anonimowy_uzytkownik pisze:Mefedron dziala? To dziwne. Na jakim SSRI go brales? Normalnie dzialal czy nie? Zjazd jakis wiekszy, na dlugo wylaczal dzialanie leku potem? Pytam teoretycznie, bo jak kiedys dawno probowalem jakichs ketonowych wynalazkow z dopalaczy na wenlafaksynie to nie dzialaly, to znaczy same negatywy byly.
czy wyłączało lek - nie potrafię powiedzieć. Leczenie zaburzało na pewno, wiadomo.
Green Hulk pisze:Leuche: dlaczego paro i fluo odpadają? Chcesz spróbować coś nowego?
Wiem tyle, że na paro nie działa lub działa znacznie słabiej prawie wszystko włącznie z morfiną i helem, ale niestety nie wiem na jakiej zasadzie to działa. Co do innych leków to wydaje mi się, że nie będą aż tak bardzo na to wpływać.
Niektórzy autorzy sądzą, że w działaniu przeciwdepresyjnym leków takich jak wenlafaksyna i mirtazapina, szczególnie w depresji ciężkiej, istotne znaczenie ma ich wpływ na układ opioidowy, głównie na receptory opioidowe μ. (J. Jaracz, J. Rybakowski, "Depresja a ból...", http://www.afektywni.pl/upload/file/artykul_04.pdf, a tu abstrakt artykułu przywoływanego przez polskich autorów: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/11931344).
Na podstawie badań na modelach zwierzęcych stwierdzono, że efekt antynocyceptywny [zmniejszenie wrażliwości na bodźce bólowe - przyp. leiche] mirtazapiny związany jest z jej działaniem na receptory serotoninergiczne, adrenergiczne oraz podtyp receptorów opioidowych κ. (J. Miller, J. Rabe-Jabłońska, "Leki przeciwdepresyjne w leczeniu zespołów bólowych", http://fpn.ipin.edu.pl/archiwum/2005/4/t21z4_4.pdf ; wśród przywołanych publikacji jest http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12372565).
Mirtazapinę odbieram jutro z apteki, a z ssri pewnie i tak jak zwykle zrezygnuję. To już moja enta przymiarka w ciągu ostatnich lat. Po akcji z paroksetyną ze 3 czy 4 lata temu bardzo zniechęciłam się do tej grupy leków (gdzieś to opisywałam, na pewno w tym dziale). Paskudne doświadczenie, trochę jak we własnym ciele odkryć obcego, bardzo niedobrego człowieka. Mimo że poprawa samopoczucia i aktywizacja były spektakularne, nie chcę do tego wracać.
Ogólnie ostatnio zjadłem ok 25mg 4acodmt i chujnia z tego wyszła.. Miałem wziąść 33mg, ale byłem po piwku i zmęczony po robocie. A niby ponoć tryptaminy normalnie działają na fluoksetynie... Tylko pobudzenie trochę jak po fecie po godzinie ładowania, ale żadnych efektów psychodelicznych, jakby chociaż przy 2ce. Wie może ktoś jaka mogła być inna przyczyna braku odp działania (nie jadłem żadnych psycho przez ostatni miesiąc).
-4-EMC (tego nie jestem właśnie pewny.... raczej nie wypali?)
-Buferdonu (powinno być ok?)
-amfetaminy (tu również powinno być ok...?)
-pFPP (toto serotoninowa rzecz, czyli nie bardzo, czy można próbować?)
-alko (ale raczej i tak małe ilości- piwo, max2, więc mało ważne)
-GBL (tu czytam, że wszystko ok)
-mj (również nie powinno być problemów)
-metkat (chyba też?)
-kodeina (to po imprezie- wiem, że ma słabiej działać, ale zobaczę jak to będzie)
-fenazepam (również na zejście)
-25C-NBOMe (tu kij wie bo nowa substancja, więc raczej mało info. Nie jest to iMAO? Raczej i tak nie będę zarzucał)
-2C-P (jadłem już, ale w pierwszym dniu terapii i na tolerce- zadziałało b. słabo, ale to pewnie wina tego drugiego)
Nie mówię, że wszystko to będę spożywał, tylko do tego będzie raczej dostęp, także pytam- czego za nic nie tykać, a na co mogę spobie spokojnie pozwolić. Proszę o jak najszybszą odpowiedź :-D .
Ekstaza i ekstaza: jak patrzyliśmy i patrzymy na narkotyki
Logika Valium, a nie LSD: narkotyki, artyści, mieszczaństwo i codzienność do znieczulenia [WYWIAD]
Maroko stawia na legalne konopie. Ulga dla tysięcy farmerów
Największy na świecie producent konopi indyjskich stawia na legalizację upraw. Po dekadach działania w cieniu, rolnicy z regionu Rif mogą wreszcie pracować bez obaw o aresztowanie. Legalizacja przynosi nowe możliwości, ale też wyzwania — nielegalny rynek wciąż ma się dobrze, a rolnicy narzekają na problemy z wypłatami za plony.
Alkohol daleko od kasy i z brzydką etykietą
Minister Katarzyna Kęcka o walce z piciem w "Miodowej 15".
Trump uznał fentanyl za broń masowego rażenia. „Używają go, by zabijać Amerykanów”
Prezydent USA Donald Trump podpisał w poniedziałek rozporządzenie uznające fentanyl za broń masowego rażenia. W uzasadnieniu stwierdził, że „wrogowie USA używają go, by zabijać Amerykanów”. Oświadczył zarazem, że rozważa złagodzenie federalnych restrykcji obejmujących marihuanę.