Wszystko o kaktusach - metody przyrządzania, uprawa, odmiany, opisy działania
ODPOWIEDZ
  • 1443 / 74 / 0
Nie znalazłem odpowiedniego wątku. A i w internecie nie za wiele jest informacji dotyczących chorób kaktusów (zwłaszcza psychoaktywnych).
Od siebie wrzucam takie źródło (dotyczy również szkodników):
https://cactiguide.com/cactipests/

Czy ktoś z Was miał problem z gdzybem na peyotlu?
Jest jasnopomarańczowy, przetarłem gościa wodą utlenioną, ale myślę, czy go przesadzić.
Chyba trochę za często podlewałem (raz na 3 dni), ale stał na mocnym słońcu i w zasadzie i tak po takim czasie ziemia była mocno wyschnięta.
LSD - Piękna i Bestia
  • 358 / 80 / 0
Gdybyś pokazał zdjęcie, może by udało się coś określić. Nie jestem znawcą ale kilka kaktusów mam.
Tu moja lofka. Ja rzadko podlewałem, raz na tydzień, a od jakiegoś czasu w ogóle. Przymierzam się do zimowania.
  • 1443 / 74 / 0
Tak tak, wrzucę, ale nie mam czasu póki co. Przynajmniej po przetarciu wodą utlenioną nie postępuje.
LSD - Piękna i Bestia
  • 31 / 12 / 0
Podlewacie kaktusy co 3-7 dni??? Raz na 2 tygodnie to jest często!
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Wysokie Mazowieckie: Matka znalazła narkotyki u 39-letniego syna i powiadomiła policję

67-letnia mieszkanka powiatu wysokomazowieckiego zawiadomiła policję o znalezieniu podejrzanych substancji w pokoju i ubraniach swojego 39-letniego syna. Funkcjonariusze z wydziału kryminalnego zabezpieczyli narkotyki i przedstawili mężczyźnie zarzuty.

CBŚP i ukraińska Służba Bezpieczeństwa rozbiły grupę przestępczą produkującą metamfetaminę

Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji z Zarządu w Poznaniu, we współpracy z jednostką śledczą Służby Bezpieczeństwa Ukrainy z obwodu zaporoskiego, pod nadzorem Prokuratury Okręgowej w Poznaniu oraz prokuratury ukraińskiej, przeprowadzili skoordynowaną operację wymierzoną w zorganizowaną grupę przestępczą, która zajmowała się nielegalnym wywozem z Polski do Ukrainy leków zawierających pseudoefedrynę, które następnie były wykorzystywane do produkcji metamfetaminy.

18-letni diler zakopał narkotyki w lesie. Po zatrzymaniu grzecznie zaprowadził tam policjantów

Za posiadanie i udzielanie narkotyków odpowie 18-latek zatrzymany przez lipskich kryminalnych. Policjanci zabezpieczyli środki odurzające oraz wagi, a część narkotyków podejrzany ukrywał w słoiku zakopanym w ziemi. Młodemu mężczyźnie grozi kara nawet do 10 lat więzienia.