Bufedron i substancje będące jego pochodnymi.
Więcej informacji: Bufedron w Narkopedii [H]yperreala
Jak porównasz bufedron do "tradycyjnego marcepana" (po dobraniu dawkowania)?
Pobudza bardziej fizycznie, słabiej euforycznie
17
38%
Pobudza bardziej euforycznie, słabiej fizycznie
2
4%
Pobudza wtedy podobnie jak marcepan
2
4%
Praktycznie nie pobudza
4
9%
Nie umiem odpowiedzieć
20
44%

Liczba głosów: 45

ODPOWIEDZ
  • 53 / 1 / 0
Siemka

Mam następujący dylemat moralny. Otóż pragnę Was poprosić o opinię na temat porównania rodzaju pobudzenia dwóch substancji: metkata i bufedronu. Mam na myśli (zupełnie hipotetyczny!) metkat dobrej jakości, uzyskany według tradycyjnej receptury z najlepszych składników w niemal doskonale dobranych proporcjach, niczym jakieś szlachetne wino, w postaci bezbarwnego roztworu po przesączeniu.

Pytam o porównanie tych dwóch smakołyków, bo spotkałam się z porównaniami witaminy B i mefedronu, który jest przecież idiotycznym stymulantem, ma za dużą komponentę "psychodelikoidalną", no a w ogóle to już jest nielegalny, więc nie interesuje mnie takie porównanie, bo ja tylko po legalne i bezpieczne rzeczy sięgam. XXXXXXXXXXXXXXXx

Moje pytanie jest następującej treści:
który z tych dwóch stymulantów działa bardziej noradrenergicznie w stosunku do działania dopaminergicznego? Innymi słowy, czy pobudza bardziej "nerwicowo" i fizycznie, na wzór efedryny - czy bardziej lekko euforycznie, czy może jest to mniej więcej po równo rozłożone?

Czy działanie jest podobne do metkatowego, oczywiście po dobraniu dawki - czy bardziej "obwodowe" i niezbyt euforycznie/przyjemnie spidujące?

I wreście fundamentalna kwestia: jak wygląda "zjazd" po witaminie B w porównaniu ze zjazdem kocim? Bo moja koleżanka, której dotyczy całe zagadnienie teg wątka, generalnie "lubi koty" %-D (jak to większość dziewczyn %-D ), ale zjazd jest bardzo nieprzyjemny, bo oprócz "zużycia" nastroju czuje się to okropne kołatanie serca, poty jak u gruźliczki no i źrenice nienormalnie rozszerzone (tylko na zjeździe, metkat nie rozszerza źrenic a dopiero pseudoefedryna, która jest jego metabolitem, z tego co doświadczenie mówi nam), no i ten uporczywy brak apetytu (ona sama z natury ma jakieś anorektyczne skłonności, chuda nienormalnie, piórko takie - a po stymulantach nic nie je, słownie nic, grubasy mogły by to rozważyć, byle niech uważają na nadciśnienie!). Rozszerzenie źrenic jest dość kłopotliwe dla osób z jasnymi słowiańskimi oczami, no a teraz latem to dodatkowo zbyt widno i szkoda oczy narażać na słońce.

Może bo środku B nie ma kołatań serca, a tylko obniżony przejściowo nastrój? Jak to jest z tym u was - pytanie do obeznanych w temacie.

Zapraszam najmilej, do konstruktywnej dyskusji.

Niech żyją wakacje, a nieprzyjacielom ćpunów i zawistnikom śpiewajmy chórem gardeł NA POHYBEL!
Uwaga! Użytkownik ephemeris nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2497 / 49 / 0
metkat tez jest nielegalny ;)
Uwaga! Użytkownik świetliste macki kosmicznej jaźni nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2428 / 90 / 0
Nie ma sensu porównywać
Nie bralem kota ale wiem mniej więcej jak działa , bufedron to zupełnie inna liga
Uwaga! Użytkownik Modyfikowany Bigos jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 6154 / 431 / 12
ephemeris pisze:
który z tych dwóch stymulantów działa bardziej noradrenergicznie w stosunku do działania dopaminergicznego?
Metylokatynon.
ephemeris pisze:
Czy działanie jest podobne do metkatowego, oczywiście po dobraniu dawki - czy bardziej "obwodowe" i niezbyt euforycznie/przyjemnie spidujące?
Jak metkat, tylko bez euforii. Jedyna euforia jaka występuje, to wskutek insuflacji. Niemniej jednak, nie uważam jego działania za uciążliwe.
ephemeris pisze:
I wreszcie fundamentalna kwestia: jak wygląda "zjazd" po witaminie B w porównaniu ze zjazdem kocim?
Metkat u mnie miał (dawno nie brałem) bardzo delikatny zjazd, bezsenność i lekki ból głowy - niewiele. Zjazd bufedronowy natomiast pogarsza się wraz z przerobioną dawką. Pierwszy, najbardziej irytujący symptom to chęć na więcej. Zaraz po zakończeniu sesji ssie najmocniej, by potem progresywnie opadać. Bezsenność także występuje, kołatanie serca (bez tachykardii), średnie-lekkie pocenie się, ogromna dehydracja.

