Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 784 / 28 / 0
Przepraszam mamo, ale nic skuteczniejszego nie znalazłem. Jeśli nie chcę przez parę godzin zwijać się w kącie i walić łbem w ścianę, zapijam wódą kwetiapinę celem zajebania i wyłączenia głowy. Nieraz dorzucam pernazynę czy chlorprotiksen.

Chciałem się dowiedzieć, jak bardzo szkodliwe jest:
a) łączenie ze sobą neuroleptyków;
b) zapijanie ich alkoholem.

Co do samej kwetiapiny z alko, to nie ma nic lepszego. Pierdol narkotyki, pij wódę z psychotropami. Do tego niestety doszedłem.
Uwaga! Użytkownik koala nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3309 / 21 / 0
Nie podam Ci dokładnie jak to jest w teorii. Ale w praktyce od siebie: ja piłem długo do perazyny (200 mg), zazwyczaj 5-6 piw na szybko. Do chlorprotiksenu też, ale go brałem może z pół roku (wraz z perazyną). W sumie nic mi nie było, a lek działał wiele mocniej i mogłem normalnie usypiać. Po jakimś czasie (z 3-5 lat) miałem problemy z żołądkiem, ale nie wiem czy to od picia czy od mieszania. Nerki i wątroba były zdrowe. Kwetiapiny z alkoholem chyba nie próbowałem. Te leki niezbyt uzależniają, ale w połączeniu z alkoholem można się łatwo uzależnić od tego miksu (jak i samego alkoholu).

Szkodliwość mieszania neuroleptyków to suma szkodliwości każdego z nich osobo, może ciut większa. Wiele jednak ma jakieś interakcje, więc sprawa się komplikuje. Kwetiapina nie pamiętam z czym się komponuje bez uszczerbku dla zdrowia. Mix perazyna+chlorprotiksen dostawałem od lekarza. Kwetiapinę brałem chyba z trazodonem, ale mogę się mylić.
Co do samej kwetiapiny z alko, to nie ma nic lepszego. Pierdol narkotyki, pij wódę z psychotropami. Do tego niestety doszedłem.
Też kiedyś tak myślałem, ale od czasu kiedy nie pije, to organizm funkcjonuje lepiej, więc łagodzą się problemy, na które się bierze neuroleptyki. Ja brałem na sen neuro+alko i działało bardzo dobrze. Same neuro słabo, ale wystarczyło nie pić przez dłuższy czas i zaraz neuroleptyki działały wiele słuszniej. Zmieniłem potem leki na mocniejsze i już wcale nie potrzebuję alkoholu, żeby spać. No ale trzeba się pomęczyć trochę między rzuceniem alko a dobrym działaniem.

