Dział poświęcony wpływowi substancji psychoaktywnych na działalność człowieka.
ODPOWIEDZ
  • 66 / 7 / 0
Samotność , bycie na marginesie społeczeństwa, brak nowych zainteresowań , brak głębokich więzi z innymi…poczucie bycia gorszą wersją samego siebie i ogólnie poczucie pustki….W sumie mam poczucie że przegrałem zecie przez drągi które na początku wypełniały braki….zdrowie psychiczne i fizyczne narkotyki też zabrały ….
  • 2595 / 541 / 0
@spokojnie07 A co ćpasz?
19 lutego 2025london5 pisze:
Dobrze że tego topka już nie ma, wkurwiał mnie ten chujek.
  • 66 / 7 / 0
Obecnie ssri zgodnie z zaleceniami lekarza
  • 66 / 7 / 0
04 sierpnia 2024Amunicja pisze:
Sam fakt, że jest się narkomanem, a jest to choroba nieuleczalna. Wystarczy mi, że mam Parkinsona, nie potrzebuję się jeszcze dopierdalać jakimiś prochami (chociaż przez zbyt niski poziom dopaminy i szukanie motywacji w dragach zamiast w normalnym życiu to właśnie ćpanie wyucza jakiekolwiek działanie i daje przejściową przyjemność, o ironio. Szkoda tylko, że kosztem własnego zdrowia i stylu życia/myślenia). Już dawno trzeba było iść w leki a nie dragi, ale człowiek uczy się na błędach. A nauka na swoich(zwłaszcza w tym przypadku) jest bardzo wartościowa ale też wymaga sporo zrozumienia przyczyn, które za tym stoją.
Co masz na myśli że „już dawno trzeba było iść w leki”? Możesz rozwinąć myśl ?
  • 2921 / 243 / 0
Trzeba było się wyuczyć życia na trzeźwo a nie traktować kodeinę czy metkata jak coś w rodzaju piwa 0%.
Dawny nick: tur3k
  • 3245 / 617 / 0
Tu trochę jest różnica bo kodeina jest pod postacią medykamentów czyli zdrowie a metkat to z założenia drag, i tak jest też z myśleniem na skróty, przecież to z apteki, bynajmniej takie u mnie było myślenie, ale na szczęście oprócz depresji społecznej już nic mi nie pozostało po kodzeniu. Ale to obnaża też hipokryzję farmacji, narkotyk........ale jest przecież napisane dawkowanie z ostrzeżeniem, ale nie ma słowa o detalach konsekwencji.
Uwaga! Użytkownik Verbalhologram nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 66 / 7 / 0
Dodam jeszcze że wkurwia najbardziej również: brak równowagi psychiczne i spokoju ducha….te skrajności: między depresją a paranojami i filmami PTSD w głowie 😰😱🤯😳
  • 247 / 52 / 0
Wkurza mnie odizolowanie od społeczeństwa a przede wszystkim tej płci pięknej.
and its going to suck.
It's not going to be fun.
  • 152 / 21 / 0
@spokojnie07 Z dwóch lekarzy psychiatrów/psychologów twierdzili że mam ptsd. Ciężki temat, w sumie nie pracowałem z terapeutą w kwestii bezpośrednio ptsd, w każdym razie fakt że niestety silna oddziałująca bardzo mocno na psychike w taki brutalny sposób, jest napewno też czymś co ćpanie na chwile ale jednak tłumi….. i te wyobrażenia, myśli związane z tym, no jest to coś co napewno chciałem zagłuszyć dragami wielokrotnie. Lecz napewno są osoby z ptsd które radzą sobie bardzo dobrze w życiu, bez wspomagania
Żeby nie było offtopu to też dodam, że u mnie jakieś natrętne myśli związane z ćpaniem, analizowanie interakcji substancji takie wyolbrzymione, zniszczony układ nagrody, i związany z tym ogromny brak motywacji, czasami takie uczucie jakbym oddalał sie od marzeń. Chociaż rozwijam sie w różnych dziedzinach życia i jest w chwili obecnej dobrze, potrafie myśleć pozytywnie itd
  • 3245 / 617 / 0
Podstawowy dyskomfort jest też taki że nie ma poczucia nieskończoności chwili i występuje coś w tym rodzaju gdzie można zacytować Sidneya Polaka:
-Nic nie trwa wiecznie, niebezpiecznie, jest wierzyć w to że coś trwa wiecznie.
Uwaga! Użytkownik Verbalhologram nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Po debacie prezydenckiej wzrosło zainteresowanie woreczkami nikotynowymi

Debata prezydencka 23 maja br. pokazała, że Polacy nie wiedzą, czym są saszetki nikotynowe oraz snusy, a także czym się różnią. Sztab wyborczy Karola Nawrockiego podał, że kandydat na prezydenta podczas debaty przyjął snus. Sam Karol Nawrocki sprostował, że była to saszetka nikotynowa. Tymczasem różnica między oboma produktami jest ogromna. Snus zawiera tytoń, którego nie ma w saszetce, a jego sprzedaż w UE – z wyjątkiem Szwecji – jest zabroniona.

Aresztowano kobietę, która częstowała dzieci czekoladkami z marihuaną w parku w Wheeling

Aresztowano kobietę, która częstowała dzieci słodyczami z THC – psychoaktywnym składnikiem marihuany – w niedzielę po południu w parku w Wheeling na północno-zachodnich przedmieściach Chicago. Dzieci trafiły do szpitala.

18-letni diler zakopał narkotyki w lesie. Po zatrzymaniu grzecznie zaprowadził tam policjantów

Za posiadanie i udzielanie narkotyków odpowie 18-latek zatrzymany przez lipskich kryminalnych. Policjanci zabezpieczyli środki odurzające oraz wagi, a część narkotyków podejrzany ukrywał w słoiku zakopanym w ziemi. Młodemu mężczyźnie grozi kara nawet do 10 lat więzienia.