Polepszanie samopoczucia i funkcjonowania za pomocą substancji nie będących narkotykami. Suplementy, witaminy, nootropy; regeneracja receptorów i neuronów; dieta i trening.
ODPOWIEDZ
  • 63 / 9 / 0
Idź do psychiatry i poproś o preparat zawierający mianserynę lub mirtazapinę - znacznie polepszają jakość snu + działają antydepresyjnie + są mega silnymi antyhistaminami (bez porownania silniejszymi niz Claritina, Zyrtec itd.). Melatonina 3-5mg - w jej wypadku więcej nie znaczy lepiej. Warto ją też brać ponieważ jest silnym antykancerogenem. ZMA (lub olimpowe Chela-MZB) to też dobry pomysł. Magnez jest najbardziej potrzebnym organizmowi minerałem, wit. B6 pomaga w jego wchłanianiu a Cynk nie jest magazynowany w organiźmie, więc warto się tym suplementować. Magnez jest uspakajający i pomaga napewno zasnąć. Leki oparte na zolpidemie\zopiklonie\eszopiclonie są dobre ale uzależniają bo to substancje działające na receptory GABA-A i po jakimś czasie bez nich nie można zasnąć pozatym uzależniają fizycznie - nie warto w celu usypiania ich brać. zolpidem sprawdza się raz na jakiś czas za to + jakiś stymulant jako fajny tripostan.
  • 1205 / 10 / 0
No zgadza sie ze przy np niebenzodiazepinach występuje bezsenność z odbicia ALE temat jest o czymś naturalnym na sen, a moim zdaniem mianseryna czy mirta to cinko pod to podchodzą %-D
  • 63 / 9 / 0
Racja, ale napomknąłem o nich z racji ich dużej skuteczności oraz brak efektu bezsenności z odbicia (ala zolpidem).
  • 1205 / 10 / 0
Tyle, że taka np mianseryna ma inne negatywne skutki - u sporej części osób zatrzymuje wode w organizmie i chodzi się napompowanym jak balon %-D
  • 545 / 8 / 0
Mirtazapina z kolei, powoduje maga gastro, nie porównywalnie większe od tego na THC. Można bardzo szybko przytyć.
Luk.low@interia.pl
  • 63 / 9 / 0
Miansa i mitra obie powodują gastro, z tym, że ja regularnie ćwicze siłowo, więc jest mi to na rękę. Z tym napompowaniem 1wsze słyszę - nie doświadczyłem tego a jem je już regularnie od kilku miesięcy.
  • 1205 / 10 / 0
Dlatego pisałem, że u niektórych tylko "pacjentów" ;) Ale jest to znany skutek uboczny.

Co do gastro to niestety, ale czasem przestaje się kontrolować jakość posiłków i skutek może być nie za ciekawy ;)
  • 257 / 11 / 0
Aktywny sex
Oko za oko, za ząb. Dlaczego kurwa za pieniądze?
  • 38 / / 0
@Dexter_GBL - no właśnie na początku jak miałem problemy ze snem ale to było spowodowane sporą nerwówką to właśnie dostałem od lekarza mirtor i powiem że na tamten czas był idealny. Spałem super nie byłem otępiały i do tego miałem apetyt co w moim przypadku jest akurat plusem do za gruby nie jestem :)

ale po jakimś czasie nerwy opadły a pozostało rozregulowanie snu i jak wziąłem sobie wtedy mirtę to później na drugi dzień nieźle przymulony chodziłem

więc potwierdzam że mirta jest bardzo dobra ale nie zawsze

@shacodupa - no zgadza się tylko teraz akurat posucha w tym temacie :)
  • 57 / / 0
Ja miałem całkiem niedawno całkiem duże problemy z zaśnięciem.
Pomogłem sobie przez zwiększenie aktywności fizycznej, 2-3 razy w tygodniu bieganie, przesiadka z tramwaju na rower. O wiele łatwiej się zasypia kiedy czuje się zmęczone mięśnie.
Jeśli dużo spędzacie czasu przed komputerem polecam program f.lux który dopasowuję ustawienia ekranu do aktualnej godziny. Pomaga bo ekran komputera w nocy odrobinę imituję światło dzienne, i człowiek cały czas jest w trybie działania bo mózg myśli że jest dzień, program ustawia kolory na bardziej łagodne.
Dodatkowo kiedy już leżę to staram sobie zwizualizować cały poprzedni dzień, w pewnym momencie przemienia się to w sen. Takie przypominanie sobie dnia to jest też dobry trening na pamięć, ale to tak btw.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Polski narkobiznes zwiększa zasięgi. Czarny rynek domaga się towaru

Newsy
Przemytnicy kokainy z Kolumbii skazani. Pachnące mentolem narkotyki przylatywały na Śląsk

Gliwicki sąd skazał sześciu członków grupy przestępczej, która drogą lotniczą przemyciła na Śląsk kilkadziesiąt kilogramów kokainy. Przewożona ją w paczkach z napisem "Rolls Royce".

Prof. Marcin Wojnar o alkoholach 0%: Piwo bezalkoholowe podtrzymuje mechanizmy uzależnienia

Coraz więcej osób sięga po piwo bezalkoholowe, wierząc, że to zdrowy wybór. Czy na pewno? Prof. Marcin Wojnar tłumaczy, dlaczego „zerówki” mogą być poważnym zagrożeniem – zapraszamy do przeczytania wywiadu.

Baner reklamujący sprzedaż mefedronu wisiał na płocie sopockiego kempingu

Na ogrodzeniu kempingu przy ul. Bitwy pod Płowcami w Sopocie zawisł baner z kodem QR, który po zeskanowaniu prowadził do strony oferującej sprzedaż mefedronu. To kolejny przypadek, po niedawnych doniesieniach z Gdańska, reklamowania sprzedaży narkotyków za pomocą umieszczanych w miejscach publicznych kodów QR.