Heterocykliczne substancje modulujące potencjał neurotransmisji GABA, będące pochodnymi dwuazepiny – np. diazepam, czy klonazepam.
Więcej informacji: Benzodiazepiny w Narkopedii [H]yperreala
Zablokowany
  • 413 / 4 / 0
heheh jest dokładnie odwrotne.alko nasila działanie wielu leków w tym bdz.
ale tranxene 5 mg to słabizna.chyba że bez tolerki żadnej.
Siste, viator!
  • 1488 / 21 / 0
Dokładnie, słabe, ale działa. 20mg i kilka piw i chillout wchodzi..
  • 402 / / 0
Nie mieszam benzo z alko już, za bardzo się od tego w bani jebie i zaniki pamięci jak chój.
Kurwa pamiętam swoje zabawy z alprą, dobrze było, dobre benzo. Ale nie wyobrażam sobie łączenia tego z alko. Potrafiłem wyczuć działanie z dawki 0,25 mg i to nie lekkie, fajne odrealnienie.
  • 886 / 9 / 0
alpra z alko jak najbardziej ale nie można przesadzać, nie polecam dla kogoś ze słabą głową :P
Ostatnio zmieniony 17 grudnia 2010 przez tinos, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 486 / / 0
Nie wiedziałem gdzie zadać te pytanie, zaryzykowałem i napiszę tutaj:

Czy depakine i tisercin mają jakiś wpływ na działanie benzodiazepin/ew. opiatów?
W wątkach w dziale neuroleptyki mało jest konkretnych odpowiedzi a jest to dla mnie bardzo ważne
  • 641 / 16 / 0
PsychX122 pisze:
Nie mieszam benzo z alko już, za bardzo się od tego w bani jebie i zaniki pamięci jak chój.
Kurwa pamiętam swoje zabawy z alprą, dobrze było, dobre benzo. Ale nie wyobrażam sobie łączenia tego z alko. Potrafiłem wyczuć działanie z dawki 0,25 mg i to nie lekkie, fajne odrealnienie.
Powiem ci, że z czasów benzodiazepinowych, brałem około 2-3 mg alpry i wypijałem parę piw. Efekt kojarzył mi się tylko z opiatami i to nie tymi słabymi. Jak dobrze że już nie biorę (inna sprawa że na mnie już nie działa alpra), nikogo nie namawiam ale mix alpry z alkoholem (zwłaszcza z piwem!) to mega pleasure, (i mega głupota, ze względu na tolerancję krzyżową, doły, konsekwencje zdrowotne, w końcu uzależnienie!).
  • 32 / 1 / 0
ja alpre biore nawed w dużych dawkach 3 mg przez tydzień nastepnie biore tylko 1 mg zmniejszan do o,5 mg a potem diazepam i redukuje diazepam ciagle jade tesz na paro 40 mg ach te alpra zawsze musze mieć ten diazepam bioronc alpre z wiadomego powodu
Uwaga! Użytkownik years after nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 486 / / 0
Powtarzam ważne dla mnie pytanie - czy tisercin lub depakina działa w jakikolwiek sposób na działanie benzo - ważne dosyć..
  • 193 / 6 / 0
benzo dodane do tisercinu może spowodować wystąpienie lub nasilenie się senności i momentów "nieogarnięcia", także raczej uważaj na dawki. depakina pewnie jeszcze bardziej nasili tą senność, ale chyba nie powinna mieć innego wpływu (nie jestem pewien).
  • 179 / 3 / 0
jak masz telerke na bezno to przy nie dużyej dawce tisercinu i depakiny raczej tylko więcej senności jak wyżej kolega napisał. a tak w ogóle to po co do tisercinu benzo bo dapakine rozumie? albo do benzo tisercin. tisercin na pewno psuję odczuwanie działania benzodiazepin.
Zablokowany
Artykuły
Newsy
Szympansy biesiadują? Sfilmowano je, gdy dzieliły się owocami zawierającymi alkohol

Ludzie od dawna spożywają alkohol i od tysiącleci odgrywa on rolę we wzmacnianiu więzi społecznych. Nowe badania wskazują, że nasi najbliżsi krewni – szympansy – mogą wykorzystywać alkohol w podobnym celu. Po raz pierwszy udało się sfilmować szympansy, które dzielą się sfermentowanymi owocami, w których stwierdzono obecność alkoholu.

Prof. Marcin Wojnar o alkoholach 0%: Piwo bezalkoholowe podtrzymuje mechanizmy uzależnienia

Coraz więcej osób sięga po piwo bezalkoholowe, wierząc, że to zdrowy wybór. Czy na pewno? Prof. Marcin Wojnar tłumaczy, dlaczego „zerówki” mogą być poważnym zagrożeniem – zapraszamy do przeczytania wywiadu.

Zamiast paneli podłogowych narkotyki. KAS zatrzymała kontener z marihuaną

Funkcjonariusze Pomorskiego Urzędu Celno-Skarbowego w Gdyni skontrolowali kontener, który przypłynął z Kanady do portu w Gdańsku. Zgodnie z deklaracją, w kontenerze miały być drewniane ekologiczne panele podłogowe, a odbiorcą była firma w Polsce.