Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 1277 / 129 / 0
Sulpiryd w małych dawkach 50-300mg stosuję się w stanach lękowo -depresyjnych i depresji o niewielkim nasileniu dawki powyżej 400mg są stosowane w psychozach schizofrenicznych.

-Sulpiryd był moim pierwszym neuroleptykiem antydepresyjnym w połączeniu z Xanaxem ponad 20lat temu brałem takie combo leków. :rolleyes:
  • 980 / 83 / 0
wenlafaksyna 150 Mg raz na jakiś czas 4cmc ma sens ?
  • 1924 / 183 / 0
NIE NIE NIE.

Możesz dostać zespołu serotoninowego! To miks zagrażający życiu i zdrowiu!
Take DXM and Be Happy
  • 125 / 29 / 0
Przetestowane na sobie podczas brania citalopramu:
mj
kokaina (ilosci przemyslowe)
amfetamina (j.w.)
kodeina
ketamina
GHB
Wzglednie bezpieczne na SSRI sa dopaminergiczne stimy (nawet zwala jest mniejsza), niektore opio (z wyjatkami jak np. tramal i oxy, ktore prawdopodobnie cie zabija). Odpadaja wszystkie serotoninergiki i psychodeliki.
  • 1924 / 183 / 0
ketamina? A to przypadkiem nie grozi zespołem serotoninowym?
Take DXM and Be Happy
  • 948 / 279 / 2
Czytając wątek widziałem kilka razy, że ktoś pisał, o tym, że LSD + trazodon (SARI) jest ok, otóż nie. Oczywiście nie istnieje możliwość wystąpienia zespołu serotoninowego, jednak trip będzie mocno spłycony, zalecam odstawienie trazodonu na minimum tydzień przed planowanym tripem.

Sam trazodon w dawce 75mg rozgryziony na peaku, który mnie przytłoczył i zamienił się w okropnego bad tripa całkowicie zniósł wszystkie efekty w jakieś 5 minut.

Jest to związane z antagonizmem receptora 5HT2A
Uwaga! Użytkownik A-CoA nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 5071 / 867 / 0
24 sierpnia 2018politykier pisze:
niektore opio (z wyjatkami jak np. tramal i oxy, ktore prawdopodobnie cie zabija).

A to racja. Wpisalem oxycodone serotonin syndrome i wyskolczyly mi nawet wyniki z pubmedu.
Wyszlo ze mix m.in z Citalopramem, Fluvoxamina moze powodowac zs.
Kurde, dzieki Ci za to info , bo myslalem ze oxy to typowy opioid.

https://www.researchgate.net/publicatio ... Medication

Znalazlem nawet wynik, gdzie doszlo do ZS w mixie Pregabaliny z paroxetyna i trazodonem.
Wg tego zrodla, pregabalina miesza w serotoninie(!).
Czlowiek to sie uczy cale zycie.
The beautiful thing about DMT is that it makes no sense at all, but everything makes sense at the same time!
The methapor of Life

ledzeppelin2@safe-mail.net
  • 223 / 33 / 1
24 sierpnia 2018Demis pisze:
ketamina? A to przypadkiem nie grozi zespołem serotoninowym?
Nie
Narkotykom mówię nie wiem. Nie odpowiadam na pytania o źródła na PW.
  • 3250 / 355 / 2
Może się mylę ale wydaje mi się że psychodeliki nie grożą zs, ale nie opłaca się ich jeść bo ssri spłyca i osłabia fazę i jest rozczarowanie. Szczególnie tryptaminy.
L-8a - blog neurofarmakologiczno-empiryczny
SAMURAJOGURT.BLOGSPOT.COM

Pozdrawiam %-D
  • 1924 / 183 / 0
Mi się wydawało, że ketamina pasuje od DXM bardziej, dlatego spytałem :)

Ale co do SSRI i psychodelików - u mnie działały lepiej. W sensie byłem radośniejszy. Teraz bez SSRI tripy są mało śmieszne i ciekawe.
Ale ogólnie średnie dawki antydepresantów słabo wpływają na psychodeliki.
Take DXM and Be Happy
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Po debacie prezydenckiej wzrosło zainteresowanie woreczkami nikotynowymi

Debata prezydencka 23 maja br. pokazała, że Polacy nie wiedzą, czym są saszetki nikotynowe oraz snusy, a także czym się różnią. Sztab wyborczy Karola Nawrockiego podał, że kandydat na prezydenta podczas debaty przyjął snus. Sam Karol Nawrocki sprostował, że była to saszetka nikotynowa. Tymczasem różnica między oboma produktami jest ogromna. Snus zawiera tytoń, którego nie ma w saszetce, a jego sprzedaż w UE – z wyjątkiem Szwecji – jest zabroniona.

Konopie w żelkach. Wszczęto dochodzenie

W Holandii w żelkach Haribo o smaku coli stwierdzono obecność konopi indyjskich. Kilka osób, w tym dzieci, zgłosiło dolegliwości po ich spożyciu. Sprawę bada holenderski Urząd do Spraw Bezpieczeństwa Żywności i Produktów Konsumenckich (NVWA).

Duda: prezydent nie może mieć nałogów, które wpływają na jego świadomość

Zwierzchnik sił zbrojnych nie może mieć nałogów, które powodują, że nie w pełni świadomie będzie podejmował decyzje w najważniejszych sprawach - powiedział w poniedziałek prezydent Andrzej Duda. Dodał, że całkiem byłoby rozsądne, gdyby rzeczywiście taka kwestia była sprawdzana.