Zdrowia, man. Nie wykańczaj się miksami na ból życia. Załatw sobie coś mocniejszego i lepiej pij bez alko. Z piciem jest wszystko łatwiejsze, ale po czasie abstynencji okazuje się, że nie musi być łatwiejsze, bo te problemy znikają. Zarówno życiowe jak i psychiczne.
sqrt(666)
  • 115 / 1 / 0
Ja takie mixy stosuje czasem aby opanowac alko pożeracza mózgu. Poprostu jak gnębi mnie syndrom niedopicia, a godzina i dawka jest taka ze trzeba by sie zająć spaniem to zarzucam neuromuzgotrzepa. Chloroprotixen jest w takim zastosowaniu o tyle kiepski ze długo sie ładuje. Ketrel bez odpowiedniej diagnozy jest bez P czyli dość drogo. Z innej beczki kiedyś po 4paku bardzo mocnego browaru i chyba z 100mg chlora obudzilem sie dopiero po kilku godzinach na toksykologi bo spiąc wyglądałem ponoć jak trup i za huj nie dawalo rady mnie dobudzic. taki psikus
  • 205 / 1 / 0
posiadam Zalaste Spamilan i Ryspolit wie ktos jak zadzialaja z mixie z browarem?
http://www.youtube.com/watch?v=yiwek6SDl7w
  • 3309 / 21 / 0
Kliki pisze:
Z innej beczki kiedyś po 4paku bardzo mocnego browaru i chyba z 100mg chlora obudzilem sie dopiero po kilku godzinach na toksykologi bo spiąc wyglądałem ponoć jak trup i za huj nie dawalo rady mnie dobudzic. taki psikus
W sumie kiedyś podobnie miałem. Z 500-800 mg perazyny (co mi się zdarzyło kilka razy bez dużych problemów, ale bez alko; typowa dzienna dawka to 100 mg)+jakieś dwa piwa (a może potem więcej? Tego nikt nie wie. Raczej niewiele więcej, jak już). Tak więc nawet mała dawka alko podbiła strasznie. Znajomi ludzie, którzy jakoś potem mnie znaleźli, zastanawiali się nad szpitalem, ale jednak Szacowne Grono orzekło, że przeżyję bez pomocy lekarskiej. Też podobno wyglądałem jak trup, a kontakt był ze mną zerowy. Na następny dzień trochę lagowałem przez pierwsze godziny, ale nie było źle ;)
sqrt(666)
  • 1241 / 8 / 0
czy ktos probowal jakis RC na fluoxetynie:
camfetamine
6APB
5APB
etizolam
AMT
MDAI
3MEOPCP/E ...
?
od siebie dodam ze tramadol + sertraline 150mg mialem od lekarza i dzialalo calkiem fajnie ... sytuacja ta sie zmienila po zmianie leku na fluoxetyne ... teraz po tramadolu czuje sie chujowo a nie fajnie ALE O-Desmethyltramadol i jest znowu zajebiscie ;) polecam
  • 2334 / 9 / 0
Nie próbowałem, ale teoretycznie- MDAI, 6-APB, 5-APB nie będzie działać/będzie bardzo mocn osłabione. AMT zmieni profil działania. Większość ludzi szamiących tryptaminy na SSRI skarży się na wyraźne osłabienie działania. Z etizolamem nie powinno być problemów. 3-MeO-PCP/e nie wiem. Jedzenie tramadolu na SSRI jest niebezpieczne.
Why are you wearing that stupid man suit?
  • 1241 / 8 / 0
Dzieki za twoja odpowiedz ...SSRI i tramadol mam od tego samego lekarza ... a O-Desmethyltramadol nie posiada wlasnosci SRI jak sam tramadol wiec jeszcze wiekszy luz.
  • 1241 / 8 / 0
ktos tu wogole jadl camfetamine ( na jakimkolwiek antydepresancie i moze odniesc dzialanie do fety ?)
  • 640 / 6 / 0
Mam zespół serotoninowy.Jak to leczyć? Słyszałem że benzodiazepinami. :-D
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Turcja: Całe miasto na haju po spaleniu 20 ton marihuany przez policję w centrum miasta

W tureckim mieście Lice 25 000 mieszkańców zostało nieumyślnie odurzonych dymem z marihuany po nieprofesjonalnej akcji spalania 20 ton marihuany. Sprawdź, co się wydarzyło.

Marihuana zmniejsza pragnienie alkoholu u osób pijących dużo – Nowe badania finansowane przez rząd

Czy marihuana może pomóc osobom pijącym dużo alkoholu pić mniej? Nowe badanie przeprowadzone w USA sugeruje, że tak – i to z zaskakująco prostego powodu. Osoby, które sięgały po marihuanę tuż przed alkoholem, piły wyraźnie mniej i miały mniejsze łaknienie.

USA: Przedawkowane narkotyki zabiły mniej osób w 2024 roku

Liczba ofiar śmiertelnych związanych z przedawkowaniem narkotyków w Stanach Zjednoczonych znacząco spadła w 2024 roku, osiągając najniższy poziom od czasów sprzed pandemii COVID-19 – wynika z najnowszych, wstępnych danych opublikowanych 14 maja przez Centra Kontroli i Zapobiegania Chorobom (CDC).