Najprostsze substancje odurzające, m.in. eter dietylowy i podtlenek azotu (N2O).
Więcej informacji: Inhalanty w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 207 / 2 / 0
Kurde to jednak ktoś jeszcze to ćpa :D
Kiedyś próbowałem ale to jak dużo młodszy byłem.
Raz z kumplem po całej butli w lesie wyćpaliśmy, ale żadnych halucynacji nie miałem tylko śmieszne wkręty i typowo gazową faze.
Natomiast wielu moich znajomych co to brali do dziś opowiada o mistycznych wizjach które po tym mieli.
Ogólnie to gaz jest kiepski strasznie ryje a faza nie jest jakaś "och super"
Jestem Dzieckiem Bożym objętym specjalną troską. :)
  • 291 / 2 / 0
zgadzam sie..wkrety sa spoko ale to raczej nie jest to czego szukamy w tym ;D
  • 67 / / 0
Jak chcecie halucynacji itp a nie macie nic przeciwko takim substancją to polecam benzynę najlepiej ekstrakcyjną.
  • 291 / 2 / 0
oj zgadzam sie z Toba.. po zlapaniu paru buchow cala przyroda mowila do mnie na Y i Z a do tego cudowne i na maxa popierdzielone OEVy..
  • 95 / 1 / 0
Po moich próbach z butanem zauważyłem, że na początku fazy gaz wywołuje uczucie silnego(naprawdę silnego) pobudzenia, jakbym zmieszał z 15 kaw i 5 kresek tabaki. Według mnie podział butanu to:
- Stymulant, obok amfetaminy, metamfetaminy i kokainy
- Psychodelik
- Dysocjant - obok ketaminy
- Deliriant
A co wy o tym myślicie ?
  • 115 / 1 / 0
Ironheart pisze:
Kurde to jednak ktoś jeszcze to ćpa :D
Kiedyś próbowałem ale to jak dużo młodszy byłem.
Raz z kumplem po całej butli w lesie wyćpaliśmy, ale żadnych halucynacji nie miałem tylko śmieszne wkręty i typowo gazową faze.
Natomiast wielu moich znajomych co to brali do dziś opowiada o mistycznych wizjach które po tym mieli.
Ogólnie to gaz jest kiepski strasznie ryje a faza nie jest jakaś "och super"
Miałem tak samo. Schodzi po 2 minutach, jest fajnie, przyjemnie, zabawnie, ale zacząłem się bawić z inhalantami aby uzyskać właśnie halucynacje, wizje, takie rzeczy. Co chwilę czytam o fantastycznych przeżyciach, a mi nic poza fajnym uczuciem nie wchodzi. Próbowaliśmy z kumplem wcześniej jeszcze rozpuszczalnik nitro, ale niestety nie wyszło podobnie. Może popełniam jakiś zasadniczy błąd? Brałem 3/4 objętości płuc, dociągałem powietrze, trzymałem parę sekund i wydychałem. Argh. Spróbuję jeszcze z benzyną, jak nic się nie zmieni to odpuszczam ; P

Może napełnić balona dużą ilością i buchać bez przerwy, aż do wystąpienia jakichś dużo silniejszych efektów?
That's sick enough
  • 1857 / 67 / 80
nyli pisze:
Może popełniam jakiś zasadniczy błąd? Brałem 3/4 objętości płuc, dociągałem powietrze, trzymałem parę sekund i wydychałem. Argh. Spróbuję jeszcze z benzyną, jak nic się nie zmieni to odpuszczam ; P
To jest dobra technika, ja robiłem tak samo ale efekty sie raczej nie zmieniały nawet jak tak wdychałem dłuższy czas.

Zauważyłem że z inhalantami i dysocjantami jest tak że albo na ciebie działają wizualnie albo nie, i tego nie zmienisz. Ja też miałem kilka prób z inhalantami głównie właśnie z ronsonem bo naczytałem sie tych wszystkich opowieści, a nigdy nie miałem wizuali poza falowaniem obrazu no i raz lekką zmianą kolorów (ale wtedy to był jakiś miks z nie pamiętam czym).

