Metodyka, przygotowanie, oraz logistyka gotowania, palenia, lub waporyzacji.
ODPOWIEDZ
  • 4 / / 0
mam mały problem, gdyż zakupiłem takiego oto bongosa [ external image ]
i nie wiem jak ładować trawkę do cycucha. za pierwszym razem owinąłem wyjście cybucha folią aluminiową i zrobiłem dziurki szpilką jak przy sziszy, ale nie wiem czy to było dobre rozwiązanie. czy potrzebuje jakieś łyżeczki, sitka specjalne czy mogę to "po domowemu" zrobić? i jeszcze jedna sprawa, do jakiej wysokości wspywać lód? bongo ma 39cm
  • 61 / 1 / 0
Jeżeli dobrze mi się wydaje, to musisz kupić takie małe siteczka wymienne wkładane do cybucha (nie wiem z czego są zrobione, coś metalowego w każdym razie), a tam już wrzucać palenie :) A z lodem to po prostu popróbuj jak Ci najprzyjemniej, to kwestia chyba indywidualna jest. Testowania nigdy za wiele %-D
Ostatnio zmieniony 17 lutego 2011 przez ayayay, łącznie zmieniany 4 razy.
  • 16 / 1 / 0
Możesz owinąć lufke mokrą chusteczką wbić i wsadzić do cybucha ;)
  • 381 / 5 / 0
Siteczka kosztują 3~ złote i są wielorazowe.Tylko dopasuj odpowiednio wielkość sita do cybana.
Srebro daje radę jak jest głęboki cyban zrobiony-ja tak cisnąłem przez dwa miesiące i dało rade.
Lód sypiesz przez komin,sam się zatrzyma w odpowiednim miejscu przecież...A wsypujesz ile sobie zażyczysz byle nie za dużo,by dym miał którędy spierdalać.
Bongo jest jak cep.Sam rozkminisz,jak poświęcisz na to marne dwie minuty.
  • 332 / 38 / 0
Jarałem naprawdę z wielu bongosów, małych lub dużych (największe miało 1m) i z moich doświadczeń wywnioskowałem żę najlepszy jest bongos mający od 20 do 30 cm z małym cybuchem. Nie lubię bongosów z wielkim szklanym cybuchem bo trzeba załadować pół sztuki na raz.
Cash Rules Everything Around Me
C.R.E.A.M.
  • 381 / 5 / 0
20 cm ssie pałe.Zakupiłem niedawno takowe i już planuję następny zakup.41 cm z małym cybanem,akryl.To będzie dopiero wygoda.Jak dobry shot z kubełka.
http://img10.allegroimg.pl/photos/orygi ... 1445188009
Urocze,prawda ?
  • 332 / 38 / 0
@up
Zajebiste to bongo. Ogólnie bongo akryl > bongo szklane. Bongo szklane jest za bardzo narażone na rozbicie, wiadomo jak to jest podczas jarania na melanżu...

Ja preferuje mniejsze bonga bo są bardziej mobline. Nie ma problemu z zabraniem gdziekolwiek bonga mającego 20 cm a takie 40-50 cm już stwarza problem w transporcie i jest mniej poręczne. Mam też bongo miniaturkę z holandii które ma 10 cm. Można je łatwo schować do kieszeni i zajarać w dowolnym momencie jak z lufki :D.
C.R.E.A.M.
  • 381 / 5 / 0
Tyle,że ze szklanego nie kurwi plastikiem przynajmniej. ; )
Wszystko ma swoje plusy i minusy.
  • 24 / / 0
napisze tak moc jarania mówi prawde tylko bongo a\ nie takie mini tylko 40 cm w zwyż hit i wywrotka na plecy i jeszcze to piekne niedotlenienie :D ciekawe ile szarych komórek tracimy przy tym tkz. omdleniu :D
MihauAniou pisze:
20 cm ssie pałe.Zakupiłem niedawno takowe i już planuję następny zakup.41 cm z małym cybanem,akryl.To będzie dopiero wygoda.Jak dobry shot z kubełka.
http://img10.allegroimg.pl/photos/orygi ... 1445188009
Urocze,prawda ?
bongos marzenie mam vpytanie mozna gdzies kupic bongo powyżej 1,5 metra ?
  • 332 / 38 / 0
AwesomeRemix pisze:
bongos marzenie mam vpytanie mozna gdzies kupic bongo powyżej 1,5 metra ?
Takie wynalazki to chyba tylko w Amsterdamie :D.
C.R.E.A.M.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Pierwsze takie badania obaliły popularny mit

Mikrodawki LSD zyskały popularność jako potencjalna metoda leczenia ADHD, ale najnowsze badanie kliniczne wykazało, że ich skuteczność nie przewyższa placebo. Choć wiele osób wierzyło w poprawę koncentracji i samopoczucia, naukowcy nie znaleźli na to dowodów.

CBŚP i ukraińska Służba Bezpieczeństwa rozbiły grupę przestępczą produkującą metamfetaminę

Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji z Zarządu w Poznaniu, we współpracy z jednostką śledczą Służby Bezpieczeństwa Ukrainy z obwodu zaporoskiego, pod nadzorem Prokuratury Okręgowej w Poznaniu oraz prokuratury ukraińskiej, przeprowadzili skoordynowaną operację wymierzoną w zorganizowaną grupę przestępczą, która zajmowała się nielegalnym wywozem z Polski do Ukrainy leków zawierających pseudoefedrynę, które następnie były wykorzystywane do produkcji metamfetaminy.

Raport unijnej agencji ds. narkotyków: Polska na czele produkcji syntetycznych katynonów

Polska jest na czele europejskiej produkcji syntetycznych katynonów, jednej z najczęściej nadużywanych substancji psychoaktywnych - wynika z raportu Agencji Unii Europejskiej ds. Narkotyków (EUDA). Przy wytwarzaniu narkotyku współpracowały polskie i ukraińskie grupy przestępcze - dodano.