Moje posty Ci pomogły - podziękuj mi za post!
04 września 2022cieciu pisze: Jak ten Ketrel działa na funkcje poznawcze? Pracuje jako inżynier, więc nie wiem czy znajdę odpowiedni środek, który tłumi wrażliwość, emocje, "odcipacza" człowieka a jednocześnie można skupić się na zagadnieniach technicznych.
Kiedy przykładowo rozmawiam z kimś na czacie, czy przeglądam forum i zaczyna działać Ketrel (kwetiapina), umysł staje się zamglony, a procesy myślowe zwalniają, zanikając i mi jest ciężko w takim stanie złożyć jakiekolwiek zdanie, więc rezygnuję z dowolnej aktywności, którą wcześniej prowadziłem i idę spać, a nie jestem nawet na dużej dawce.
Neuroleptyki nadają się co najwyżej dla pracowników fizycznych.
@LittleQueenie dobrze myśli. Celowałbym nawet w SNRI, małą dawkę wenlafaksyny, bo duloksetyna za bardzo kopie.
Na skoki ciśnienia polecam doraźnie captopril, długoterminowo propanolol.
Moje posty Ci pomogły - podziękuj mi za post!
Marihuana negatywnie wpływa na płodność kobiet? Nowe badania kanadyjskich naukowców
Analiza danych: Otwarcie legalnych sklepów z marihuaną powiązane ze spadkiem zgonów opioidowych
Ekstaza i ekstaza: jak patrzyliśmy i patrzymy na narkotyki
Koniec hurraoptymizmu? Brakuje dowodów na skuteczność medycznej marihuany przy większości schorzeń
Złe wieści dla osób, które widzą w medycznej marihuanie remedium na całe zło świata – nawet na nowotwory. Analiza 2500 badań wykazała, że jej skuteczność można potwierdzić zaledwie w ułamku schorzeń, na które jest stosowana. Czy kannabinoidy czeka podobna przyszłość co opioidy?
Kanada zebrała ponad 5,4 miliarda dolarów z podatków od sprzedaży legalnej marihuany
Od momentu legalizacji marihuany minęło siedem lat. Kanada podsumowuje zyski. Kwoty robią wrażenie, ale szczegółowe dane pokazują, że nie wszystko poszło zgodnie z planem. Rząd federalny zarobił mniej, niż zakładał. Z kolei wydatki na edukację okazały się znacznie niższe od obiecanych.
Produkowali tyle amfetaminy, że narkotyki musieli wozić taczką
Ponad 64 kilogramy amfetaminy, nielegalna linia produkcyjna i dwie osoby zatrzymane – to efekt działań specjalnego wydziału antynarkotykowego łódzkiej policji. Ilości narkotyków były tak duże, że do ich transportu sprawcy wykorzystywali… taczkę.