Luźne dyskusje na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
ODPOWIEDZ
  • 923 / 27 / 0
Czy ktoś się orientuje jak wypada porównanie pod kątem jakościowym wody destylowanej dostępnej w sklepach technicznych z wodą przeznaczoną do iniekcji? A może woda do iniekcji to po prostu zwykła woda destylowana? Ktoś może powiedzieć, że skoro w aptekach można dostać wodę, która jest przygotowana specjalnie do zastrzyków, nie ma sensu ładować sobie w żyły czegoś co leżało na sklepowej półce koło gwoździ i acetonu, ale jak się okazuje, apteczna woda nie może być sprzedawana osobno, a jedynie dodawana do leków, poza tym nie w każdej aptece ją mają. Tak więc pytanie brzmi: czy woda destylowana nadaje się do bezpiecznych iniekcji dożylnych tak samo jak aqua pro injektione?
  • 243 / 4 / 0
Nieprzeczytany post autor: Rodzynka »
Ta woda z apteki jest przede wszystkim sterylna, nie ma w niej żadnych nieprzyjacielskich żyjątek. Nie wszędzie jest? Może jest, ale nie chcą się przyznać, że mają bo wiedzą do czego chcesz jej użyć. Wiedziałeś, że taka woda jest na receptę? Ja jak raz usłyszałam o tym to wierzyć nie chciałam!
Wracając do bezpieczeństwa zamienników to grzejniki których znam używają czasem nawet kranówki... W opcji ekskluziw jest to woda mineralna niegazowana. Jak taką wodę mineralną/destylowaną przegotujesz w celu wybicia hipotetycznych żyjątek to użycie jej jest dość bezpieczne. Wiadomo, że najlepiej się nie kłuć, ale jak już musisz to chyba lepiej wydać te 30 gr na wodę do iniekcji.
Uwaga! Użytkownik Rodzynka nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 803 / 6 / 0
Jaki ma skład woda do injekcji?
Destylowana to czysta woda(H2O), bez żadnych dodatkowych substancji tzn. jonow wapnia i wszystkiego co sie moze tam rozpuścić. Może zawierać nieznaczne ilości, jednak to jest ograniczone do minimum za określone pieniądze i normy. Taniej jest destylować niż otrzymywać taką "czystą wodę" z tej teoretycznie prostej reakcji chemicznej...

znalazłem taki link:
http://www.wizaz.pl/forum/archive/index ... 15177.html
Ostatnio zmieniony 02 czerwca 2008 przez yam'teoretyk, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 155 / 3 / 0
Nieprzeczytany post autor: leśnik »
Polecam wszystkim pirogena.
Uwaga! Użytkownik leśnik nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 28 / / 0
a woda do iniekcji to nie jest roztwór soli fizjologicznej heloł
wal wygotowaną mineralną, lub deszczówke jeśliś hardk0r0vy
  • 243 / 4 / 0
Woda do iniekcji ma bardzo prosty skład. 100% H2O. Nie ma tam żadnych jonów poza niewielką ilością jonów H+ i OH- ale to nie istotne. Woda destylowana też ma taki skład, tylko że w jej wypadku nikt nie ręczy że nie będzie tam żadnych bakterii. Teoretycznie być nie powinno, bo w takiej czystej wodzie nie ma co jeść, ale praktycznie samochodom takie bakterie nie szkodzą, więc pewnie nikt tego nie kontroluje. Poza tym jak sobie kupisz baniak 5l to ta woda na początku pewnie i będzie czysta ale po kilkunastu otwarciach może tam coś w końcu wfrunąć. Ja bym jednak taką jeszcze przegotowała dla świętego spokoju. Z drugiej strony ja nie grzeje, to się nie znam, ale grzejniki to pukają nawet z kranówką i nic im nie ma (ew. jakiś tam pirogenik raz na 3 miesiące) więc coś w tym musi być.
Uwaga! Użytkownik Rodzynka nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 923 / 27 / 0
Nieprzeczytany post autor: tehacek »
Rodzynka, dzisiaj też się dowiedziałem, że jest na receptę, chciała mi dać zamiast tego sól fizjologiczną, ale jakoś nawkręcałem i mam co chciałem. A pytam o wodę destylowaną, ponieważ a) można ją bez przypału trzymać w domu b)jest tańsza c) zawsze można ją kupić d)z ciekawości. Mi raczej nie będzie potrzebna, ale komuś się to może przydać, dobrze rozwikłać zagadkę domniemanej czystości wody destylowanej.