Doświadczenie też tu napewno odgrywa dużą role bo ktoś kto nigdy nic nie brał napewno inaczej odbierze tą "faze" niż ktoś kto zajada sie RC już długi czas. I wtedy ten niedoświadczony opisuje zajebiste fazy(bo dla osoby mniej doświadczonej pewnie są zajebiste)- robi ochote- dla tego od RC i ten drugi zostaje zawiedziony że "no kurwa słabo jest".

marcin25_85 pisze:
Po moich próbach z butanem zauważyłem, że na początku fazy gaz wywołuje uczucie silnego(naprawdę silnego) pobudzenia, jakbym zmieszał z 15 kaw i 5 kresek tabaki. Według mnie podział butanu to:
- Stymulant, obok amfetaminy, metamfetaminy i kokainy
- Psychodelik
- Dysocjant - obok ketaminy
- Deliriant
A co wy o tym myślicie ?
Butan to dysocjant- zauważ że dysocjanty właśnie tak działają że mają ten specyficzny "stan", jest lekka stymulacja, jest mocne uczucie "osłupienia". Może ci przypominać psychodeliki ale napewno nie jest to psychodelik - porównaj sobie butan z np. 2ce ;-)
  • 115 / 1 / 0
Doświadczenie też tu napewno odgrywa dużą role bo ktoś kto nigdy nic nie brał napewno inaczej odbierze tą "faze" niż ktoś kto zajada sie RC już długi czas. I wtedy ten niedoświadczony opisuje zajebiste fazy(bo dla osoby mniej doświadczonej pewnie są zajebiste)- robi ochote- dla tego od RC i ten drugi zostaje zawiedziony że "no kurwa słabo jest".
Oczywiście się z Tobą zgadzam i na pewno masz sporo racji (już od dawna myślę o tym, jak wiele owianych legendą rzeczy mnie zawodzi swoją mocą po mixach z apteki). Jednak nie wydaje Ci się, że przepaść pomiędzy zabawnym uczuciem a odlocie do krainy kolorowych fantazji jest bardzo duża? Ponadto z tego co czytałem i słyszałem, to nawet bardzo doświadczeni w tej dziedzinie (i nie tylko) opisują halucynacje i wizje jako nieodłączną część wziewów.
W drodze do domu przyszło mi do głowy: co gdyby buchać szybciej? Skoro butan i tak jest wydalany w większości z wydechem, może ważniejsza jest ilość wciągniętej substancji w krótszym czasie?
That's sick enough
  • 5774 / 1182 / 0
Ewentualnie ma w sobie to coś z delirianta
>A komendant po tym gównie ląduje na Kolskiej.
  • 1857 / 67 / 80
nyli pisze:
Jednak nie wydaje Ci się, że przepaść pomiędzy zabawnym uczuciem a odlocie do krainy kolorowych fantazji jest bardzo duża?
Anon pisze:
Zauważyłem że z inhalantami i dysocjantami jest tak że albo na ciebie działają wizualnie albo nie, i tego nie zmienisz.
;-)

nyli pisze:
W drodze do domu przyszło mi do głowy: co gdyby buchać szybciej? Skoro butan i tak jest wydalany w większości z wydechem, może ważniejsza jest ilość wciągniętej substancji w krótszym czasie?
Niech tu sie wypowie ktoś kto sie zna.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Fenomen euforii biegacza – to nie endorfiny, tylko naturalna marihuana

Tajemniczy stan euforii, którego doświadcza blisko 75% biegaczy. Tak zwana „euforia biegacza” redukuje ból, wyostrza zmysły i daje uczucie podobne do działania marihuany. Najnowsze badania naukowe tłumaczą, dlaczego „runner’s high” to nie mit, a ewolucyjny mechanizm przetrwania – i jak go uruchomić nawet początkującym. W tym artykule dowiesz się, co to jest runner’s high, jak działa i jak go wywołać nawet jeśli dopiero zaczynasz biegać.

Raport unijnej agencji ds. narkotyków: Polska na czele produkcji syntetycznych katynonów

Polska jest na czele europejskiej produkcji syntetycznych katynonów, jednej z najczęściej nadużywanych substancji psychoaktywnych - wynika z raportu Agencji Unii Europejskiej ds. Narkotyków (EUDA). Przy wytwarzaniu narkotyku współpracowały polskie i ukraińskie grupy przestępcze - dodano.

Hiszpania: obowiązkowe testy na alkohol i narkotyki dla kierowców zawodowych?

Hiszpańska scena polityczna podzieliła się wokół nowej propozycji Partii Ludowej (Partido Popular), która chce wprowadzenia obowiązkowych corocznych testów na obecność alkoholu i narkotyków dla kierowców zawodowych. Projekt ustawy zmieniający hiszpańskie prawo o ruchu drogowym, zgłoszony kilka tygodni temu, trafił już pod obrady Kongresu Deputowanych, wywołując ostry spór między rządem a opozycją.