Długo cierpię na depresję ale leczę dopiero od roku. Przerobiłem kilka leków z marnym skutkiem.
Wcześniej detoks po amf która zastąpiła mi wódkę a z nią miałem wieloletni i namiętny romans. Także kilkanaście lat picia które porzuciłem na rzecz półrocznej kochanki amfy. Po detoksie tydzień leżenia w łóżku, głęboki dół, myśli samobójcze itd.
Lekarz zmienił mi w końcu leki.
1 dzień wella nie odczułem za to Kwetaplex mnie lulał elegancko.
2 dzień well od razu po przebudzeniu i po jakimś czasie wyszedłem w końcu z łóżka i się trochę pokręciłem po mieszkaniu. Kwetaplex znów na wieczór tym razem przegryziony, podjąłem z nim walkę i zostałem znokautowany po 2 godz (Chciałem zobaczyć jaką ma moc i kiedy się poddam)
3 dzień wstałem łyknąłem well, poszedłem spać na 3 godziny. Wstałem i pojechałem do fryzjera, banku, sklepu. Albo mnie nakręciły przeczytane tutaj historie albo well zadziałał elegancko. Z ciekawości rozgryzłem po 7 godzinach 2 tabletkę i znów nakręciłem się ale już nic konstruktywnego nie zrobiłem bo ciężko się było skupić. Kwetaplex jakąś godzinę temu wziąłem i już mnie łamie do spania
Nie będę gryzł tego więcej aby nie zepsuć efektu terapeutycznego. To była tylko ćpuńska ciekawość.
Nie sądziłem że coś mnie wyciągnie z łóżka ale jednak. Paskudne myśli nie czepiają się mocno i jest git.
Powiedzcie mi proszę bo się nie znam. Czy te leki pasują do siebie? Czy to dobre połączenie? Jak na siebie oddziałują? No i przede wszystkim jak wpłyną na mnie? Jeden usypiający drugi pobudzający to mnie martwi. Czy to się nie będzie gryzło i nie narobi szkód w mózgu?
Ja z takimi specyfikami jak koks, amfa nigdy w życiu nie miałem do czynienia i po 1wszym 150mg buprio chodziłem nakręcony jak Schwarzenegger - tak się działo przez prawie miesiąc ;p dlatego tutaj szukał bym jakiejś zależności.
04 sierpnia 2021garry7853 pisze: Siemka, biorę od 2 miesięcy Welbox w dawce 150mg, z racji tego że obecnie Welbox jest trudno dostępny w aptekach nasunęła mi się myśl żeby spróbować Wellbutrinu dla odmiany. Są jakieś różnice w działaniu? Jakie są Wasze subiektywne odczucia?
Pozdro;)
Jeśli natomiast chodzi o sposób uwalniania (szybkość) a co za tym idzie ilość substancji wchłoniętej do organizmu to jak najbardziej może taka być.
Na zagranicznych forach często poruszany jest temat generyków bupropionu i różnicy w odczuwaniu po przyjęciu produktu różnych producentów.
05 sierpnia 2021Garnel pisze: Cześć. Trzeci dzień z Wellbutrinem 150 mg rano + Kwetaplex 100 mg na noc.
Długo cierpię na depresję ale leczę dopiero od roku. Przerobiłem kilka leków z marnym skutkiem.
Wcześniej detoks po amf która zastąpiła mi wódkę a z nią miałem wieloletni i namiętny romans. Także kilkanaście lat picia które porzuciłem na rzecz półrocznej kochanki amfy. Po detoksie tydzień leżenia w łóżku, głęboki dół, myśli samobójcze itd.
Lekarz zmienił mi w końcu leki.
1 dzień wella nie odczułem za to Kwetaplex mnie lulał elegancko.
2 dzień well od razu po przebudzeniu i po jakimś czasie wyszedłem w końcu z łóżka i się trochę pokręciłem po mieszkaniu. Kwetaplex znów na wieczór tym razem przegryziony, podjąłem z nim walkę i zostałem znokautowany po 2 godz (Chciałem zobaczyć jaką ma moc i kiedy się poddam)
3 dzień wstałem łyknąłem well, poszedłem spać na 3 godziny. Wstałem i pojechałem do fryzjera, banku, sklepu. Albo mnie nakręciły przeczytane tutaj historie albo well zadziałał elegancko. Z ciekawości rozgryzłem po 7 godzinach 2 tabletkę i znów nakręciłem się ale już nic konstruktywnego nie zrobiłem bo ciężko się było skupić. Kwetaplex jakąś godzinę temu wziąłem i już mnie łamie do spania
Nie będę gryzł tego więcej aby nie zepsuć efektu terapeutycznego. To była tylko ćpuńska ciekawość.
Nie sądziłem że coś mnie wyciągnie z łóżka ale jednak. Paskudne myśli nie czepiają się mocno i jest git.
Powiedzcie mi proszę bo się nie znam. Czy te leki pasują do siebie? Czy to dobre połączenie? Jak na siebie oddziałują? No i przede wszystkim jak wpłyną na mnie? Jeden usypiający drugi pobudzający to mnie martwi. Czy to się nie będzie gryzło i nie narobi szkód w mózgu?
