Leki stosowane w leczeniu zaburzeń psychicznych.
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 107 / 13 / 0
Wiecie moze czy ten lek ma objawy odstawienne? Niby w ulotce pisza ze moga sie pojawic, ale przy kwetiapinie tez tak pisze a nie ma
  • 459 / 44 / 0
Wie ktoś może , bo mam taki pomysł i nie wiem czy ma sens . Schodzę z kratomu z dużych dawek , teraz już na ok 15 g dziennie więc sporo mniej i zastanawiam się nad CT. Wiem że około 4 dni będzie ciężkiej chujni. Myślałem czy by nie dało się praktycznie tego czas w większości przespać cały czas w odpowiednich dawkach chlorprotiksena ? Ma to jakiś sens ?
  • 1 / / 0
Biorę już od kilku lat chlorprothixen w dawce 200mg na sen i w cholerę nie działa :(
Do tego zarzucam kwetiapinę - od roku - i muszę wziąć 1400mg aby wszystko razem zadziałało... czasem dodaję też 2mg clonazepamu.
Nie chcę brać tyle tego... na co można zamienić? Help...
  • 69 / 6 / 0
Można to łączyć z doxepin em? Czy muszę ileś tam czasu po wzięciu chlorprothixenu odczekać do wzięcia doxepinu?
  • 459 / 44 / 0
Czy działanie przeciwlękowe tego chloru to podobne coś do hydroksyzyny czyli, zamula łeb, obniża nastrój i męczy fizycznie i jest się sennym ? Czy bardziej uspokojenie chociaż zbliżone do benzo, że zbija nieprzyjemne myśli i ich natłok a nie obniża nastroju i nie ma po nim apatii ?
  • 190 / 19 / 0
To jest jeden z gorszych lekow jakie dalo mi było testować. Nie polecam. Polecam zgłosić się do psychiatry po np ketrel. Jak żarłem.chloprptriksen czy jak zwał tak zwał, codziennie się czulem po tym jak na ostrym kacu. Polecam zmiane leku
Najlepiej mj i nic więcej :P
  • 69 / 6 / 0
21 listopada 2023odbytniczy1991 pisze:
Czy działanie przeciwlękowe tego chloru to podobne coś do hydroksyzyny czyli, zamula łeb, obniża nastrój i męczy fizycznie i jest się sennym ? Czy bardziej uspokojenie chociaż zbliżone do benzo, że zbija nieprzyjemne myśli i ich natłok a nie obniża nastroju i nie ma po nim apatii ?
Do benzo niema wgl podjazdu brałem lorazepam i diazepam więc jakieś porównanie mam. Dostałem chlora na lęki po detoxie i jedyne na co działa to sen i odbieranie chęci picia oraz wszystkiego innego przy okazji nawet na spacer się nie chce. Nie daje przyjemności nie odgania lęków i natrętnych myśli. Lekarz chyba dlatego że wróciłem z detoxu nie chce przepisać nic lepszego. Spotkał się ktoś z takim problemem? W sensie iż po odwyku nie chcą przepisać benzo oczywiście otwarcie ich nie rządam po prostu opisuje objawy lęku, fobi i natręctw.
  • 84 / 10 / 0
ja tam tez dorzuce pozytywne zdanie na temat chlora, bo na mnie dziala zajebiscie
se tak balansuje miedzy dawkaw 50mg-100mg, 100 wiadomo w ciezszych przypadkach;P
ale i tak zawsze tez biore z 100mg trazodonu ;d wiec tak naprawde to chuj wie, ktory lepiej na mnie dziala, bo dawno nie bralem ich osobno xD ale tak czy inaczej takie polaczenie jest spoko;p
ja tam zadnych ubokow nie zaznalem w sumie z wstaniem tez nie mam problemu, ale mysle, ze to tez czesto kwestia samej psychiki :>
:pacman: :liść:

Chociaż wydaje mi się, że w tym świecie pełnym kłamstwa
Często najgłupszym wyborem okazuje się prawda
To prawda, nie lubię tej nagiej suki
Miała nas wyzwolić, a teraz każdy może ją kupić
  • 17 / 7 / 0
03 grudnia 2023EscapeFromDeadIsland pisze:
Do benzo niema wgl podjazdu brałem lorazepam i diazepam więc jakieś porównanie mam. Dostałem chlora na lęki po detoxie i jedyne na co działa to sen i odbieranie chęci picia oraz wszystkiego innego przy okazji nawet na spacer się nie chce. Nie daje przyjemności nie odgania lęków i natrętnych myśli. Lekarz chyba dlatego że wróciłem z detoxu nie chce przepisać nic lepszego. Spotkał się ktoś z takim problemem? W sensie iż po odwyku nie chcą przepisać benzo oczywiście otwarcie ich nie rządam po prostu opisuje objawy lęku, fobi i natręctw.
Chlorprotiksen jest przepisywany praktycznie tylko na sen, bo do niczego innego się nie nadaje, ale fakt uspokaja i niweluje po części lęki przed snem. Nie wiem kto cię prowadzi, ale jeśli dostajesz go w dzień to współczuję. Co do fobii spróbuj przekonać prowadzącego, żeby ci choćby tak podstawowy lek jak pregabalinę przepisał. Tylko stosuj się do zaleceń, bo łatwo odpłynąć z dawkami, a powrót jest ciężki.
  • 107 / 13 / 0
Czy znacie jeszcze jakis srodek ktory niwelowal by drazliwosc, uczucie napiecia?
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Przemycają narkotyki w ciałach żywych jałówek. Eksport bydła z Meksyku do USA kwitnie

Meksykańskie kartele wykorzystują żywe bydło do przemycania narkotyków przez granicę USA. Narkotyki zaszywają wewnątrz zwierząt.

Prof. Marcin Wojnar o alkoholach 0%: Piwo bezalkoholowe podtrzymuje mechanizmy uzależnienia

Coraz więcej osób sięga po piwo bezalkoholowe, wierząc, że to zdrowy wybór. Czy na pewno? Prof. Marcin Wojnar tłumaczy, dlaczego „zerówki” mogą być poważnym zagrożeniem – zapraszamy do przeczytania wywiadu.

Baner reklamujący sprzedaż mefedronu wisiał na płocie sopockiego kempingu

Na ogrodzeniu kempingu przy ul. Bitwy pod Płowcami w Sopocie zawisł baner z kodem QR, który po zeskanowaniu prowadził do strony oferującej sprzedaż mefedronu. To kolejny przypadek, po niedawnych doniesieniach z Gdańska, reklamowania sprzedaży narkotyków za pomocą umieszczanych w miejscach publicznych kodów QR.