Zachęcony super pozytywnymi opisami na forum załatwiłem odrazu dwie paki Wellbutrin 300, niestety nie jestem w staniem brać tego leku bo w ogromnym stopniu podnosi poziom noradrenaliny, byłem po nim strasznie nerwowy, miałem nasilone lęki, wywołuje on u mnie bardzo mocne naspidowanie ale takie negatywne przepełnione nerwami i trudna do opanowania paniką, brałem go 3 tygodnie i musiałem zajadać benzosami bo bym nie dał rady na samym wellu, dałem sobie spokój z tym lekiem bo.
[cut]
Ogólnie nie polecam tego leki ludziom, którzy mają problem z nerwica i lękami chyba że chcą się wykończyć.
Wycięto niedozwoloną treść/Imane Anys
Powiadacie, że dobra sprawa uświęca nawet hejting?? A ja Wam mówię: dobry hejting uświęca każdą sprawę.
Czego oczekiwałeś ? Masz zaburzenia lękowe a ten lek jest dla osób z anergią, anhedonią i spowolnieniem psychoruchowym, poza tym w monoterapi sprawdza się średnio. Wykazuje słabe działanie na dopaminę jest przede wszystkim NRI. Wpływ na transporter dopaminy jest większy w połączeniu z niektórymi SSRI bo zmieniają jego metabolizm zmniejszając noradrenergiczne metabolity tym samym zwiększając działanie DRI.
a powierzchnia okazuje się dnem głębi."
Stanisław Ignacy Witkiewicz
Szczerze mówiąc oczekiwałem lepszego samopoczucia i poprawy nastroju. Wiele osób pisało tutaj że nadaje się ten lek również dla osób z zaburzeniami lękowymi i że po tygodniu, dwóch to noradrenalinowe pobudzenie mija i jest ok. Niestety nie zauważyłem tego u siebie, wręcz przeciwnie. Ciągle szukam leku który by mi pomógł ale oprócz benzo, które działa doraźnie nic mi nie pomagało ssri wyłączało mnie życiowo a do tego robiło ze mnie impotenta (citalopram). Jestem starym ketoniarzem, który walczy z nałogiem a po kresce mefa czy koksu jestem sobą dlatego myślałem że może Wellbutrin się sprawdzi w moim przypadku.
Czy ktoś mógłby zaproponować jakiś lek, który faktycznie działa na dopamine? Istnieją w ogóle takie?
Co do Wellbutrinu jak mówiłem dla osób z nerwica, fobiami, lękami itp to jest dramat nie bierzcie tego.
Żałuję tylko kasy wydanej na ten syf bo zostało mi 40 tabsow z którymi nie ma co zrobić a mało nie kosztowały.
Dodam od siebie że jako stary ketoniarz nie nie mogłem sobie odmówić spróbowania tego w formie pudru do nosa a więc pokruszylem tabletke i klamkę, niestety dramat... Efektów pozytywnych żadnych za to mocno przyspieszone tętno i wkurwienie a do tego okrutne pieczenie w nosie także odradzamy bo potencjału rekreacyjnego nie ma w tym ani grama.
@Matixx Mam te zjebane duszności i myślę że jest to standardowy ubok przy bupro. Pewnie noradrenalina robi coś z naczyniami krwionosnymi (zapewne zwęża) wiec mamy uczucie ciężkiego oddychania. Również z natury jestem plytkooddechowcem, co się przejawia wziewem większego oddechu raz na kilka minut- ma to również moja mama :) z tego co się nawnikałem w temat nie jest to usterka biologiczna, natomiast naturalna reakcja każdego człowieka który z definicji jest lękowcem. Przepraszam że tak późno odpisuje ale przeczytałem,miałem odpisać ale zapomniałem później. Pozdrawiam+
P.S Panowie jest jeszcze taki temat, otóż sam się zastanawialem czy nie spróbować kuracji lekiem MySimba. Ten ma 90mg chlorowodorku bupropionu+8mg naltreksonu. To daje 78mg czystego bupropionu. cena bodajże 400z groszami, ale za 112 tabletek. Cena jednostkowa, przy jednej tabletce to 5zl z groszami przy preparacie wellbutrin natomiast 3.92 przy preparacie mysimba. Też opcja do rozważenia. Pozdrawiam!
Dziękuję za odpowiedź jednak ja już dałem sobie spokój z bupropionem, możliwe że właśnie brak podkładu sprawił że nie dałem rady. Mialem benzo ale w małych ilościach więc nie było tego na tyle żeby zbic tą noradrenaline i byłem okropnie znerwicowany. Mam problem z dostępem do psycha teraz a do tego co chodziłem wizyta kosztuje 250 plus do tego 250 za bupropion, coś do tego i wychodzi po 600 co miesiąc. Stwierdziłem że pierdole będę walczył bez lękowy, jest ciężko ale jakos daje rade czytam książki o rozwoju, próbuje medytacji, staram się trzymać z dala od ketonów. Stwierdziłem że to jedyna droga aczkolwiek przed momentem dostałem duszności i ścisków bo w windzie wsiadła dziewczyna w podobnym wieku, która się wprowadziła niedawno do mnie do bloku. Niby nic nadzwyczajnego ale jak ktoś tego nie doswiadczyl czym jest nerwica i fobia to nie zrozumie.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/cannaheart.jpg)
Marihuana zwiększa ryzyko rozwoju chorób serca
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_artykul_skrot/a12a216cf97460608e37260bc2663020f9aa0a82.jpg)
Dlaczego Portugalia może być europejską stolicą medycznej marihuany?
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/mmnaswiecie.png)
Mówili: "Narkotyków to ja nie chcę". Dopóki ból stawał się nie do zniesienia
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/petru.jpg)
Ryszard Petru ma już projekt depenalizacji marihuany. Znamy szczegóły
Dopuszczenie posiadania do 15 gramów suszu lub jednego krzaka konopi na własny użytek – to propozycja, którą przedstawi zespół parlamentarny tworzony przez posłów koalicji. Dotarliśmy do szczegółów projektu, które potwierdzają nasze wcześniejsze ustalenia.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/mandarynki.jpg)
To nie zgniłe mandarynki. 24-latek niósł w torbie tak zapakowane narkotyki. Wpadł, bo spanikował
"Dzięki czujności, doświadczeniu i doskonałemu rozpoznaniu terenu, policjanci z Wydziału Wywiadowczego Komendy Miejskiej Policji w Szczecinie kolejny raz skutecznie uderzyli w przestępczość narkotykową."
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/image-1-1038x692.png)
Największa w historii analiza potwierdza: marihuana skuteczna w leczeniu objawów nowotworowych
W ciągu ostatnich miesięcy świat nauki zyskał dostęp do największej metaanalizy dotyczącej zastosowania marihuany w terapii nowotworów, przeprowadzonej przez Whole Health Oncology Institute we współpracy z The Chopra Foundation i opublikowanej w prestiżowym czasopiśmie Frontiers in Oncology. Wyniki są jednoznaczne – istnieje przytłaczający konsensus naukowy, że medyczna marihuana skutecznie łagodzi objawy choroby nowotworowej i poprawia jakość życia pacjentów.