Dział, w którym omawiane są konkretne kondycje, oraz ich wpływ na i współzależności z efektami środków psychoaktywnych.
ODPOWIEDZ
  • 19 / 1 / 0
Jak sobie radzicie z takim dylematem? Z jednej strony nie mogę się obejść bez kawy, piję ją od zawsze, z drugiej często mam biegunki, ostatnio częstsze i problematyczne, bo nie mogę wytrzymać i wręcz boję się wychodzić z domu.
Jak sobie poradzić w takiej sytuacji?
Do końca nie jestem pewien czy to kawa, czy może jakieś leki lub złożenie w dłuższym czasie efedryny i clonazepamu?
  • 2775 / 39 / 0
Odstaw powoli wszystko co bierzesz, następnie włączaj stopniowo i zobaczysz co wywołuje biegunkę. To niekoniecznie muszą być leki i kawa, może to wina nieodpowiedniej diety. Jeżeli z leków to stawiałbym na efedrynę, po stymulantach chce się ciągle srać i z dupy często leci woda. Polecam stoperan
Uwaga! Użytkownik BS nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 19 / 1 / 0
BS pisze:
Odstaw powoli wszystko co bierzesz, następnie włączaj stopniowo i zobaczysz co wywołuje biegunkę. To niekoniecznie muszą być leki i kawa, może to wina nieodpowiedniej diety. Jeżeli z leków to stawiałbym na efedrynę, po stymulantach chce się ciągle srać i z dupy często leci woda. Polecam stoperan

dzięki, coś tak czułem, ale wolałem się upewnić.
  • 1530 / 9 / 0
Mnie potrafi po kawie pogonić do kibla.
"Przyszła wojna będzie wojną niewidzialną Dopiero gdy dany kraj zauważy że jego plony uległy zniszczeniu jego przemysł jest sparaliżowany jego siły zbrojne są niezdolne do działania zrozumie nagle że brał udział w wojnie i że tę wojnę przegrywa"
  • 19 / 1 / 0
generalnie kawa ma działanie przeczyszczające, ale nie aż takie, jak ja mam. Być może zbiegła się kawa+efedryna. Dodam, tak na bazie własnych doświadczeń, że kawa rozpuszczalna działa wg mnie bardziej przeczyszczająco, a zwykła, taka sypana, nie daje takiego efektu.
  • 1167 / 13 / 0
a może nietolerancja laktozy?
  • 19 / 1 / 0
no ale mleka nie piję, ostatnio przynajmniej, dawniej jadłem płatki z mlekiem, ale od dawna nie jem
  • 1530 / 9 / 0
lieft pisze:
Dodam, tak na bazie własnych doświadczeń, że kawa rozpuszczalna działa wg mnie bardziej przeczyszczająco, a zwykła, taka sypana, nie daje takiego efektu.
No, no, coś w tym jest! ;-)
Zawsze dobrze mieć laremid przy sobie.
"Przyszła wojna będzie wojną niewidzialną Dopiero gdy dany kraj zauważy że jego plony uległy zniszczeniu jego przemysł jest sparaliżowany jego siły zbrojne są niezdolne do działania zrozumie nagle że brał udział w wojnie i że tę wojnę przegrywa"
  • 19 / 1 / 0
wziąłem loperamid, mam po ręką, jak za parę dni nie przejdzie, to trzeba będzie pójść do lekarza, tylko mu przecież nie powiem, że efedrynę brałem :)
  • 2775 / 39 / 0
a dlaczego?
Uwaga! Użytkownik BS nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Newsy
Czy psychodeliki mogą uczynić Cię bardziej moralnym człowiekiem? [Nowe badania 2025]

Czy możliwe jest, że po zażyciu psychodelików stajesz się bardziej empatyczny, troszczysz się o innych ludzi, zwierzęta czy nawet środowisko naturalne? Najnowsze badania opublikowane w Journal of Psychoactive Drugs sugerują, że tak – osoby, które doświadczyły głębokich przeżyć psychodelicznych, wykazują wyższy poziom moralnej ekspansywności, czyli gotowości do rozszerzenia współczucia i troski na coraz szersze kręgi istnienia. Co ciekawe, wzrost ten jest szczególnie silny u osób, które podczas „tripu” przeżyły rozpad ego lub intensywne doświadczenia mistyczne.

To nie zgniłe mandarynki. 24-latek niósł w torbie tak zapakowane narkotyki. Wpadł, bo spanikował

"Dzięki czujności, doświadczeniu i doskonałemu rozpoznaniu terenu, policjanci z Wydziału Wywiadowczego Komendy Miejskiej Policji w Szczecinie kolejny raz skutecznie uderzyli w przestępczość narkotykową."

10 lat więzienia dla producenta metamfetaminy. Legnicki sąd wydał wyrok

Przestępstwa narkotykowe to coraz większy problem. W jednej z takich spraw zapadł właśnie wyrok. Sąd Okręgowy w Legnicy skazał na 10 lat więzienia 34-letniego Jakuba C., który na przemysłową skalę produkował metamfetaminę. Wytwórnia działała w garażu na terenie prywatnej posesji w Niemstowie pod Lubinem.