...czyli jak domowym sposobem zrobić: boks, HPS, lampę, wentylację itp.
ODPOWIEDZ
  • 34 / / 0
Nieprzeczytany post autor: klev »
Ja polecam tego gościa ! Zamówiłem u niego lampe 250W + odbłyśnik, wszystko poskładane i działające i zapłaciłem z przesyłką 130 zł !! Odbłyśnik jest profesjonalny (fotki na stronie) sprzęt działa extra a cena powala z nóg. Powiem wam ze na allegro nie znalazłem nic w tym zakresie cenowym....

http://krzych_kol.w.interia.pl/index-l.html

Koleś jest sprawdzony i polecam go
  • 59 / / 0
Nieprzeczytany post autor: jp-australia »
klev: masz jakis kontakt z tym gosciem od hps? podana strona nie dziala, a chcialem cos u niego zamowic :-p ...
  • 105 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Lewar »
panowie potrzebuje prędkiej odpowiedzi. konstruuje odbłyśnik pod hps 400w i nie wiem jakiej szyby użyć. zostawiłem już miejsce 1-2 mm od każdej strony żeby wypełnić je sylikonem, w razie gdyby się rozszerzyła. dodatkowo będzie wyciąg wentylatorem 80. 4mm myślicie wystarczy? czy grubsza szyba ma mniejsza przepuszczalność światła? :-P bo nie chciałbym żeby mi pocieła krzaczki...

napiszcie jak to jest, w tygodniu wybrałbym się na zakupy :-)
[b][color=crimson]Reggae[/color][color=orange] And[/color][color=limegreen] Cannabis[/color][/b]
zagubiony w czasie i przestrzeni
nic nie wiem
  • 25 / / 0
Chciałbym podziękować od razu Arielowi z utworzenie tego wątka bardzo mi pomógł w budowie mojej lampy. W swojej Wstawilem 5 oprawek E27, więc koszt całkowity lampy wyniósł mnie około 30 zł. Do tego bede musiał dodać jeszcze 5 świetlowek.
[ external image ]
[ external image ]
[ external image ]
Babilon, Babilon, Babilon, wszędzie ten jebany Babilon
  • 31 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Ariel »
Świetna lampa johnson ;-) ...i jak ekonomicznie - GRATULUJĘ
Sprawdzałaś już (na zwykłych żarówkach) czy działa? Daj znać :-)

A to moje roślinki pod lampą :-D

[ external image ]

[ external image ]

[ external image ] [ external image ] [ external image ] [ external image ]

Więcej fotek pod lmpą już nie mam - lenistwo :rolleyes: - kiedy pod lampą zrobiło się ciasno wyrzuciłem roślinki do inspektu :-D

Tutaj, niedawno rozpoczęty przeze mnie, temat: http://talk.hyperreal.info/viewtopic.ph ... 66#p132066

Następnym razem (na wiosne) postaram się bardziej przygotować i zrobię porządną fotorelację

...i na koniec, jeszcze raz chciałbym Ci johnson pogratulować i życzyć udanych plonów, mam też nadzieję, że pokusisz się o fotorelację ;-)

Pozdrawiam, Ariel
Uwaga! Użytkownik Ariel nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 25 / / 0
Nieprzeczytany post autor: johnson »
Dzięki:-D Sprawdzalem na żarówkach dziala. Teraz zostalo mi tylko obić boxa kocem ratunkowym i gdzies za tydzień zaczynam hodowle.

A ja jeszcze raz chcialbym ci podziękowac za zrobienie tego poradnika.

Pozdrawiam johnson
Babilon, Babilon, Babilon, wszędzie ten jebany Babilon
  • 218 / / 0
Nieprzeczytany post autor: kruczy »
Ariel: troszke Ci sie wyciagneły, przydalo by Ci sie troszke wiecej lumenów
Ostatnio zmieniony 05 listopada 2006 przez kruczy, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 31 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Ariel »
kruczy: wiem - w ogóle źle się do tego zabrałem. Lumenów może i dość, ale lampa była za wysoko, no i za późno posiałem - teraz męczą się w nieogrzewanej szklarni a już pierwsze przymrozki, na szczęście w inspekcie jest o kilka stopni więcej - chyba nie długo będę musiał je ściąć :-( ...i tylko szkoda kasy za nasiona :'(

Pozdrawiam, Ariel
Uwaga! Użytkownik Ariel nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1 / / 0
Nieprzeczytany post autor: impactom »
Prawdziwe profesjonalne FAQ bud. lampy. Czy jest na forum taki profesjonalny (foty) opis budowy całego boxa (oprócz schematu który widziałęm w jednym z postów)? i
  • 348 / 9 / 0
Nieprzeczytany post autor: MrGnat »
Ja chciałbym zbudować sobie identyczną lampę jak johnson i mam takie pytanie (właściwie to cztery):

1. Czy ta lampa będzie dobra na 2 roślinki do boxa o wymiarach 60x30x70 cm (nie mam jeszcze pudełka, ale coś takiego z pięcioma 24Watowymi świetlówkami chciałbym zrobić)?

2. Do tego boxa i tej lampy chciałbym dać 2x wentylatorki 12v 120x120mm, wystarczą takie żeby w boxie nie było za gorąco?

3. Do budowy tej lampy wystarczą tylko świetlówki, oprawki kable, blacha i jakieś pierdółki (chodzi mi o to że nie trzeba chyba stateczników tak jak w podstawowym projekcie)?

4. Jak połączę oprawki kostką tak jak w podstawowym projekcie (chyba z jednej strony 2 kable od świetlówek i kabel ten co go do prądu podłączam, a z drugiej 3 kable od świetlówek), to jak spali się jedna świetlówka to nie spali się reszta?

Myślę że powinniście zrozumieć o co mi chodzi i proszę o odpowiedź, ponieważ niedługo zamierzam się wziąć za budowę pierwszego growboxa.

Pozdro
MrGnat
Żyję szybko bo mi wolno.
ODPOWIEDZ
Newsy
Brazylijskie służby znalazły narkotyki na polskim statku. Ponad 100 kg kokainy

Brazylijska marynarka wojenna ujawniła na polskim statku "Polsteam Łebsko" 134 kilogramy kokainy. Narkotyki miały zostać przetransportowane do Maroka. Wiadomo, co dalej z polskim masowcem

Syrop "przyjaciel matek". Dzieci spały jak zabite, niektóre nigdy się nie budziły

Syrop dla dzieci na bazie opium i alkoholu? A może preparaty z kokainą lub heroiną na różne dolegliwości? To produkty, które w minionych wiekach były powszechnie stosowane zarówno w uspakajaniu oraz leczeniu dzieci, jak i dorosłych. Dopiero z czasem okazało się, że preparaty te bardziej szkodziły niż pomagały.

Miało być wino, było wino i kokaina. Przechwycili transport z Ameryki Środkowej

Około 7,5 miliona złotych - taka jest czarnorynkowa wartość 44 litrów płynnej kokainy, która zabezpieczona została w ramach współpracy służb ze Stanów Zjednoczonych, Republiki Czeskiej oraz Europolu. Transport, w którym miały być tylko markowe wina, został załadowany na kontenerowiec w Panamie. Przechwycono go na terenie województwa lubelskiego. Zatrzymano dwóch mieszkańców tego regionu oraz 53-latka z Kujawsko-Pomorskiego.