Dział poświęcony licznej grupie pochodnych katynonu, oraz jemu samemu. Podstawą ich budowy jest 2-amino-1-arylopropan-1-on.
Więcej informacji: Beta-ketony w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1192 / 139 / 0
Kurwa, trzeci weekend już prawie przedawkowalem kryształ dożylnie. Wczoraj wziąłem 5 mocnego 3cmc i cała noc waliłem strzały. Rano czułem że przegialem, wjechały mi ostre paranoję plus źle się czułem. I dalej waliłem do końca. Schodzi mi to wszystko i zastanawiam się co ja odpierdalam najlepszego. Ja się próbuje nieświadomie podświadomie zajebac w taki sposób. Bez kitu dziś już myślałem ze zejdę. Po co to robię i dlaczego nie wiem ale po którymś strzale to już nie wiem co robie, jakby demony nade mną władze miały
  • 5790 / 1186 / 43
Poznałem w szpitalu fana takiej zabawy.
Walił takie dawki, że tracił przytomność.
Ciekawe czy jeszcze żyje, nie mam z nim kontaktu, a był to ktoś z Hyperrealla.
>A komendant po tym gównie ląduje na Kolskiej.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Maleńczuk bez ogródek o przeszłości. „Tęsknię za heroiną. To najlepsza rzecz na świecie”

Chociaż dziś Maciej Maleńczuk prowadzi względnie ułożone i spokojne życie, w młodości był uosobieniem hasła „sex, drugs, rock and roll”. Jak wielokrotnie wspominał, brakuje mu niektórych aspektów tamtych lat – przede wszystkim heroiny. – Tęsknię zwłaszcza za heroiną. To najlepsza rzecz na świecie – mówił bez ogródek muzyk.

Alkohol miał swój udział w powstaniu złożonych hierarchicznych społeczeństw

Alkohol towarzyszy nam od tysiącleci. Używały go wszystkie wielkie cywilizacje. Znali go Majowie, Egipcjanie, Babilończycy, Grecy, Chińczycy czy Inkowie. Odgrywał ważną rolę w ceremoniach religijnych, wciąż jest ważnym elementem spotkań towarzyskich. Był środkiem płatniczym, służył wzmacnianiu i podkreślaniu pozycji społecznej. W najstarszym znanym eposie literackim „Eposie o Gilgameszu” jednym z etapów ucywilizowania Enkidu – który symbolizuje tam dziką naturę, niewinoość i wolność – jest wypicie przezeń piwa.

Szczeciński lekarz pomagał nielegalnie zdobywać opioidy. Jest akt oskarżenia

Jerzy B. stanie przed sądem za poświadczenie nieprawdy w zaświadczeniach lekarskich. Pewien szczecinianin dzięki takiemu zaświadczeniu odzyskał znaczne ilości leku opioidowego, który wcześniej podczas przeszukania zabezpieczyła policja.