na odwyk ale szkoda wyrzucać prawie 100 opakowań:D
Zanim coś weźmiesz zastanów się kilka razy i zaczerpnij info o tym.
To co tutaj piszę nie ma na celu nakłaniania kogoś do tego aby coś wziął.
Wszystko co piszę jest fikcją,nic nie znaczącą.
Co Cię nie zabije,to Cię wzmocni.
  • 858 / 50 / 0
Btw ile opakowan Xanaxu 1mg mozna wypisac na jedna recepte 100% odplatnosci?
  • 12477 / 2425 / 0
To zależy od dawkowania.
  • 858 / 50 / 0
jezus_chytrus pisze:
....
wytłumacz mi proszę jak to wygląda. powiem lekarzowi, że chcę stosować doraźnie (raz na miesiąc), więc w takiej sytuacji ile opakowań max może mi wypisać?
(ostatnio w identycznej sytuacji dostałem 3 x 30 tabl. x 1mg Xanaxu SR)
  • 385 / 22 / 0
@rrd

Xanax 1 mg 4-2-2-2 x 3 miesiące czyli na jednej recepcie 30 opakowań w przypadku lęku napadowego.
  • 385 / 22 / 0
Wtorek totalnie nabenzosowany pojechałem do rodzinnego w innym mieście na jednorazówkę,chciałem 9 op. alpry i 4 op. clona.Wyszedłem z recką na 6 op alpry bo 9 op to za dużo zdaniem Pani doktor ale za to zamiast 4 op. clona dostałem 6 op. z tego całego zamieszania hehe. Ahh ci magicy zakręceni są niezle.
  • 12477 / 2425 / 0
Na recepcie możesz dostać zapas na 90 dni stosowania - na podstawie dawkowania.
Przyjmijmy dawkowanie 1mg na dobę. W takim wypadku maks to 6 opakowań 0.5mg / 3 opakowania 1mg.
  • 858 / 50 / 0
Dostałem dziś 30tab 1mg bo powiedziałem, że stosuję doraźnie. Ale na jutro też się zapisałem do lekarza więc powiem, że stosuję 1 tab dziennie i dostanę 3x30.
Dzięki za odpowiedzi!
  • 385 / 22 / 0
@rrd

Tak tylko nie wiadomo czy na 3 miesiące Ci przepisze chyba,że powiesz,że gdzieś wyjeżdzasz na dłuższy czas wtedy nie będzie problemu.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Ekspertka: nikotyna ma większy potencjał uzależnieniowy niż heroina

Nikotyna ma bardzo duży potencjał uzależnieniowy, jest on nawet większy niż w przypadku heroiny - powiedziała PAP prof. Dominika Dudek, psychiatra. Dodała, że jej używanie ma niekorzystne skutki zdrowotne. Wskazała też, że nikotyna działa silnie na układ nagrody powodując wydzielanie się dopaminy.

policjanci zabezpieczyli ponad 100 kg kokainy ukrytej w naczepie ciężarówki

Policjanci z Wałcza przejęli ponad 100 kilogramów narkotyków. Nielegalny towar przemycany był w ładunku, w którym były części samochodowe. W związku ze sprawą zatrzymane zostały dwie osoby. Są już po zarzutach i może grozić im nawet 20 lat pozbawienia wolności.

Setki kilogramów narkotyków w gaśnicach i kołach zapasowych. Osiem osób przed sądem

Prokurator Prokuratury Regionalnej w Gdańsku skierował do Sądu Okręgowego w Gdańsku akt oskarżenia przeciwko ośmiorgu osobom, oskarżonym o udział w zorganizowanej grupie przestępczej zajmującej się międzynarodowym obrotem marihuaną i kokainą oraz praniem pieniędzy. Aktem oskarżenia objęto siedmiu mężczyzn i jedną kobietę.