O, na tym forum do którego link dał teoretyk, piszą, że a.p.i, jest to woda destylowana, dokładnie oczyszczona. Czyli wiemy tyle, że na pewno jest odpowiedniejsza od tej technicznej. Pozostaje pytanie: czy "rozpuszczone gazy (głównie dwutlenek węgla, także tlen i azot) oraz zanieczyszczenia lotnymi substancjami organicznymi" mogą się okazać faktycznie szkodliwe przy i.v.?
neurastenia pisze:
NAAAT. h2o i sól fizjologiczna to 2 różne sprawy.

Z resztą, już chyba wszystko jasne.
Ostatnio zmieniony 02 czerwca 2008 przez tehacek, łącznie zmieniany 2 razy.
  • 243 / 4 / 0
neurastenia pisze:
To dwie różne rzeczy moja droga siostrzyczko :)

techacku:
Zanieczyszczenia o których piszesz to nic groźnego przy rozpuszczonych wypełniaczach z tabletek czy amfetaminy, więc luzik ;) A tlen i CO2 w postaci rozpuszczonej nie są w stanie Ci nic zrobić, no chyba, że jesteś z kosmosu, i nie oddychasz tlenem i nie wydalasz CO2 ;) Znikome ilości jonów też są nieszkodliwe, a czasem nawet wskazane (sól fizjologiczna). Jedyne zagrożenie jakie stwarza woda to jej czystość pod względem biologicznym.
  • 803 / 6 / 0
neurastenia pisze:
Sól fizjologiczna - 0,9 % roztwór chlorku sodu (łac. Natrium Chloratum) w wodzie, po odpowiedniej sterylizacji używany jako podstawowy płyn nawadniający w medycynie. Roztwór o takim stężeniu jest izoosmotyczny (ma porównywalne ciśnienie osmotyczne z ciśnieniem osmotycznym płynów ustrojowych). Ze względu na to bywa stosowany jako rozpuszczalnik do leków, płyn do rozcieńczania krwi (nie wywołuje hemolizy) albo jako środek bezpośrednio podawany do krwiobiegu.
tehacek chyba nie miałeś przeszczepionej nerki 2tyg temu... Zdrowy jesteś. Teraz przekalkuluj lub dokształcaj się w dziedzinie biochemii, bo tam moja wiedza jest nikła. Ja odwracam oczy, hehe
"Mówią mówią nie, mówią, że to dobre nie jest nieeee"
  • 440 / 4 / 0
Wodę destylowaną można sobie samemu w domu zrobić [jeżeli czegoś nie pomyliłem] bardzo prostymi sposobami.
Proszę o weryfikację: alkohol wysokoprocentowy, biały, przegotowana woda w misce, zapalniczka.
Szklaną butelkę po wcześniej spożytym trunku w miłym towarzystwie, z kieliszkiem wódki wewnątrz, tylko aby po ściankach był rozprowadzony, zbliżamy butelkę tak przygotowaną do miski, podpalamy i szybko zanurzamy w wodzie.
Ostatnio zmieniony 02 czerwca 2008 przez Zielone Karty, łącznie zmieniany 1 raz.
Wskoczcie do klozetu i stańcie na głowie
ja żyję - a wyście pomarli, Panowie.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Ulubiona muzyka uruchamia układ opioidowy mózgu

Słuchając ulubionej muzyki odczuwamy przyjemność, niejednokrotnie wiąże się to z przeżywaniem różnych emocji. Teraz, dzięki pracy naukowców z fińskiego Uniwersytetu w Turku dowiadujemy się, w jaki sposób muzyka na nas działa. Uczeni puszczali ochotnikom ich ulubioną muzykę, badając jednocześnie ich mózgi za pomocą pozytonowej tomografii emisyjnej (PET). Okazało się, że ulubione dźwięki aktywują układ opioidowy mózgu.

10 lat więzienia dla producenta metamfetaminy. Legnicki sąd wydał wyrok

Przestępstwa narkotykowe to coraz większy problem. W jednej z takich spraw zapadł właśnie wyrok. Sąd Okręgowy w Legnicy skazał na 10 lat więzienia 34-letniego Jakuba C., który na przemysłową skalę produkował metamfetaminę. Wytwórnia działała w garażu na terenie prywatnej posesji w Niemstowie pod Lubinem.

To nie zgniłe mandarynki. 24-latek niósł w torbie tak zapakowane narkotyki. Wpadł, bo spanikował

"Dzięki czujności, doświadczeniu i doskonałemu rozpoznaniu terenu, policjanci z Wydziału Wywiadowczego Komendy Miejskiej Policji w Szczecinie kolejny raz skutecznie uderzyli w przestępczość narkotykową."