Po pierwszych kontaktach z "witaminą B" (chujowa nazwa) tego nie uświadczałem. Pojawiło się to dopiero przy sesjach >0,5g/24h.
  • 53 / 1 / 0
Spoko, ja nie używam metkata, niczego nielegalnego nie używam, jestem po prostu ciekawską panną i tyle.

Dzięki za odpo. Czyli wynika z tego, co tu piszecie, to bufedron przypomina działaniem amfetaminę... :/

Szkoda, bo szukam czegoś bardziej dopaminergicznego niż noradrenergicznego - przydatnego do nauki do egzaminów właśnie.
Uwaga! Użytkownik ephemeris nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2334 / 9 / 0
bufedron w małych dawkach się nada do nauki. A-ppp też. Miks obydwu podobno jeszcze lepiej.
metkat- euforyczna, mocna faza, ze zjazdami różnie (przynajmniej u mnie) bywa- raz jest lekki, raz jest mocny, ze snem nie ma raczej dużego problemu- nada się na imprezę
bufedron- euforia leciutka, jeśli nie przesadzasz z dawką to koncentracja na wysokim poziomie, stymulacja jest, ale nie jakaś wyjebana, zjazdy na początku miałem kurewskie, potem przeszło- nada się do nauki, pracy, czy ogarnięcia jakichś spraw
Ostatnio zmieniony 04 lipca 2011 przez blablab, łącznie zmieniany 2 razy.
Why are you wearing that stupid man suit?
  • 6154 / 431 / 12
ephemeris pisze:
(...) szukam czegoś (...) przydatnego do nauki do egzaminów właśnie.
Bufedron, bez gazowania z dawkami, nada się idealnie. α-PPP też dobre, nawet ździebko lepsze.
Obejrzyj hyperreal.at/pelna-legalizacja na HyperTubie!
Klucze do szyfrowania emaili do mnie (surveilled-hyperreal.info): https://keys.openpgp.org/vks/v1/by-fingerprint/CD9C63559C3FBEC2545C942CD7FE3586C83BF910
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
1,3 tony kokainy przejęte dzięki współpracy służb z Polski, Hiszpanii i Francji

Efektem działań CBŚP, francuskiej Służby Celnej i hiszpańskiej Policji Narodowej, we współpracy z Europolem, było przejęcie ogromnej ilości kokainy na terenie Francji i Hiszpanii, która docelowo miała trafić na czarny rynek Niemiec, Polski, Niderlandów i Wielkiej Brytanii. W ramach działań skontrolowano dwie ciężarówki z Polski i zatrzymano polskiego obywatela.

Nowa nadzieja dla pacjentów ze schizofrenią. Opracowano przełomowy lek inspirowany LSD

Naukowcy z Uniwersytetu Kalifornijskiego w Davis stworzyli nową cząsteczkę o nazwie JRT, która może zrewolucjonizować leczenie schizofrenii i innych chorób mózgu. Lek działa podobnie do LSD, ale nie wywołuje halucynacji. Dodatkowo, wykazuje silniejsze działanie niż stosowana obecnie ketamina.

TVN24: „Tak wpadł szaman-informatyk"

UWAGA: Uwaga artykuł z TVN24, który poniżej przedrukowujemy, jest raczej kiepskiej jakości, jednak publikujemy go z uwagi na fakt, że jako jeden z niewielu opisuje przypadek zatrzymania i represjonowania osoby najprawdopodobniej prowadzącej ceremonie z ayahuascą.