Więcej informacji: Benzodiazepiny w Narkopedii [H]yperreala
trzeba tylko uważać żeby nie dostać telep, bo gdy odstawisz benzo a zaczniesz chlać o epilepsje nie trudno
tyle ze odstawienie alku potem nie jest znowu takie proste, zawsze brakuje ci tej chwili relaksu wieczorkiem
ja na ten przykład nie ćpam już benzo i opio jakieś trzy miechy ale za to chleje i jaram praktycznie codziennie, i wcale nie jest tak łatwo przestać, dobrze ze stosuje terapie substytucyjną za pomocą psychodelii bo bym zwariował :D
pozdro!!!
to mi się wydaje naturalne ze jak schodzisz z benzo to zaczynasz chlać, organizm się tego sam domaga
trzeba tylko uważać żeby nie dostać telep, bo gdy odstawisz benzo a zaczniesz chlać o epilepsje nie trudno
tyle ze odstawienie alku potem nie jest znowu takie proste, zawsze brakuje ci tej chwili relaksu wieczorkiem
ja na ten przykład nie ćpam już benzo i opio jakieś trzy miechy ale za to chleje i jaram praktycznie codziennie, i wcale nie jest tak łatwo przestać, dobrze ze stosuje terapie substytucyjną za pomocą psychodelii bo bym zwariował ]
to już nie wiem czy opiacik wieczorem nie był lepszą i zdrowszą opcją...naprawdę! Wiem, że ciężko jest znowu zacząć na sportowo, nawet jarać mj i chlać alko, ale spróbuj! Zapisz się na siłownie, idź wieczorem poćwiczyć, najlepiej jakby siłownia jeszcze z basenem i sauną była :D Ja tak schodziłem z opiatów, wieczorny relaks zastępowałem innym, ciężko, ale lepiej niż siedzieć w domu i myśleć "kurwa! ale bym sobie zajebał majke!", imho dobra opcja, jeśli cierpisz na syndrom nudnych wieczorów, no ale...sam zdecyduj! :D
userd pisze: .....o mało co nie dostałem padaczki wiec co Ci mógłbym poradzić...
... Uzależnienie fizyczne i psychiczne było straszne a objawy odstawienia ciągneły się w moim przypadku 3 tygodnie przy czym przez 2 to myślałem, że oszaleje i umre na zawał lub padaczke...
Druga czesc do Ciebie Gofel :
Czemu piszesz,ze o epi nie trudno po odstawieniu benzo i zmianie na alko ? Oczywiscie nie mam na mysli substytucji takim stanem po jakim ja dostalem epi, czyli przez miecha doprowadzilem sie do tego, ze kaca i objawy odstawienne mialem przy 1,2 promsa w wydychanym powietrzu. Ale delikatnie przez 2 tygodnie sobie popijac po kilka piwek w ramach substytucji, zwlaszcza wieczorem wlasnie to nie sadze zeby doprowadzilo do epi. Zreszta nawet jak przesadzisz to po alko Ci w tym kraju kazdy szpital pomoze odtrutka, a jak bys poszedl roztrzepany na izbe przyjec i powiedzial, ze przestales ciag na benzo to by Ci powiedzieli spierdalaj, a w gorszej jeszcze psy wezwali zeby ustalic jak zalatwiales leki... Taki kraj, ze alko wydaje sie najlepsza substytucja bo ogolnie dostepnyi pomoc od reki jakby "cos". Od lekow albo dragow jak chcesz odtrucie to sobie poczekasz spokojnie miesiac o ile sie wczesniej nie przekrecisz.
A tak wogole to teraz wlasnie jade od 3 miechow na tych malych dawkach Clona bo robie tzw dluga przerwe od alko, z ktorego nie mam zamiaru rezygnowac wogole tylkko chwilowo z kilku powodow :
- Dziewczyna, ktorej to obiecalem (wiem, ze oszukuje ja ale o Clonach nie wie i wogole tego nie zauwaza wiec dobra opcja bo ja czuje sie dobrze i nie ciagnie mnie do %)
- Wyrok w zawiasach do lipca za jazde po alko i utrate prawke, a ze troche nawywijalem na procentac przez ten czas 2 lat to kurator i dzielnicowy bardzo sie mna interesuja ostatnimi czasy jesli chodzi o chlanie.
- Organizm troche odpocznie od toksyn. Chociaz wiem, ze benzosami nie zbijam tolerki,a wrecz ja zwiekszam to jednak duzo mniejsze zlo dla moich wnetrznosci niz alko bo 3 hepatile dziennie powinny zalatwic sprawe oslony watroby, a clony raczej nie wypierdalaja ze mnie wszystkich mineralow i witamin jak alko.
co do reszty to się z tobą zgadzam, w rozsądnych ilościach, kilka piwek wieczorem ma zbawienny wpływ,
@SimonNoK
nie wiem czy powrót do grzania to dobry pomysł, nie chcę tego robić bo leciałem za dużym hardcorem,
powiem wam ze zauważyłem ze benzo strasznie rozjebuje system brania opioidów, gdy zaczynasz dzień od małej niewinnej tableteczki alprazolamu to potem włącza się ułańska fantazja, dorzucasz tramca i klony a na koniec czyścisz całą apteczkę z bupry i fentanylu i kolejny dzień który miałeś na trzeźwo przeżyć kończy się jak zwykle....
gofel pisze: z tego co pamiętam to alko obniża próg drgawkowy, a po odstawieniu benzo i tak masz ten próg obniżony wiec oba te działania mogą nałożyć się na siebie ze zgubnym skutkiem,
co do reszty to się z tobą zgadzam, w rozsądnych ilościach, kilka piwek wieczorem ma zbawienny wpływ,
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news/klefedronfabrik5.jpg)
Polski narkobiznes zwiększa zasięgi. Czarny rynek domaga się towaru
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/zrzut.jpg)
Biały popiół vs. czarny popiół: Prawda o wskaźnikach jakości konopi
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/aptekadyzurna.jpg)
Rewolucja w receptach na opioidy przyniosła skutek? Przepisy miały uderzyć w receptomaty
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/mandarynki.jpg)
To nie zgniłe mandarynki. 24-latek niósł w torbie tak zapakowane narkotyki. Wpadł, bo spanikował
"Dzięki czujności, doświadczeniu i doskonałemu rozpoznaniu terenu, policjanci z Wydziału Wywiadowczego Komendy Miejskiej Policji w Szczecinie kolejny raz skutecznie uderzyli w przestępczość narkotykową."
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/petru.jpg)
Ryszard Petru ma już projekt depenalizacji marihuany. Znamy szczegóły
Dopuszczenie posiadania do 15 gramów suszu lub jednego krzaka konopi na własny użytek – to propozycja, którą przedstawi zespół parlamentarny tworzony przez posłów koalicji. Dotarliśmy do szczegółów projektu, które potwierdzają nasze wcześniejsze ustalenia.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/f5.large_.jpg)
Ulubiona muzyka uruchamia układ opioidowy mózgu
Słuchając ulubionej muzyki odczuwamy przyjemność, niejednokrotnie wiąże się to z przeżywaniem różnych emocji. Teraz, dzięki pracy naukowców z fińskiego Uniwersytetu w Turku dowiadujemy się, w jaki sposób muzyka na nas działa. Uczeni puszczali ochotnikom ich ulubioną muzykę, badając jednocześnie ich mózgi za pomocą pozytonowej tomografii emisyjnej (PET). Okazało się, że ulubione dźwięki aktywują układ opioidowy mózgu.