Więcej informacji: Buprenorfina w Narkopedii [H]yperreala
póki działa to korzystam, aby nie przechodzić zbyt szybko na mocniejsze środki. dzisiaj i tak wziąłem na raz 5 szt, (2 mg) oraz dwójkę klonazepamu i ledwo piszę tego posta, także jest miło,
no i plusem Bunondolu nie jest aż tak droga cena - ja za dwie paczuchy dzisiaj dałem tylko nieco koło 70 zł, a przy tej tolerce, co mam teraz, to jest trochę grzania. niżej foto zdobyczy od doktorka kochanego,
skrzynkaprzodownik@protonmail.com
with regards, przodownik
20 kwietnia 2015oddymiony pisze: Generalnie dość niechętnie lekarze wypisują ten bunondol z tego co widzę. Mam za sobą dwie rozmowy z prywaciarzami sprzed kilku minut i niestety pusto.
Czy przy większych dawkach bunondolu (rekreacyjnych) mieliście tak, że nie mogliście spać? Ja wziąłem wczoraj koło godziny 18 i w nocy nie byłem w stanie zasnąć na dłużej niż 1.5-2 godziny, sen był bardzo płytki no i jak się obudziłem to ciężko mi było ponownie zasnąć. I znowu, przy transtecu tego nie miałem, a ogólnie ze snem nie mam żadnych problemów.
Drugie pytanie, to czy po większych dawkach bunondolu mieliście silne mdłości?
Obie te rzeczy u mnie zawsze występują kiedy mam dłuższą przerwę od dawek rekreacyjnych.
Scalono — CATCHaFALL
12 stycznia 2023cypressnew pisze: Czy przy większych dawkach bunondolu (rekreacyjnych) mieliście tak, że nie mogliście spać?
Szczerze to ostatnimi czasy, na buprze mi się lepiej zarywa nocki niż nas stymulantach i o wiele lepiej się czuję później, niż po dwóch dniach na stymulancie. :D
słuchajcie, dzisiaj złożyłem kilka zanowien na receptomatach aby lekarze wypisali mi bunondol 0,2 w 2 opakowaniach.
Jak myślicie, jakie są szanse, że dostanę ten lek ?
E. Hemingway
muszę powiedzieć, że tak jak ostatnim razem, dwa lata temu, gdy miałem styczność z Bunondolem, zadowolił mnie on - w przeciwieństwie do tego, co miało miejsce parę lat temu, gdy pierwszy raz miałem z nim styczność.
dzisiaj ok. godziny 12:00 przyjąłem 5 szt. Bunondolu, czyli 2 mg buprenorfiny i do teraz (późny wieczór) czuję efekt działania w/w opioidu. co prawda, wzmocniłem go 300 mg pregabaliny, ale mimo wszystko czuję silne działanie narkotyczne stricte samej buprenorfiny. jest ono stosunkowo odpowiednio słabsze niż w porównaniu do pełnych agonistów rec. opioidowych, brak tej pożądanej sedacji i "zwisów", ale na tym pułapie dawkowym czuć już pełne spektrum efektów i charakterystyczne dla środków narkotycznych ciepełko, ale jest ono bardziej w tle i nie jest nachalne. zewnętrznie objawia się to mimo wszystko mocno zwężonymi źrenicami oraz zaparciami.
tym razem buprenorfina naprawdę mnie zadowoliła - nie oczekiwałem od niej zbyt wiele i też się nie zawiodłem. doświadczenie z tą grupą preparatów nauczyło mnie, że nie doszukiwanie się w niej typowego, opiatowego ućpania jest bezcelowe. ona zawsze będzie działać w typowy dla siebie, nieforsujący sposób. niemniej dawka 2 mg okazała się dosyć dużą jak na start, ale nie zamierzam jej obniżać - tyle wystarcza aby zaspokoić receptory i nie czuć głodów.
jestem zadowolony, że po kolejnej, wymuszonej przerwie od leków udało mi się poprzestać na słabych analgetykach opioidowych i wejść finalnie na buprenorfinę, zamiast np. na metadon. inne, słabsze opioidy mam zamiar oszczędzać zażywając je jedynie okazjonalnie. oczywiście zaprzestając wtedy na chwilę zażywania Bunondolu.