Można też robić mixy SSRI z bupropionem (sam jestem na escitalopramie + bupropionie)
Twój miks ma zastosowanie : bupropion z rana aby pobudzić do działania (bez dodatku leku działającego na serotoninę zwróc tylko uwage czy nie nakręca Ci lęków) a kwetiapina (neuroleptyk) nasennie (uważaj na zwiększone łaknienie i czy z rana nie czujesz się jak zombii, ale teoretycznie bupropion powinien przegnać ten stan)
Moja ścieżka leków -> escitalopram 10-15mg -> wenlafaksyna 150mg+bupropion 150mg -> bupropion 150mg + wortioksetyna 10mg
Jestem obecnie 3ci dzień na wortio 10mg + bupro 150mg, ale jestem ciekawy czego mogę się spodziewać po tym zestawieniu po określonym czasie?
Dla porównania, na wenlafaksynie 150mg branej z bupropionem 150mg miałem problemy ze snem w nocy, ale za to byłem mega towarzyski, czasami były wahania nastroju, pewność siebie bardzo duża, czasami aż za wysoka, do czego dochodziła impulsywność i drażliwość, zdarzały się sytuacje że jak coś mi się nie podobało to o mały włos komuś nie wyjebałem (ostatecznie do wyjebania komuś nie doszło, ale czułem taki bodziec w sobie, że jestem gotowy do bardziej ryzykownych sytuacji, co mi się w sumie podobało)
[...]
Bez odpowiedniego podejścia, suplementacji strata czasu jak większosc leków p. depresyjnych.
[/quote]
Napisz nam jakie to podejście i jaka suplementacja
And so, without any further folly, let the games begin
Wellbutrin 300mg
Pregabaline 450mg
Medikinet CR 40mg
Edronax 12mg ,lub Atomokestyna 80mg
alprazolam 2mg
btw. fajny miks - niesamowita logika: Alprox + Zomiren :D
oraz jaki jest sens stosować stymulanty z depresantami ? ;)
15 sierpnia 2021Shrank23 pisze: Ile płacicie za Welbox ? , Bo u mnie jakaś porażka . Najpierw było 85zl a wczoraj kupując patrzę 93 zł :/ . Tak trochę dużo ... za dużo . Na mp.pl czy aptekach typu DOZ jak byl dostępny od ręki to chyba coś koło 70 zł kosztował ? .
To ,że ma Ciebie działają leki ' tak jak powinny ' nie znaczy ,że na mnie tak działają a metodą prób i błędów ten miks chociaż pozwala mi wstać z łóżka i jakoś funkcjonować a nie jedynie wegetować , poza tym wracają mi emocje , takie naturalne , których od 20 lat nie doświadczyłam . Także prosiłabym takie prywaty zachować dla siebie i nie podważać leczenia . Nie znasz mnie , tym bardziej lekarza więc nie komentuj .
And so, without any further folly, let the games begin
Wellbutrin 300mg
Pregabaline 450mg
Medikinet CR 40mg
Edronax 12mg ,lub Atomokestyna 80mg
alprazolam 2mg
![[mem]](https://hyperreal.top/wtf/memy/0/0e7d29f2-477e-462d-8bf8-f5ddbafd72b8/1000032447.png?X-Amz-Algorithm=AWS4-HMAC-SHA256&X-Amz-Credential=nxyCWzIV8fJz5t5dUSIx%2F20250425%2FNOTEU%2Fs3%2Faws4_request&X-Amz-Date=20250425T235802Z&X-Amz-Expires=3600&X-Amz-SignedHeaders=host&X-Amz-Signature=0fd65c05abebed1e2b851ec7a8d3cc50caf40f947c6f9b91c4e69af51ba25a82)
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/cannaheart.jpg)
Marihuana zwiększa ryzyko rozwoju chorób serca
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/cognitivemarijuana.jpg)
Długotrwałe używanie marihuany może mieć wpływ na zdolności poznawcze
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/aptekadyzurna.jpg)
Rewolucja w receptach na opioidy przyniosła skutek? Przepisy miały uderzyć w receptomaty
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/chimpanzees-sharing-fruit.jpg)
Szympansy biesiadują? Sfilmowano je, gdy dzieliły się owocami zawierającymi alkohol
Ludzie od dawna spożywają alkohol i od tysiącleci odgrywa on rolę we wzmacnianiu więzi społecznych. Nowe badania wskazują, że nasi najbliżsi krewni – szympansy – mogą wykorzystywać alkohol w podobnym celu. Po raz pierwszy udało się sfilmować szympansy, które dzielą się sfermentowanymi owocami, w których stwierdzono obecność alkoholu.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/lotnisko-w-pyrzowicach-.jpg)
Przemytnicy kokainy z Kolumbii skazani. Pachnące mentolem narkotyki przylatywały na Śląsk
Gliwicki sąd skazał sześciu członków grupy przestępczej, która drogą lotniczą przemyciła na Śląsk kilkadziesiąt kilogramów kokainy. Przewożona ją w paczkach z napisem "Rolls Royce".
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/image-1-1038x692.png)
Największa w historii analiza potwierdza: marihuana skuteczna w leczeniu objawów nowotworowych
W ciągu ostatnich miesięcy świat nauki zyskał dostęp do największej metaanalizy dotyczącej zastosowania marihuany w terapii nowotworów, przeprowadzonej przez Whole Health Oncology Institute we współpracy z The Chopra Foundation i opublikowanej w prestiżowym czasopiśmie Frontiers in Oncology. Wyniki są jednoznaczne – istnieje przytłaczający konsensus naukowy, że medyczna marihuana skutecznie łagodzi objawy choroby nowotworowej i poprawia jakość życia pacjentów.