Dyskusja na temat roślin z rodziny powojowatych, wykazujących działanie psychoaktywne.
Więcej informacji: Powoje w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 158 / 2 / 0
Czy polskie powoje, zazwyczaj nie z rodzaju ipomoea lecz convolvulus, np. Convolvulus arvensis - powój polny, znany chyba wszystkim. Czy są halucynogenne ?
Na wiki piszą że nasiona są trujące.
  • 608 / 9 / 0
halucynogenne nie, lekko psychoaktywne tak.
zawierają kilka słabo działających alkaloidów tropanowych (tropina, pseudotropina, tropinon) i alkaloidy pirolizydynowe cuscohygrinę i hygrinę, które występują też w niewielkich ilościach w liściach koki.
efekty to lekkie zakręcenie, głupkowatość (jak to ktoś napisał 'silliness dominated the experience'. u mnie objawiło się to słowotokiem i wybuchami śmiechu), lekka euforia.
powyższe testy przeprowadzałem podczas długotrwałej konsumpcji mj i na pewno miało to wpływ, łączą się bardzo dobrze :-) zresztą imho nowe zioła o delikatnym działaniu najlepiej poznawać właśnie pod wpływem ziela.
jak to zwykle w przypadku ziółek, nie nastawiać się na miażdżącego tripa to i rozczarowania nie będzie. próbowałem tylko kwiatów i ich dotyczy to, co wyżej napisałem. z tego co pamiętam inne części rośliny mogą działać przeczyszczająco
  • 2244 / 23 / 0
Jest jednym ze składników mieszanek ziołowych działających przeczyszczająco. Kiedyś stosowano napar z powoju polnego do mycia włosów, leczenia ran, zaparć, regulacji miesiączki, to z medycyny ludowej.
  • 1387 / 2 / 0
Kwiaty suszyłeś? Może i głupie pytanie, ale wcale nie taka oczywista ta odpowiedź ;)
– Chodź. Czeka nas długa podróż.
– Jestem przyzwyczajona do długich podróży... Kiedyś wybrałam się nawet do Piekła – wyjaśniła.
– Jak zdołałaś wrócić?
Przyglądała mi się długo i uważnie.
– Wrócić? Wrócić? Ja tu zostałam...
  • 608 / 9 / 0
za pierwszym (i najfajniejszym, chociaż złożyło się też na to świetne S&S) zjadłem kilkanaście kwiatów prosto z rośliny, później paliłem suszone w połączeniu z mj i innymi roślinnymi wynalazkami. czas wybrać się na zbiory :-)
  • 2244 / 23 / 0
Wywar ze świeżych też daje radę.
  • 608 / 9 / 0
zmienia stan świadomości czy opróżnia jelita?
  • 2244 / 23 / 0
Zmienia w połączeniu, aczkolwiek nie mieszałem. Sam też daje radę ale fajerwerków nie oczekuj.
  • 2922 / 1588 / 34
lekka euforia i lekkie pobudzenie dotyczy to kwiatow rownież nasiona najwieksza mają ilosc działa w koncu blisko spokrewnione z powojami.
Narcotic trust tylko i wyłącznie. Wiadomo jebać polityków co od 1989r sprzedali Polskę i dalej komuchy rządzą i myślą, że ktoś dla nich będzie walczył o co, o jaki kraj jaką Polskę? Na świecie liczą się pieniądze
  • 21 / / 0
Kwiaty najlepiej zbierać jak nie będą jeszcze dobrze rozwinięte .
Suszymy i rozkoszujemy się działaniem😉
Osobiście wole w postaci naparu jednak jako dodatek do CBD też spoko.
Najlepiej w mixach działa.
Uwaga! Użytkownik TruthSeeker1150 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Newsy
Ulubiona muzyka uruchamia układ opioidowy mózgu

Słuchając ulubionej muzyki odczuwamy przyjemność, niejednokrotnie wiąże się to z przeżywaniem różnych emocji. Teraz, dzięki pracy naukowców z fińskiego Uniwersytetu w Turku dowiadujemy się, w jaki sposób muzyka na nas działa. Uczeni puszczali ochotnikom ich ulubioną muzykę, badając jednocześnie ich mózgi za pomocą pozytonowej tomografii emisyjnej (PET). Okazało się, że ulubione dźwięki aktywują układ opioidowy mózgu.

W Sejmie dyskutowano o depenalizacji marihuany. Co wynika z najnowszego raportu?

W Sejmie odbyło się posiedzenie Parlamentarnego Zespołu ds. Depenalizacji Marihuany. Podczas spotkania zaprezentowano raport „Między potrzebą a kontrolą” dotyczący aktywnych użytkowników marihuany w Polsce. Temat wywołał sporo emocji.

TVN24: „Tak wpadł szaman-informatyk"

UWAGA: Uwaga artykuł z TVN24, który poniżej przedrukowujemy, jest raczej kiepskiej jakości, jednak publikujemy go z uwagi na fakt, że jako jeden z niewielu opisuje przypadek zatrzymania i represjonowania osoby najprawdopodobniej prowadzącej ceremonie z ayahuascą.