Heterocykliczne substancje modulujące potencjał neurotransmisji GABA, będące pochodnymi dwuazepiny – np. diazepam, czy klonazepam.
Więcej informacji: Benzodiazepiny w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 256 / 21 / 0
@benzowiec84
To jest właśnie ten moment gdzie większość się łamie i wraca. Wybór należy do Ciebie ale jak chcesz serio być wolny to zaciśnij zęby i wytrwaj to. Przejdzie za jakiś czas wszystko
  • 290 / 5 / 0
@CloneserSztuki Dzięki
  • 126 / 34 / 0
@benzowiec84 jesteś w stanie zmusić się do jakiegoś mocnego wysiłku fizycznego ?

Np. Siłownia, długi rower, długie bieganie, nawet długi spacer ? Jakakolwiek robota fizyczna na świeżym powietrzu.

To pomaga. Jak chcesz to wytrwasz, jak już tyle wytrzymałeś to najgorsze jest za Tobą. Bez sensu teraz przyjebać tabletę znowu, bo jak znam życie to na jednej się nie skończy ;)
  • 256 / 21 / 0
@benzowiec84
Jak już teraz zajebiesz tablete to chuj pokaż że masz jaja
  • 31 / 2 / 0
Najlepiej redukować dawki zgodnie z zaleceniami lekarza i skupić się na tym co sprawia nam największą radość, dla każdego to pojęcie subiektywne - aktywność fizyczna, nauka, malowanie, czytanie, jazda konna, narty, wyścigi, pisanie książek i bajek.... Co kto woli 😉
  • 256 / 21 / 0
Przy odstawieniu benzo to nie takie hop siup walka z własnym umysłem jest potężna ciężko się focusowac na rzeczach jak w głowie rozpierdol najlepiej sport w takie sytuacji
  • 4 / / 0
Hej, to mój pierwszy post tutaj. Od grudnia 2024 roku brałam alprazolam. Różne dawki, czasami 2mg, ale zdarzały się też wyskoki po 10mg. W tym samym czasie brałam też pregabalinę i tutaj to samo. Zazwyczaj 300mg, ale zdarzało się też po 3gramy. Teraz zostałam nagle odcięta od alpry. Nie mam już ani jednej tabletki, a ostatnia była wczoraj 4mg. Pregabaliny mam spory zapas. Do tego biorę też lamotryginę w dawce 100mg, wenlafaksynę 75mg i kwetiapinę 300mg. Na co się przygotować przy tak nagłej odstawce alprazolamu? Boję się jak cholera, że dostanę padaczki, ale teoretycznie pregabalina powinna to zniweczyć. Błagam, napiszcie co mnie czeka

teleport do właściwego tematu. /lady
  • 61 / 10 / 0
@xxNataliaxx po tak długim czasie brania, takich dawek alpry to, że wystąpi padaczka nie jest szansą a wręcz prawdopodobieństwem. Ponadto Pregabalina łagodzi część objawów ale nie wszystko, oraz podkreślam łagodzi - nie eliminuje. Ogarnij sobie Clonazepam i schodź nim z dawek, bo jeśli nie to możesz dostać naprawdę poważnych objawów poza padaczką (halucynacja, delirium, arytmię). Z resztą głupota z twojej strony bo albo się leczysz albo ćpasz a ty przyjmujesz jeszcze wenlafaksyne, lamotryganine, kwetiapine, pregabaline.
  • 4 / / 0
Nie ma opcji, że ogarnę klonazepam. Wszędzie w papierach mam wpisane uzależnienie... Póki co udało mi się załatwić 2 opakowania alpry. Może jakiś lekarz prywatnie by mi wypisał? Ale ryzykuję 350 złotych, bo nie mam pewności że tak będzie. Kurwa, teraz żałuję że się w to wrypałam, ale czasu nie cofnę
  • 47 / 7 / 0
Zamiast klona możesz wykorzystać diazepam (dłużej działające benzo od alpry) i powoli zastępować w tempie 0,5mg na tydzień. Przelicznik to chyba 0,5mg alpry = 10mg diazepamu. Osłonowo zażywaj pregabalinę podczas taperingu i przygotuj się na ciężkie dni przed sobą. Jeśli wytłumaczysz dokładnie sytuację lekarzowi, to powinien udzielić pomocy, bo z padaczką odstawienną nie ma żartów.
ODPOWIEDZ
Newsy
Lepsza dostępność do terapii dla osób uzależnionych od opioidów

Rada Ministrów przyjęła nowelizację ustawy o przeciwdziałaniu narkomanii oraz niektórych innych ustaw. Nowe rozwiązania zwiększają dostęp do leczenia osób uzależnionych, upraszczają procedury dla instytucji publicznych oraz umożliwiają skuteczniejsze udzielanie pomocy medycznej.

Mnisi szmuglowali narkotyki. Ukryli je za fałszywymi ściankami

22 buddyjskich mnichów zostało aresztowanych na międzynarodowym lotnisku w Kolombo w Sri Lance. W ich bagażach znaleziono łącznie około 110 kilogramów marihuany.

Od operacji do legislacji – CBŚP kształtuje prawo UE w walce z narkotykami syntetycznymi

Polska inicjatywa przerodziła się w konkretne regulacje UE – nowe przepisy ograniczające dostęp do kluczowych prekursorów narkotykowych to bezpośredni efekt działań Centralnego Biura Śledczego Policji.