pozdrawiam wszystkich użytkowników
with regards, przodownik
Jak długo przewidujesz terapię na buprze? Mnie na detoksie od kody przez tydzień podawano podjęzykowo Bunodol 0,8- maks 6 tabletek dziennie plus dali mi dwa plastry Transtec 70 ug/h (zmiana chyba 4 dnia chyba) to 4 dnia od wyjścia ze szpitala zaczęło mnie skręcać w nocy. Myślałem, że sobie wkręcam, ale tego uczucia na jelitach, rowerków i nocnych potów raczej sobie nie wmówiłem...
póki co jestem, powiedzmy, zadowolony działaniem buprenorfiny - dawka 2 mg/d nadal mnie zaspokaja i właściwie to tyle. działanie czuć wyraźnie, ale ugrzania i przysypiania brak, opioidowe ciepło jest wyczuwalne raczej nienachalnie - w tle. wiem po prostu czego się spodziewać po tym środku i nie liczyłem na zbyt wiele, stąd też brak zawodu. na przestrzeni ostatnich dni nie czułem potrzeby zażywania innych opioidów i na tym obecnie bazuję.
jednak, nie ma co ukrywać - także względy ekonomiczne nie przemawiają za dłuższym przyjmowaniem Bunondolu. lek schodzi naprawdę szybko, pomimo stosowania stosunkowo niskich dawek, a swoje kosztuje przy 100% odpłatności. do tego należy także doliczyć koszty związane z wizytami. dostępność może i łatwa, ale tak mizerne działanie nie jest moim zdaniem warte swojej ceny - na dłuższą metę.
pozdrawiam, przodownik
with regards, przodownik
Czy to będzie dla mnie za silne? Miałem zamiar ponosić to przez 3 dni, a potem przejść na tabletki podjęzykowe 0,4mg. Tylko czy po tych 3 dniach ne użaleznię się od tych 30mg bupry w plastrze? Czy w ogóle nie zejdę z tego świata przy takiej ilość bupry (liczmy że 10 mg na dzień)? Bardzo proszę o rady, jak to z tym jest. Zawaliłem cholernie z tym OXY, a jeszcze mam problem ze spaniem, nie chce wpaść znowu w Benzo, bo to łącznie to jest katastrofa katastrof.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_artykul_skrot/psiloshrooms25.jpg)
Psychodeliki mogą wspomagać onkologiczną psychoterapię i leczenie alkoholizmu
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/zrzut_ekranu_z_2025-01-17_11-55-24.jpg)
„Wokół marihuany medycznej wciąż jest wiele stereotypów, a największą bolączką jest dezinformacja”
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_artykul_skrot/a12a216cf97460608e37260bc2663020f9aa0a82.jpg)
Dlaczego Portugalia może być europejską stolicą medycznej marihuany?
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/krysztalowycamping_0.jpg)
Baner reklamujący sprzedaż mefedronu wisiał na płocie sopockiego kempingu
Na ogrodzeniu kempingu przy ul. Bitwy pod Płowcami w Sopocie zawisł baner z kodem QR, który po zeskanowaniu prowadził do strony oferującej sprzedaż mefedronu. To kolejny przypadek, po niedawnych doniesieniach z Gdańska, reklamowania sprzedaży narkotyków za pomocą umieszczanych w miejscach publicznych kodów QR.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/diler_warszawa_15.jpg)
18-latek złapany na gorącym uczynku. W biały dzień sprzedawał narkotyki na ulicy
Bielańscy wywiadowcy zatrzymali dwóch mężczyzn na gorącym uczynku podczas transakcji narkotykowej. 18-latek przekazał 20-latkowi blisko 20 gramów marihuany. W wyniku dalszych działań funkcjonariusze zabezpieczyli przy nim oraz w jego mieszkaniu dodatkowe narkotyki – marihuanę i tabletki zawierające MDMA. Obaj trafili do policyjnej celi. Prokurator zastosował wobec 18-latka środek zapobiegawczy w postaci dozoru policyjnego.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/jalowki.jpg)
Przemycają narkotyki w ciałach żywych jałówek. Eksport bydła z Meksyku do USA kwitnie
Meksykańskie kartele wykorzystują żywe bydło do przemycania narkotyków przez granicę USA. Narkotyki zaszywają wewnątrz zwierząt.