Szałwia wieszcza (Salvia divinorum) - dyskusja o ekstrakcji, paleniu i uprawie
Więcej informacji: Salvia Divinorum w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1071 / 10 / 0
Nieprzeczytany post autor: newbe »
słyszałem że występują po salvii bardzo barwne wizje a tu nic.
Salvia to bardzo specyficzny drag. Barwnych halucynacji tez nie doswiadczylem, bardziej jakies wzorki itp, ale da się namacalnie odczuć np tych dziwnych salviowych istot ktore zawsze mi towarzyszyły podczas tripa salviowego.
The World Needs Truthfulness, Compassion, and Forbearance
  • 50 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: Dutch »
tez mialem OEVy - swiat zaczal mi sie zmienac niczym przewracane kartki ksiazki, tak jakby ktos wertowal...
Uwaga! Użytkownik Dutch nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 5299 / 105 / 0
Nieprzeczytany post autor: pilleater »
Dutch tez to przezylem, dziwne i straszne przezywałem chwile jak tak zaczelo sie wertowac OMG :|
Spokój jest najwyższym szczęściem :*) Czanga tak bardzo
  • 200 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Diviner Sage »
Dokładnie miałem to samo... świat zlał mi się niczym farba olejna na płótnie, byłem we własnym pokoju a widziałem jakieś abstrakcyjne formy...
Również przeżywałem ciężkie chwile i długo dochodziłem do siebie, mimo że jestem dość doświadczony z salvią ten trip był dla mnie straszny - straciłem nad nim kontrolę i miałem wkręt że już mi tak zostanie :)
  • 134 / / 0
Nieprzeczytany post autor: lechu91 »
dsfsdfasdf
Ostatnio zmieniony 12 stycznia 2009 przez lechu91, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 5299 / 105 / 0
Chyba wałek, bo skoro receptory wyrobione masz, to powinno Cie choć trochę kopnąć. Następnym razem bierz z Smarta, raz, że waga, dwa dostaniesz gratis jakiś. Ja się jeszcze nie zawiodłem
  • 50 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: Dutch »
[quote="pilleater"]
Dutch tez to przezylem, dziwne i straszne przezywałem chwile jak tak zaczelo sie wertowac OMG ]

dla mnie to doswiadczenie nie bylo nieprzyjemne, raczej ciekawe.
z tego co pamietam to chyba tez z kazda 'kartka' wydawalo mi sie jakby inna rzeczywistosc sie tworzyla czy cos takiego...
Uwaga! Użytkownik Dutch nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 5299 / 105 / 0
Nie tyle co nieprzyjemne, lecz dziwne i ciekawe, nie mniej jednak przestrachałem się trochę :D Ile razy miałeś ten efekt? Ja tylko raz. Co jest najśmieszniejesze, niedawno jak zjarałem się zielskiem po DXM miałem ten dziwny efekt - ale już się nie bałem, nawet się ucieszyłem :D
  • 164 / 7 / 0
Ha nie byłem Tu Sto Lat, a może mniej, ale był to mój Pierwszy Dział. Ahhh!

Ale nie o to chodzi, chodzi o wyjaśnienie możliwości braku efektów po Salvii:
<majka> mam w szafce ekstrakt sd 5x ;\ cieszycie sie?
<Sterylny> ja tak!
<majka> :)
<Sterylny> miałem w szafce ekstrakt hk x40
<majka> i nie mam okazji zeby z niego skorzystac ;C moze jutro? ;p
<Sterylny> ale oddałem koleżance
<Sterylny> bo mnie nie klepał
<Sterylny> jej też nie klepał
<majka> a co to hk?
<Sterylny> bo nie paliłem go przez ponad rok
<Sterylny> i zwietrzał chyba
<Sterylny> zabójca koni
<Sterylny> horse killer
<majka> oj moja sd mi chyba nie zwietrzeje ;\ nie zrobi mi tego
<Sterylny> no trzeba palic palic
* Sebek has quit IRC (Quit: )
<Sterylny> bo wietrzeje chyba
<majka> arh
<majka> zycie no...
<majka> ;\
<Sterylny> nom
Edit

W zasadzie to Prawda jest taka, że to Koleżanki nie klepał, a potem dopiero mnie nie klepał. Bo Mi nie chciało się tego nawet próbować przez ok 2 lata, bo dostałem jako Gratis ze smartshopu.
Ostatnio zmieniony 10 sierpnia 2007 przez Sterylny Marcin, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik Sterylny Marcin nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 145 / / 0
jak dobrze sie spali salvią to nawet przy otwartych oczach ma się przewidzenia, zacytuje samego siebie
turbodynomen pisze:
poczułem się bardzo dziwnie, jak bym jechał w pociągu a zarazem nie poruszał się. dwa przeciwieństwa występujące na raz i nie wykluczające się w tym samym czasie. nagle poczułem się rozciągnięty jak w obrazie Salvadora dali. rozpływałem się jak ser żółty na pizzy i ciągneło mnie w inny wymiar. część mnie jak zasysana odkurzaczem leciała do tyłu a część jeszcze siedziała. czułem jak twarz mi się rozciąga, widziałem obraz pokoju lekko zaokrąglony. mój pokój, a jednak przez chwilę zupełnie inny.
turbodynomen pisze:
nadszedł czas na Salvie (ekstrakt 10x).Podawaliśmy sobie stojąc w okręgu, ja może spaliłem z 2 buchy ekstraktu , koledzy śmiali się i zrobiła się jakaś nierealna atmosfera bardzo dziwna. czułem że coś się ze mną dzieje, śmiech docierał jak przez echo, nagle poczułem strasznie mały jak mrówka, byłem w środku, patrzyłem na resztę jak na wielkoludów, i do tego to było takie niesamowicie realne. stali tak a ja ich zupełnie nie rozumiałem, czułem się inny. Nie rozumiałem ich śmiechu. nagle poczułem że to mnie przytłacza, wszytko wydawało mi się głośne, proporcjonalnie do mojego wzrostu w tej chwili. postanowiłem że muszę uciec, jakoś się wydostać, udało mi się wyjść z kółka. chodziłem niespokojny w prawo i w lewo,
czasami też gadałem z Salvią (tzn do niej że mnie oszukała itd)
Uwaga! Użytkownik turbodynomen nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Newsy
CBŚP zlikwidowało kolejne laboratorium narkotyków. Zabezpieczono narkotyki o wartości ponad 28 mln

Funkcjonariusze CBŚP, przy wsparciu policjantów z KPP w Śremie, zlikwidowali na terenie powiatu śremskiego nielegalne laboratorium klofedronu. Zatrzymano dwóch podejrzanych i zabezpieczono znaczne ilości niebezpiecznych substancji.

Liczba recept na medyczną marihuanę znów rośnie. Rzecznik Praw Pacjenta reaguje

Ponownie wzrosła liczba recept wystawianych na opioidy i marihuanę medyczną. Wcześniejszy spadek był efektem zmiany prawa mającego uniemożliwić wystawianie recept na wspomniane substancje w drodze teleporady. O sprawie pisze Rynek Zdrowia.

Marihuana zaburza pamięć na różne sposoby

Palenie marihuany nie tylko pogarsza pamięć. Aktywny składnik konopi ją reorganizuje – odkryli badacze z Washington State University (USA).