A gadanie ''mam problemy z dopamina'' to pierdolenie. Kazdy czlowiek jak przyjebie sobie leki zwiekszajace poziom dopaminy to poczuje sie lepiej, ale to gowno a nie leczenie. W ten sposob pomagasz sobie doraznie i przejedziesz na tym moze pare lat, jak bedziesz mial szczescie, a potem ci sie jeszcze bardziej w organizmie popierdoli.
Jesli chcesz sie wyleczyc, to zalecam zaczac regularnie uprawiac wieczorna medytacje i bardzo powaznie zainteresowac sie tematem integrowania stlumionych emocji. Bardzo duzo takich rzeczy jak opisujesz bierze sie wlasnie przez wypieranie wielu emocji przez lata. W koncu masz ich za duzo i chca one zwrocic Twoja uwage wywolujac np. drgawki albo bol.
Ignorowanie problemu moze sprawic, ze umrzesz kilkanascie lat szybciej, niz moglbys zyc.
Parathormon pisze:Wyczuć lekarza :).
Co do leczenia metylofenidatem - nie ma ludzi, którzy przezeń wyszli na prostą
@Blue_Berry: Dokładnie tak jak piszesz, trzeba wyczuć z kim ma się do czynienia. Ponad miesiąc temu udałem się do neurologa po skierowanie do psychiatry, swoją drogą bardzo miły człowiek. Powiedziałem jak sprawa wygląda, włącznie z tym że próbowałem substancji psychoaktywnych i używam epha, i nie dość że mnie nie skrytykował to jeszcze dał mi delikatnie do zrozumienia że prawdopodobnie mam rację, ale że do jego kompetencji nie należy diagnozowanie ADHD to skończyło się na wypisaniu skierowania do psychiatry.
@extraviado: Myślałem nad tym żeby przed delegalizacją zrobić zapas, ale dobrze wiem jak to się może skończyć, będzie więcej to i dawka może pójść w górę bo co sobie będę żałował, i z leczenia nici. A poza tym, to że kryształ jest przezroczysty nie zawsze oznacza że czystość produktu jest wysoka, a metylo z apteki będzie pewnej czystości.
Btw.
Do epha stosuję też redukcję szkód w postaci:
Kurkumy - dla ochrony neuronów dopaminergicznych, przy okazji poprawia nastrój
Cynamonu - delikatnie poprawia funkcje poznawcze i niweluje chęć na następną dawkę wieczorem
No i zmiana diety: więcej witamin, mniej prostych węglowodanów.
Dodatkowo obie przyprawy są antagonistami NMDA przez co nie pozwalają tolerancji wzrosnąć (ten sam mechanizm który odpowiada za obniżanie tolerancji przez DXM)
Kapiszonn pisze:
@Blue_Berry: Dokładnie tak jak piszesz, trzeba wyczuć z kim ma się do czynienia. Ponad miesiąc temu udałem się do neurologa po skierowanie do psychiatry, swoją drogą bardzo miły człowiek. Powiedziałem jak sprawa wygląda, włącznie z tym że próbowałem substancji psychoaktywnych i używam epha, i nie dość że mnie nie skrytykował to jeszcze dał mi delikatnie do zrozumienia że prawdopodobnie mam rację, ale że do jego kompetencji nie należy diagnozowanie ADHD to skończyło się na wypisaniu skierowania do psychiatry.
extraviado pisze:Ja bym pierdolil ten metylofenidat i kupil sobie duzy zapas etylofenidatu
zebys sobie za bardzo nie rozjebal organizmu podczas kilkuletniego zazywania.
A gadanie ''mam problemy z dopamina'' to pierdolenie. Kazdy czlowiek jak przyjebie sobie leki zwiekszajace poziom dopaminy to poczuje sie lepiej, ale to gowno a nie leczenie.
Jesli chcesz sie wyleczyc, to zalecam zaczac regularnie uprawiac wieczorna medytacje i bardzo powaznie zainteresowac sie tematem integrowania stlumionych emocji.
Szkoda, że przez swoją ignorancję nie jesteś w stanie tego pojąć.
Wiesz, byłam u kilkudziesięciu psychiatrów w swoim życiu i dość duży odsetek z nich pracuje w sposób mechaniczny, ignorując tak naprawdę pacjenta na zasadzie: wywiad->diagnoza->leki->wypierdalaj.
