Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 190 / 4 / 0
Czekaj co najmniej 2 tygi na tej dawce.
  • 992 / 17 / 0
Miesiąc miodowy był krótszy niż miesiąc, i bupropion znowu klepie, a raczej leczy. Wręcz czasami mnie takie dziwne uczucie łapało, że życie może być przyjemne i nie trzeba co 2-3 walić kody. Ciary przy muzyce, zmuła po latach SSRI/SNRI/TLPD zniiiika. Wiecie ile leków antydep przerobiłem? 12. I palenie rzucone, popalam tam jedną cygaretkę dziennie (po 2.5tyg dawki 150mg palenie zostało zablokowane całkowicie, brak przyjemność, tylko odruch). W sumie dawka 150mg jak narazie mi odpowiada. Honeymoona jak trza było zapierdalać to przezwyciężałem skromnym sniffem 75mg ażeby na rozruch było. Jak widać tolerka aż tak mocno nie skacze. Jednak coś mnie w bupro zawiodło. koda działa. Mocniej niż... no nie wiem, klepie jak ze 2 lata temu. Wątrobo, ogarnij się. Ktoś wczesniej chyba pisał, że miks bupro+mirta to wkurw. E tam, 45mg mirty i zero zdenerwowania. Polecam lek na anhedonie, i na ssri zmułe. A także na wyprucie z emocji, jak dobrze jest znowu coś poczuć. Tylko serio uważać na ten honeymoon, robi się gorzej niż było na jakiś czas, a potem magiiija i znowu dobrze. Czyli jednak to z dopaminką miałem problemy. Szkoda, że przez SSRI i ich wyjebanie dorobiłem się takiej prokrastynacji, że głowa mała, ale sądze, że to też zacznie znikać. Się rozpisałem. Stimowa faza 24/7.
SHHHHHEEEEEEEEIIIITT
  • 1893 / 179 / 0
No to gratuluję, widzę że sporo osób chwali sobie ten bupropion, ja zaczynam kurację w tym tygodniu - raz dziennie Wellbutrin XR 150mg jako pomoc w walce z anhedonią/depresją/brakiem motywacji. Poza tym ciekawi mnie czy stosował ktoś bupropion z noopeptem, jakie efekty? Intuicyjnie widzę tu jakąś synergię ale to tylko domysły...
  • 992 / 17 / 0
Z noopeptem to nie jadłem, ale za niedługo mogę powiedzieć jak bupropion będzie robił gdy będę jadł sunifiram. Za to wenlafaksyna +noopept, to tak jak mówisz, następuje synergia, tutaj strzelam, że będzie tak samo. Tylko Dersu Uzala, przygotuj się na Honeymoon, po dwóch tygodniach robi się chujowo (choć nie zawsze) i trzeba wytrwałości. Poszedłem za radą Johnego i łącze bupro z plastrami nikotynowymi (w sam raz, bo i palenie chce rzucić, a bupropion w dawce 150mg tylko trochę hamuje cheć na fajke), jeśli prawdą jest co mówi Johny, to większość działania Bupro jest od antagonizmu nikotyny, połączenie z plastrami ma skutkować większą upregulacją recepetorów - i w sumie 2 dzień plastrów i widze fajne efekty.
Znalazłem też dane ile procent DAT bupro zajmuje, i jest to tylko 22%, więc z tą nikotyną jest coś na rzeczy.
SHHHHHEEEEEEEEIIIITT
  • 1893 / 179 / 0
Dzięki za info. Jeszcze jedna sprawa - czy ktoś wie z doświadczenia jak depakina wpływa na metabolizm bupropionu, jakie występują interakcje?
  • 410 / 18 / 0
ten lek jest super z tym ze ja dostalem depresji maniakalnej i 2 razy tez mialem migotanie przedsionkow w trakcie kuracji ale tak czy inaczej polecam Ci to brac bedziesz chwalił napewno :hug:

uknikaj tlyko kawy i innych stymulontów bo po prostun az wypierdala :D Zycze dobrej kuracji ja juz jade 6 miesiac hehe i narobilem sporo glupot na tym leku ale to wina mojej psychiki bardziej ale ogolnie polecam nie pozalujesz :)
Uwaga! Użytkownik Maniacal jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 79 / 1 / 0
ej mordeczki a bawil sie ktos w sprowadzanie wellbutrinu np z czech? w innych krajach sa generyki i tansze odpowiedniki. teoretycznie mozna by powiedziec panu dr ze chce to i to, wyslac recepte zaplacic i dostac tanszy odpowiednik, razem z wysylka mysle ze byloby taniej o 50%. jakies pomysly?
  • 462 / 7 / 0
Trudno jest przebić się na guglu czy innych wyszukiwarkach przez ogrom spamu fraud-aptek internetowych. Również szukam jakiegoś zagranicznego zamiennika, który pozwoliłby zejść z kosztów...
  • 1893 / 179 / 0
Po prostu szukaj, wrzucaj adresy do SoS i scamadviser, czytaj fora z opiniami, porównuj aż znajdziesz wiarygodną aptekę. Tani zamiennik to Zyban. Buspar i Elontril też dostępne w sieci.
  • 462 / 7 / 0
Jesteś pewien, że widziałeś coś tańszego niż apteczny wellbutrin 150mg za ok. 120zł? Nie mając recepty/musząc kombinować i ew. płacić za nią może się to opłacać, ale nie w moim wypadku.
ODPOWIEDZ
Newsy
Turcja: Całe miasto na haju po spaleniu 20 ton marihuany przez policję w centrum miasta

W tureckim mieście Lice 25 000 mieszkańców zostało nieumyślnie odurzonych dymem z marihuany po nieprofesjonalnej akcji spalania 20 ton marihuany. Sprawdź, co się wydarzyło.

Marihuana zmniejsza pragnienie alkoholu u osób pijących dużo – Nowe badania finansowane przez rząd

Czy marihuana może pomóc osobom pijącym dużo alkoholu pić mniej? Nowe badanie przeprowadzone w USA sugeruje, że tak – i to z zaskakująco prostego powodu. Osoby, które sięgały po marihuanę tuż przed alkoholem, piły wyraźnie mniej i miały mniejsze łaknienie.

USA: Przedawkowane narkotyki zabiły mniej osób w 2024 roku

Liczba ofiar śmiertelnych związanych z przedawkowaniem narkotyków w Stanach Zjednoczonych znacząco spadła w 2024 roku, osiągając najniższy poziom od czasów sprzed pandemii COVID-19 – wynika z najnowszych, wstępnych danych opublikowanych 14 maja przez Centra Kontroli i Zapobiegania Chorobom (CDC).