Od siebie wrzucam takie źródło (dotyczy również szkodników):
https://cactiguide.com/cactipests/
Czy ktoś z Was miał problem z gdzybem na peyotlu?
Jest jasnopomarańczowy, przetarłem gościa wodą utlenioną, ale myślę, czy go przesadzić.
Chyba trochę za często podlewałem (raz na 3 dni), ale stał na mocnym słońcu i w zasadzie i tak po takim czasie ziemia była mocno wyschnięta.
Tu moja lofka. Ja rzadko podlewałem, raz na tydzień, a od jakiegoś czasu w ogóle. Przymierzam się do zimowania.
Legalizacja marihuany w Polsce: 15 g suszu i jedna roślina. Sejm zdecyduje
Dlaczego legalizacja marihuany jest lepsza od depenalizacji czy dekryminalizacji?
Jedna dawka "molekuły duszy" może pokonać depresję na pół roku
Gang opioidowy rozbity. Cztery młode kobiety nie żyją, 17 zatrzymanych
Policja rozbiła grupę przestępczą handlującą opioidami w całej Polsce. Śledczy łączą jej działalność ze śmiercią co najmniej czterech młodych kobiet w Krakowie. W sprawie zatrzymano 17 osób, w tym lekarza anestezjologa, który wystawiał recepty za pieniądze.
Marihuana we Francji — mandat 200 euro, program medyczny i wojna o CBD
Francja ma jedno z surowszych praw narkotykowych w Europie Zachodniej i jednocześnie jeden z największych odsetków użytkowników. Od 2020 roku działa tam mandat 200 euro — który wcale nie oznacza dekryminalizacji.
Utylizacja medycznej marihuany w Krakowie. Urzędowe plomby i specjalny nadzór
Medyczna marihuana oraz leki zawierające środki odurzające i substancje psychotropowe nie mogą po prostu trafić do zwykłego kosza na śmieci.