Heterocykliczne substancje modulujące potencjał neurotransmisji GABA, będące pochodnymi dwuazepiny – np. diazepam, czy klonazepam.
Więcej informacji: Benzodiazepiny w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 173 / 13 / 0
eti wciągane działa, może nawet trochę szybciej wchodzi. To roa zdawało się dawać bardziej energetyczny haj w moim przypadku.
  • 1876 / 193 / 0
A można na przykład rozpuszczone w glikolu zaaplikować donosowo? %-D

Albo odparować. Ciekawe też, czy można by to było zwapować %-D
Zakonnik Wielu Zakonów
Tak zwany Wielozakonnik
Z tytułem Zakonnego Doktorka
  • 8103 / 907 / 0
A jak z wciaganiem klona ? Dziala mocniej ? Czy tylko szybciej wchodzi ?
Lekoman :tabletki:
Nie zapomnę pierwszy nastuk
W wieku lat piętnastu
Później zarzucanie różnych wynalazków
  • 3536 / 577 / 1
ja uważam, że alpra działa przez nos. Nie ma wejscia, po prostu działa.
estazolam też działa. Szybciej wchodzi przez co można odnieść wrażenie 'wejscia'.
Testuje tez oxazepam i temazepam. diazepam oralnie 5mg na mnie nie działa wiec raczej nie bede sie bawić we wciaganie 2-3 tabletek do nosa.
"Które dragi brać, żeby nie musieć brać żadnych dragów?"

"Rutyna to rzecz zgubna "
  • 537 / 35 / 0
Znajdzie moje dobre serce
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4326558/
Wdychany vs. oralny alprazolam : subjektywne, behavioralne i kognitywne efekty, oraz w sposób średni zwiększona możliwość nadużyć.

W skrócie : dawka 2mg podana donosowa działa średnio po 2 minutach, dawka p.o srednio po 49min.
Mierząc potencjał nadużywania, wciagany alprazolam posiada wyższe właściwości uzalezniajace

For example, 1 mg of inhaled alprazolam produced peak plasma levels in 3.84 minutes

Tl;dr szybciej działa, dziala mocniej ze względu na szybsze osiągnięcie maksymalnego stezenia w osoczu

Edit: dla dobra nauki przetestowalem 2x0.5 Zomirenu. Dziala szybciej, czuc takie benzo nie ogarniecie dosyc szybko. Brak wjazu.
  • 5071 / 867 / 0
A z rc benzo które oprócz eti działa per nosal ?? Nie chodzi o wejscie ale dzialanie. Czasami sytuacje po stimach sa podbramkowe :D
The beautiful thing about DMT is that it makes no sense at all, but everything makes sense at the same time!
The methapor of Life

ledzeppelin2@safe-mail.net
  • 537 / 35 / 0
Już nie mogę edytować,
Alpazolam donosowo ma działanie sedatywne kilkukrotnie większe niż przy podaniu p.o oraz s.l.
Po powtorzeniu eksperymentu raz jeszcze ( 1mg donosowo, czyli lacznie 2mg, urwał mi się film i zasnąłem na 2h )
  • 2874 / 298 / 0
F-zepam ktoś coś? kusi przyjebać trochę w nos tego białego proszku :>
Więc się w miasto wypuszczam
niech Bóg będzie ze mną jak autodestrukcja
masz wyraźny kształt, a świat to iluzja
jakbym te twoje pieniądze miał to bym je puszczał
  • 8103 / 907 / 0
[mention]JSC[/mention]
Pewnie zadziala tak samo jak p.o.
Lekoman :tabletki:
Nie zapomnę pierwszy nastuk
W wieku lat piętnastu
Później zarzucanie różnych wynalazków
  • 3536 / 577 / 1
17 grudnia 2017ledzeppelin2 pisze:
A z rc benzo które oprócz eti działa per nosal ?? Nie chodzi o wejscie ale dzialanie. Czasami sytuacje po stimach sa podbramkowe :D
z definicji te hydrofilowe. Pamiętam, że były dwie takie substancje wśrod apteczniaków. Jedną z nich był "Tranxene", którego akurat stestowałem tego lata w ilości dwóch opakowań. Próbowałem też p.r., rozpuszczania w napoju oraz wysypywania zawartości kapsułki prosto pod język albo dziąsło. Działa. Ale nie podam różnic, bo za mało subtelny jestem jeśli chodzi o benzo- te rzeczy raczej sporadycznie w ramach terapeutycznych. Dlatego nie zwracam uwagi na niuanse mięcy wciąganiem 5 kapsułek tranxene a połykaniu ich z herbatą %-D

Z doświadczenia z tej samej reklamówki, latem mogłem testować także estazolam. Wchodzi, nawet szybciej i jest moment, gdy jeszcze nas nie wbija w łóżko ale daje juz te "giętkość" bez hipnotycznego działania. A po chwili już ze spływem normalnie się dopełnia działanie.

Wciągałem wspomniane alprageny 0,5. Tez działa ale wolałbym już 1 albo dwójki :D Po co sobie zapychać kichawe wypełniaczem?!

Oxazepam delikatnie drażnił nos, najmniej. A co do działania to znowu- za malo w zyciu tego zarlem wiec nie wiem, nie pamietam.
"Które dragi brać, żeby nie musieć brać żadnych dragów?"

"Rutyna to rzecz zgubna "
ODPOWIEDZ
Newsy
Po debacie prezydenckiej wzrosło zainteresowanie woreczkami nikotynowymi

Debata prezydencka 23 maja br. pokazała, że Polacy nie wiedzą, czym są saszetki nikotynowe oraz snusy, a także czym się różnią. Sztab wyborczy Karola Nawrockiego podał, że kandydat na prezydenta podczas debaty przyjął snus. Sam Karol Nawrocki sprostował, że była to saszetka nikotynowa. Tymczasem różnica między oboma produktami jest ogromna. Snus zawiera tytoń, którego nie ma w saszetce, a jego sprzedaż w UE – z wyjątkiem Szwecji – jest zabroniona.

Wpływ świadomości lekarzy na doświadczenia pacjentów z terapią medyczną marihuaną

W ostatnich latach temat medycznej marihuany zyskał na ważności zarówno w kręgach medycznych, jak i wśród pacjentów. W miarę legalizacji oraz wzrastającej dostępności preparatów konopnych dla pacjentów, pojawia się potrzeba przeanalizowania, jak zrozumienie i wsparcie lekarzy wpływa na skuteczność terapii. W badaniach przedstawianych przez Clobesa i współpracowników z California State University, zbadano, jak współpraca z lekarzami i informowanie o stosowaniu medycznej marihuany przez pacjentów wpływa na wyniki terapii.

Mocny początek 2025 roku dla europejskiego rynku konopnego. Niemcy, Polska i UK na fali wzrostu

Początek 2025 roku przyniósł solidne otwarcie dla europejskiego rynku konopnego. Mimo trudności z poprzednich lat i sporych wyzwań regulacyjnych, wiodące firmy w sektorze notują rekordowe wyniki sprzedaży, a zainteresowanie rynkiem rośnie z każdym miesiącem.