Syntetyczny opioid, będący jednocześnie agonistą oraz antagonistą receptorów opioidowych.
Więcej informacji: Buprenorfina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 45 / 2 / 0
Na ból pleców wzmożony przez rolki bupry nie dostaniesz, chyba że lekarz niezły magik. Mi się udało w końcu dostać w Poznaniu wolnymi krokami w Poradni Leczenia Bólu, początek: Poltram Combo, no to że od paracetamolu żołądek pęka, następnie Poltramy 50, na tym przecholowałem 2 miesiące, potem że przestało działać, potem plasty Versatis znieczulające z lidokainą + dihydrokodeina przez bardzo długo, aż się skończyło po może 6 miesiącach walki na dawce 2 paki plastrów co 2-3 tygodnie.
Długa droga do tego, poczytaj post "co powiedzieć lekarzowi" to może jakaś dobra bajerka Ci przyjdzie na myśl. :finger:
Biadoli wiecznie to dziewczę i deprawuje,
co ma tyłek jak błyszcząca cielęcina,
Rymować...... dobrze nie rymuje,
bo w głowie jej ino buprenorfina.
  • 350 / 8 / 0
•••Ile paczek transteka można na wizycie dostać żeby problemu w aptece nie było (problemy = 'ale panu się tu dawkowanie nie zgadza' ?
(Z tego co pamiętam paczka = 5 plastrów.)
•••Plaster chyba co 4-5 dni się zmienia?? (nigdy nie kleilem a co dopiero mówić o leczniczym przyklejaniu)
•••Zakładając jw to ile paczek można prosić na miesiąc ? Jedną ?
•••Na jaki max czas może być bupra(plastry) wypisana ?

Proszę o scalenie.
Zależy mi na szybkiej odpowiedzi bo jutro mój doktorre i ja robimy dill i chce wysepic max tej bupry tylko gość ma małą przypadłość - regularnie knoci jakieś szczegóły na recepcie i albo biegam do niego a ten zażenowany odbija piłeczkę a juz zyletka jak wracam a typ prace skończył.
  • 12440 / 2419 / 0
DOC może przepisać Ci max na 3 miesiące leczenia - przy czym musi być to rozłożone na 3 recepty - każda recepta musi mieć taką ilość / dawkę by pokrywała miesięczne zapotrzebowanie. W tym przypadku ważne są daty "realizacja od dnia". Pierwsza recepta ma w tym polu X, druga np 04.07.2014 i trzecia 04.08.2014

ze strony nfz-krakow.pl

"Osoba uprawniona wystawiająca receptę może wystawić do trzech recept na następujące po sobie okresy stosowania nieprzekraczające łącznie 90 dni stosowania."
  • 1678 / 265 / 0
Ja przyklejałem na siebie plaster. Działa zajebiście, bo działanie potęguje się z godziny na godzinę. Zrobiłem tak, przykleiłem plaster 40mg i jednocześnie podałem iv z 10mg. Efekt? Przez 6 dni żadnych objawów skręta, bólu czy problemów ze spaniem. Trzymałem go na sobie przyklejonego 4 dni.
Największy przegryw na forum
luminal_100
  • / / 0
mi lekarka rodzinna na jednej recepcie wypisala 6pak czyli na 3miechy. i zrealizowalem ja bez zadnych przeszkód a byly to srednie plastry teraz obecnie mam dawke najwiekszy i najmniejszy przyklejac co 4 dni:-)a doraznie sevredol w razie w
  • 12440 / 2419 / 0
Poszperałem głębiej na necie i wychodzi na to, że chyba faktycznie można przepisać na 1 recepcie zapas na 90 dni. My bad.
W każdym razie ja, jak dostaję na 3 miesiące, to podzielone na 3 recepty z datami realizacji co miesiąc (pewnie dlatego, żebym nie wyćpał szybciej) :gun:
  • 2012 / 83 / 0
Tego gówna mam 2 plasterki ale nie żre gdyż cienka faza. Tylko jak pierwszy raz w życiu zjadłem pół plastra to sie podgrzałem. bupra na poskrętówe only.
The mind is the most dangerous weapon alive
Spin doctors operate behind enemy lines
Mind control, something you could potentially buy
The new holy war has arrived, you ready to DIE?
  • 577 / 10 / 0
bupra dobra do odstawki opiatów/opioidów. Ja chodze do lekarza ktory przyjmuje w Poznaniu tam gdzie wydają metadon. Najpierw pogadałem z terapeutą on mi powiedzial ze na metadon to jest dluga kolejka jedynie moze mnie zapisac do lekarza ktrory wypisze mi suboxone i za swoja kase place. Oprócz suboxone wypisuje mi paczke rolek raz na 2 miesiące. Spoko gość :) Zresztą ci z programu metadonowego ponoć do niego po klony chodzą .
  • 12440 / 2419 / 0
Jak dla mnie bupra nadaje się tylko do detoksu od innych opio oraz jako substytut (choć przyznaję, że na początku potrafiła całkiem nieźle zrobić).

Ja chodzę po bunondol prywatnie do psycha - nie ma żadnego problemu - daje mi zapas na 45 dni (recepty na 30%). Dodatkowo mianserynę i zaleplon. Ciekaw jestem, jak by sprawa wyglądała u psychiatry na NFZ...
  • 742 / 9 / 0
Powiedzcie mi, bo chciałbym ustalić + - liczbę bezpiecznych dni. Mam w związku z tym parę pytań i naprawdę byłbym mega wdzięczny za odpowiedź na każde z nich. Ale zanim spytam to tolerancja na jakieś 200mg majki iv dziennie/ 1,5g kody p.o.

1. Czy jakbym sobie nakleił plaster 52.5/70 to by mi całkowicie zaleczyło skręta na te ponad 4 dni?
2. Jakie dawki iv przerobione z plastra musiałbym walić, żeby nie było skręta, a jakie żeby chociaż trochę fajniej się zrobiło? Oczywiście jestem świadomy, że jest to ciężkie do określenia, ale to pytanie jest skierowane do osób, które brały podobne ilości majki/kody i próbowały bupry.
3. Czytałem wiele razy o czymś takim, że bupra może po xx godzinach nadal nie przepuszczać innnych opio. Ale rozumiem, że wtedy nie ma skręta i nie czujemy się gorzej tylko zwyczajnie nie da się naćpać pełnymi agonistami?

Pozdrawiam i z góry dzięki za odpowiedzi
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Częste używanie konopi ma związek ze zwiększoną śmiertelnością pacjentów z rakiem jelita grubego

Osoby z rakiem jelita grubego i udokumentowaną historią częstego używania konopi były ponad 20 razy bardziej narażone na śmierć w ciągu pięciu lat od diagnozy w porównaniu z osobami bez takiej historii - informuje pismo „Annals of Epidemiology”.

W marcu wyraźne odbicie. 88 tys. recept z receptomatów na medyczną marihuanę i opioidy

Ostatni kwartał przyniósł spadek liczby recept wypisywanych na leki kontrolowane, choć w marcu odnotowano odbicie, wyraźne zwłaszcza w przypadku medycznej marihuany - informuje w środowym wydaniu "Dziennik Gazeta Prawna".

Prof. Marcin Wojnar o alkoholach 0%: Piwo bezalkoholowe podtrzymuje mechanizmy uzależnienia

Coraz więcej osób sięga po piwo bezalkoholowe, wierząc, że to zdrowy wybór. Czy na pewno? Prof. Marcin Wojnar tłumaczy, dlaczego „zerówki” mogą być poważnym zagrożeniem – zapraszamy do przeczytania wywiadu.