Polepszanie samopoczucia i funkcjonowania za pomocą substancji nie będących narkotykami. Suplementy, witaminy, nootropy; regeneracja receptorów i neuronów; dieta i trening.
ODPOWIEDZ
  • 38 / / 0
Jakie macie sposoby naturalne na lepszy sen a przede wszystkim na to żeby szybciej zasypiać ?

Ostatnio rozregulowałem się mocno ze spaniem i mam tak że 3-4 a mi się spać nie chce.

Do lekarza nie chce od razu lecieć a póki co chcę spróbować czego się da z natury.
Na razie melisa i melatonina i jakieś tabletki bez recepty ale nie czuję różnicy - może trochę po melatoninie ale tylko przez dwa dni a spać jak mi się nie chciało tak nie chce..
  • 43 / 3 / 0
Na sen bardzo dobra jest GABA, mi się o wiele lepiej śpi jak wezmę trochę przed snem.
  • 38 / / 0
pod jaką postacią ?
jest coś takiego jak GABA Swanson w tabletkach ale coś bardzo powątpiewam czy to jest skuteczne.
  • 2652 / 382 / 0
Melatonina lub L-tryptofan. Regularnie brana/y się sprawdza tylko trzeba pilnować dawek, brać o tych samych porach, wtedy przynosi efekty.
Uwaga! Użytkownik Blue_Berry jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 720 / 12 / 0
miks: melatonina + nervomix/olimp forsen/deprim + magnez, witaminy. Takie kombo przed snem i lulasz :)
Melatoninka maks 10mg.
  • 766 / 133 / 6
Z ziol pospolitych polecam przede wszystkim melise i rumianek, to swietna synergia, mozna dodac tez troche szalwi lekarskiej. Dawka - po 1-2 lyzeczki kazdego skladnika. Sa tez dwie swietne i ciekawe rosliny egzotyczne - kora mulungu o mocy porownywalnej ze slabym benzo oraz tarczyca bocznokwiatowa (Scutellaria lateriflora) o ktorej wiecej mozna poczytac po wpisaniu jej polskiej nazwy w duckduckgo. Bardzo skuteczna.
Harm reduction i rozsądek sposobami na to, drogi użytkowniku substancji psychoaktywnych, byś cieszył się pełnią efektów swych specyfików przez całe życie.

ZERO TOLERANCJI DLA TOLERANCJI!
  • 57 / 3 / 0
A bierzesz/suplementujesz coś co cię tak pobudza, jeśli tak, to może to zmniejszyć albo ostatnią dawkę wcześniej brać?
Always look on the bright side of death
Just before u draw yr terminal breath
Life´s a piece of shit when u look at it
Life´s a laugh and death´s a joke-it´s true
You´ll see it all a show keep on laughing as u go
Just remember that the last laugh is on u
  • 527 / 6 / 0
GABA jest świetna 2-3g przed snem a chwile później idzie bardzo łatwo zasnąć. Do tego poprawia jakość snów:)
Ale nie stosuj codziennie bo nie bedzie tak dobrze działać. 3x na tydzień i jest pięknie:)
  • 38 / / 0
Już pytałem ale powtórzę GABA w jakiej formie ??

@nickodem - nie nic nie biorę pobodzającego tylko parę miesięcy temu miałem ciężki i nerwowy okres spałem wtedy bardzo mało - i w sumie okres nerwowy się skończył spać mogę normalnie ale spać mi się zaczyna chcieć 3cia-4ta w nocy więc trochę póxno i muszę się jakoś przestawić

@Berig - rumian piję normalnie nawet a melisa jakoś mi nie podchodzi - zresztą kiedyś piłem i nigdy mi się po niej samej przynajmniej nie chciało. te egzotyczne poszukam

@PuTTy - no właśnie coś czuję że trzeba taki mix zrobić i wtedy może będzie lepiej. Swoją drogą piszesz melatonina 10mg a ja sprawdziłem swoją 3mg może dlatego nie ma efektów :)

@Blue_Berry - L-tryptofan o tym nawet nie słyszałem muszę poczytać

sporo sposobów coś czuję że jak wszystko wypróbuję to nie będę mógł się obudzić :)
  • 67 / 1 / 0
0,5mg melatoniny pół godziny przed planowanym snem powinno pomóc. Małe dawki potrafią u niektórych osób być bardziej skuteczne od dużych i do tego nie mulą na drugi dzień. Jak nie zadziała to zarzuć 5mg i wyłącz komputer/telewizor i światło. Powinno pomóc, tylko nie walcz z sennością/zmuleniem pod pretekstem "zaraz pójdę spać" bo senność rozproszysz i będzie lipa.
"Dzień dobry." Adam Mickiewicz
ODPOWIEDZ
Newsy
Kanada wprowadza przezroczyste opakowania na marihuanę

W marcu 2025 roku Health Canada, czyli kanadyjski odpowiednik Głównego Inspektoratu Sanitarnego, ogłosił nowy pakiet zmian dla producentów konopi. Najważniejsza? Zgoda na przezroczyste okienka w opakowaniach suszu. Od teraz konsument może zobaczyć zioło jeszcze przed zakupem. To pierwsza taka zmiana od czasu legalizacji marihuany w Kanadzie. Ale to nie wszystko.

"Narkociak" próbował przemycić narkotyki do więzienia

Koci kurier z narkotykami wpadł na gorącym uczynku. Strażnicy kostarykańskiego więzienia zatrzymali kota, który do futra miał przyklejone paczki z marihuaną i crackiem. Zwierzak próbował przedostać się na teren zakładu karnego.

USA: Przedawkowane narkotyki zabiły mniej osób w 2024 roku

Liczba ofiar śmiertelnych związanych z przedawkowaniem narkotyków w Stanach Zjednoczonych znacząco spadła w 2024 roku, osiągając najniższy poziom od czasów sprzed pandemii COVID-19 – wynika z najnowszych, wstępnych danych opublikowanych 14 maja przez Centra Kontroli i Zapobiegania Chorobom (CDC).