Więcej informacji: Modulatory GABA w Narkopedii [H]yperreala
https://en.wikipedia.org/wiki/Chlorobutanol
Nie mogłem znaleźć takiego tematu, aż dziwne. Chlorobutanol to sedatywna i nasenna substancja, synteza banalnie prosta z acetonu i chloroformu. Lek toksyczny.
gdy urodzi mi się córeczka, nazwę ją majeczka
Marzenia to metylofenidat ✓, morfina ✓ , MXE X
gdy urodzi mi się córeczka, nazwę ją majeczka
Marzenia to metylofenidat ✓, morfina ✓ , MXE X
16 września 2019RekreacyjnyHarry pisze: No wiesz, ludzie różny syf wpierdalaja, jestem pewny że taki cpun od gazu do zapalniczek czy politoksy by z chęcią spróbował, a nie trzeba mieć nawet podstawowych umiejętności chemicznych do tej syntezy.
Tak się składa, że mam kłopoty ze snem, więc się przyda.
scalono - detronizator
Dokonałem syntezy. Jestem w trakcie badań. Na pewno problemem jest jego naturalnie wysokie ph ze względu na to, że katalizatorem jest wodorotlenek (w moim przypadku sodowy). Rozpuściłem w niewielkiej ilości wody i ph było 10. Co do jego zapachu to leży gdzieś tam w pobliżu kamfory. Jednak dla mnie jest to coś pomiędzy kamforą a żywicą jakiegoś drzewa iglastego. Ogólnie bardzo przyjemny zapach.
Bardzo drażniące na żołądek. Ja się porzygałem. Działania na organizm ludzki - nie sprawdzono.
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Grzybki zmieniają połączenia w mózgu. Czy to dobrze?
Mundur nie izoluje od rzeczywistości. O hipokryzji, która pęka na komisariatach
Kawa - budzi i wydłuża życie
Przez dziesięciolecia ukazywały się badania, których autorzy wskazywali, że kawa ma korzystny wpływ na organizm. Jej picie łączono z dłuższym życiem i zmniejszonym ryzykiem chorób chronicznych. Jednak dokładny mechanizm tego działa nie był znany. Teraz naukowcy z Texas A&M University odkryli, że związki zawarte w kawie oddziałują na receptor białkowy NR4A1, który odgrywa istotną rolę w ochronie organizmu przed chorobami związanymi z wiekiem.
Farmakoterapia przewlekłego bólu w USA – nowy i nie do końca bezpieczny wzorzec
Okryte złą sławą leki opioidowe przez lata stanowiły w USA. fundament farmakoterapii przewlekłych dolegliwości bólowych. Naukowcy z Uniwersytetu Michigan zdecydowali się sprawdzić czy opioidy są nadal tak często wykorzystywane w leczeniu chronicznego bólu.
Badanie: użytkownicy psychodelików mogą inaczej przetwarzać emocje
Użytkownicy psychodelików inaczej przetwarzają emocje, m.in. szybciej rozpoznają zagrożenie - wynika z badania UJ. Kierujący nim prof. Michał Bola podkreślił, że przeciera ono szlaki w obszarze neuroobrazowania użytkowników psychodelików, jednak pełne zrozumienie ich wpływu na mózg wymaga wielu lat pracy.