Tak, to zapewne jest idealne rozwiązanie dla kogoś, komu zależy na tym, żeby wyzdrowieć
i wrócić do normalnego życia.
zebys sobie za bardzo nie rozjebal organizmu podczas kilkuletniego zazywania.
A gadanie ''mam problemy z dopamina'' to pierdolenie. Kazdy czlowiek jak przyjebie sobie leki zwiekszajace poziom dopaminy to poczuje sie lepiej, ale to gowno a nie leczenie.
Jesli chcesz sie wyleczyc, to zalecam zaczac regularnie uprawiac wieczorna medytacje i bardzo powaznie zainteresowac sie tematem integrowania stlumionych emocji.
Kapiszonn pisze: Wyzdrowieć to za dużo powiedziane, mogę co najwyżej poprawić jakość swojego życia.
Jesli chce cpac, no to moze sobie wsuwac ten etylofenidat czy tam metylofenidat i zwiekszac poziom dopaminy. Bedzie to odrobine zdrowsze, niz by napierdalal amfetamine przez lata. Jaki bedzie tego skutek? Z roku na rok bedzie coraz gorzej. Znam ludzi po wieloletnich ciagach na spidujacych rzeczach, no i coz - nie wygladaja oni zbyt zdrowo.
Jesli chce sie leczyc, to juz inna bajka. Nalezaloby ustalic z lekarzem przyczyne choroby. Samo to jest trudne. Przy calej naszej wiedzy medycznej wciaz psychiatria jest DO DUPY ze sie tak wyraze.
Nawet, gdy ustali sie, co mu jest, to i tak ciezko dobrac odpowiednie leki oraz terapie.
Sorry nie wypowiadam sie tu wiecej bo i tak nie jestem w stanie pomoc.
Trzeba duzo lekarzy, duzo czytania, duzo kombinowania z lekami i duzo szczescia. POZDRO
Pozdro.
![[mem]](https://hyperreal.top/wtf/memy/3/308468e7-260a-4fa7-a995-1310e73c1302/zespol_pozapiramidowy.png?X-Amz-Algorithm=AWS4-HMAC-SHA256&X-Amz-Credential=nxyCWzIV8fJz5t5dUSIx%2F20250430%2FNOTEU%2Fs3%2Faws4_request&X-Amz-Date=20250430T103602Z&X-Amz-Expires=3600&X-Amz-SignedHeaders=host&X-Amz-Signature=a5f34e9e18ee46993470fc516b6c3907eeb1bf7c75b280609b729fa417984011)
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/germancannaclubs.jpg)
Niemiecki ekspert: trudno dostrzec w legalizacji konopi cokolwiek pozytywnego
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_artykul_skrot/psiloshrooms25.jpg)
Psychodeliki mogą wspomagać onkologiczną psychoterapię i leczenie alkoholizmu
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/mmnaswiecie.png)
Mówili: "Narkotyków to ja nie chcę". Dopóki ból stawał się nie do zniesienia
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/mandarynki.jpg)
To nie zgniłe mandarynki. 24-latek niósł w torbie tak zapakowane narkotyki. Wpadł, bo spanikował
"Dzięki czujności, doświadczeniu i doskonałemu rozpoznaniu terenu, policjanci z Wydziału Wywiadowczego Komendy Miejskiej Policji w Szczecinie kolejny raz skutecznie uderzyli w przestępczość narkotykową."
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/petru.jpg)
Ryszard Petru ma już projekt depenalizacji marihuany. Znamy szczegóły
Dopuszczenie posiadania do 15 gramów suszu lub jednego krzaka konopi na własny użytek – to propozycja, którą przedstawi zespół parlamentarny tworzony przez posłów koalicji. Dotarliśmy do szczegółów projektu, które potwierdzają nasze wcześniejsze ustalenia.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/image-1-1038x692.png)
Największa w historii analiza potwierdza: marihuana skuteczna w leczeniu objawów nowotworowych
W ciągu ostatnich miesięcy świat nauki zyskał dostęp do największej metaanalizy dotyczącej zastosowania marihuany w terapii nowotworów, przeprowadzonej przez Whole Health Oncology Institute we współpracy z The Chopra Foundation i opublikowanej w prestiżowym czasopiśmie Frontiers in Oncology. Wyniki są jednoznaczne – istnieje przytłaczający konsensus naukowy, że medyczna marihuana skutecznie łagodzi objawy choroby nowotworowej i poprawia jakość życia pacjentów.