Dział poświęcony wpływowi substancji psychoaktywnych na działalność człowieka.
ODPOWIEDZ
  • 66 / 7 / 0
Samotność , bycie na marginesie społeczeństwa, brak nowych zainteresowań , brak głębokich więzi z innymi…poczucie bycia gorszą wersją samego siebie i ogólnie poczucie pustki….W sumie mam poczucie że przegrałem zecie przez drągi które na początku wypełniały braki….zdrowie psychiczne i fizyczne narkotyki też zabrały ….
  • 2593 / 540 / 0
@spokojnie07 A co ćpasz?
19 lutego 2025london5 pisze:
Dobrze że tego topka już nie ma, wkurwiał mnie ten chujek.
https://youtu.be/HU5p8b3ozVM
  • 66 / 7 / 0
Obecnie ssri zgodnie z zaleceniami lekarza
  • 66 / 7 / 0
04 sierpnia 2024Amunicja pisze:
Sam fakt, że jest się narkomanem, a jest to choroba nieuleczalna. Wystarczy mi, że mam Parkinsona, nie potrzebuję się jeszcze dopierdalać jakimiś prochami (chociaż przez zbyt niski poziom dopaminy i szukanie motywacji w dragach zamiast w normalnym życiu to właśnie ćpanie wyucza jakiekolwiek działanie i daje przejściową przyjemność, o ironio. Szkoda tylko, że kosztem własnego zdrowia i stylu życia/myślenia). Już dawno trzeba było iść w leki a nie dragi, ale człowiek uczy się na błędach. A nauka na swoich(zwłaszcza w tym przypadku) jest bardzo wartościowa ale też wymaga sporo zrozumienia przyczyn, które za tym stoją.
Co masz na myśli że „już dawno trzeba było iść w leki”? Możesz rozwinąć myśl ?
  • 2921 / 243 / 0
Trzeba było się wyuczyć życia na trzeźwo a nie traktować kodeinę czy metkata jak coś w rodzaju piwa 0%.
Dawny nick: tur3k
  • 3245 / 617 / 0
Tu trochę jest różnica bo kodeina jest pod postacią medykamentów czyli zdrowie a metkat to z założenia drag, i tak jest też z myśleniem na skróty, przecież to z apteki, bynajmniej takie u mnie było myślenie, ale na szczęście oprócz depresji społecznej już nic mi nie pozostało po kodzeniu. Ale to obnaża też hipokryzję farmacji, narkotyk........ale jest przecież napisane dawkowanie z ostrzeżeniem, ale nie ma słowa o detalach konsekwencji.
Uwaga! Użytkownik Verbalhologram nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 66 / 7 / 0
Dodam jeszcze że wkurwia najbardziej również: brak równowagi psychiczne i spokoju ducha….te skrajności: między depresją a paranojami i filmami PTSD w głowie 😰😱🤯😳
  • 247 / 52 / 0
Wkurza mnie odizolowanie od społeczeństwa a przede wszystkim tej płci pięknej.
and its going to suck.
It's not going to be fun.
  • 151 / 21 / 0
@spokojnie07 Z dwóch lekarzy psychiatrów/psychologów twierdzili że mam ptsd. Ciężki temat, w sumie nie pracowałem z terapeutą w kwestii bezpośrednio ptsd, w każdym razie fakt że niestety silna oddziałująca bardzo mocno na psychike w taki brutalny sposób, jest napewno też czymś co ćpanie na chwile ale jednak tłumi….. i te wyobrażenia, myśli związane z tym, no jest to coś co napewno chciałem zagłuszyć dragami wielokrotnie. Lecz napewno są osoby z ptsd które radzą sobie bardzo dobrze w życiu, bez wspomagania
Żeby nie było offtopu to też dodam, że u mnie jakieś natrętne myśli związane z ćpaniem, analizowanie interakcji substancji takie wyolbrzymione, zniszczony układ nagrody, i związany z tym ogromny brak motywacji, czasami takie uczucie jakbym oddalał sie od marzeń. Chociaż rozwijam sie w różnych dziedzinach życia i jest w chwili obecnej dobrze, potrafie myśleć pozytywnie itd
  • 3245 / 617 / 0
Podstawowy dyskomfort jest też taki że nie ma poczucia nieskończoności chwili i występuje coś w tym rodzaju gdzie można zacytować Sidneya Polaka:
-Nic nie trwa wiecznie, niebezpiecznie, jest wierzyć w to że coś trwa wiecznie.
Uwaga! Użytkownik Verbalhologram nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Aresztowano kobietę, która częstowała dzieci czekoladkami z marihuaną w parku w Wheeling

Aresztowano kobietę, która częstowała dzieci słodyczami z THC – psychoaktywnym składnikiem marihuany – w niedzielę po południu w parku w Wheeling na północno-zachodnich przedmieściach Chicago. Dzieci trafiły do szpitala.

Zaskakujące słowa Tomasza Lisa. "Odrobina amfy by Rafałowi nie zaszkodziła"

Zaskakujące słowa Tomasza Lisa! W swoim internetowym programie, w którym dyskutował na temat kampanii wyborczej, nagle stwierdził, że "odrobina amfy [amfetaminy - dop. red.]" Rafałowi Trzaskowskiemu by "nie zaszkodziła".

Nie mógł pogodzić się z rozstaniem, rozsypał "biały proszek" na dachu auta byłej partnerki

36-latek dobijał się w gminie Giby (Podlaskie) do drzwi swojej byłej partnerki. Awanturował się i krzyczał, a na koniec rozsypał na dachu jej samochodu amfetaminę. Został zatrzymany przez policję. Był tak pijany, że nie był w stanie dmuchnąć w alkomat.