Heterocykliczne substancje modulujące potencjał neurotransmisji GABA, będące pochodnymi dwuazepiny – np. diazepam, czy klonazepam.
Więcej informacji: Benzodiazepiny w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 129 / 4 / 0
Czy jak powiem lekarzowi, że potrzebuję jakiegoś benzo by skończyć z kodeiną to mi je przypisze? Codziennie pochłaniam niemal 600mg kodeiny.
  • 3309 / 21 / 0
No jak masz skłonność do uzależnień (vide koda), to może nie być prosto, ale z dobrą gadką to kto wie.
  • 5299 / 104 / 0
Jeśli naprawdę chcesz wyjść z kody to pomyśl nad inną taktyką. Zapewne wiesz, że benzo do kody się idealnie komponuje. Lekarzem nie jestem, ale za chuja bym nie wypisał bdz z taką wiedzą jaką mam, z deszczu pod rynnę ziom
Spokój jest najwyższym szczęściem :*) Czanga tak bardzo
  • 129 / 4 / 0
PLZ o szybką odpowiedź, bo mam mieć w bliskim czasie wizytę u lekarza.

Chce i nie chce wyjść z kody. Na razie chce dostać po prostu Zomiren bez konieczności wymyślania bajek o bezsenności, fobiach społecznych itd.

Mówić jej, że mam bezsenność, krótkie stany depresyjne, lęki przed nie wiadomo czym itd.
Czy powiedzieć, że jestem wjebany w kodeinę i codziennie biorę 4-6 paczek Thiocodinu [600-900mg]. Chcę odstawić, ale jak próbowałem bez niczego to mi się nie udało. Dodałbym, że w internecie pisali, że Zomiren podobno pomaga wytrzymać okres początkowego odstawienia kodeiny.

Ktoś na forum pisał, że po przyznaniu się do uzależnienia od kodeiny lekarz przypisał mu czystą kodeinę[żeby nie truć się sulfogównem, co też by mnie w sumie ucieszyło] i benzodiazepiny.
Ostatnio zmieniony 14 stycznia 2011 przez Old Death, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 1743 / 25 / 0
Na moje jak chcesz antka, czy tam thio odstawić to redukuj dawki kody, nawet do takich "nieodczuwalnych" rzędu 30mg/d.
Benzo to chyba w tym przypadku niezbyt dobry sposób (j.w. z deszczu pod rynnę).
no w ostateczności na upartego poleciłbym Ci zwykłe rolki (diazepam) napewno nie alpre (Zomiren)... ;-)

P.S. jak mi się z kodzią lub częściej z trampkiem zdarzy pociągnąć to leczę to niedużymi i tak dawkami klonazepamu, ale nie idź moją drogą (co ja to ja ;-) ). Powodzenia
  • 129 / 4 / 0
Brałem rolki i były za słabe. klon lepszy ale też za słaby. Zdecydowałem się już ma Zomiren. Teraz jedyne pytanie to jak go łatwiej dostać. Mówiąc o uzależnieniu od kodeiny czy mówiąc o problemach ze snem oraz o irracjonalnym poczuciu leku ?
  • 193 / 6 / 0
Old Death pisze:
Zdecydowałem się już ma Zomiren.
Do zobaczenia za kilka miesięcy w temacie o odstawianiu benzo. W porównaniu do alpry kodeina praktycznie nie uzależnia ;-) Zamieniasz wjebanie w średnio uzależniającą rzecz na jedną z najbardziej uzależniających substancji na świecie. Powodzenia :wall:

Ale jeśli tak Ci zależy na dalszym rozpierdoleniu sobie życia, to na pewno nie idź w uzależnienie od kodeiny bo żaden myślący człowiek nie wypisałby Ci na to alpry. Max dostałbyś rolki i to też w niewielkich ilościach i pod bardzo ścisłą kontrolą.
  • 1718 / 9 / 0
Ja dostalem alpre od lekarza normalnie na fobie.
  • 1489 / 22 / 0
Z jednej strony z deszczu pod rynnę, ale z drugiej lepiej, że będzie pożerał bzd niż później wjebać się w browna albo kompot... W sumie na miesiąc na bzd wyda maksymalnie 100 zł, na kodę na pewno więcej, więc plus jest jeden, ten finansowy...
  • 15 / / 0
ja Ci proponuję spróbować tłumić efekty odstawienia kodeiny przy pomocy diazepamu i niewielkich ilości DXM. U mnie DXM naprawdę tłumił objawy odstawienia , natomiast diazepam dobrze uspokajał i pozwalał spać...

Moja przygoda z kodeina trwa (-ła) 2 lata.... praktycznie bez przerw, średnio 900-1200mg/d. ....hardkor. Z benzo. też miałem w życiu duuuuużo do czynienia i nie zgodzę się ze stwierdzeniem, że uzależnia mocniej i że trudniej z tego wyjść niż z kodeiny. Jednak uważam, że to przede wszystkim kwestia osobnicza - jeden uzależni się od tego, inny od czegoś innego....

Życzę powodzenia w odstawianiu. (jak chcesz jakiś innych porad odnośnie tego tematu to pisz do mnie na prv.- mam trochę doświadczeń więc może będę mógł choć troszkę Ci pomóc) Pozdro!
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Po debacie prezydenckiej wzrosło zainteresowanie woreczkami nikotynowymi

Debata prezydencka 23 maja br. pokazała, że Polacy nie wiedzą, czym są saszetki nikotynowe oraz snusy, a także czym się różnią. Sztab wyborczy Karola Nawrockiego podał, że kandydat na prezydenta podczas debaty przyjął snus. Sam Karol Nawrocki sprostował, że była to saszetka nikotynowa. Tymczasem różnica między oboma produktami jest ogromna. Snus zawiera tytoń, którego nie ma w saszetce, a jego sprzedaż w UE – z wyjątkiem Szwecji – jest zabroniona.

Fenomen euforii biegacza – to nie endorfiny, tylko naturalna marihuana

Tajemniczy stan euforii, którego doświadcza blisko 75% biegaczy. Tak zwana „euforia biegacza” redukuje ból, wyostrza zmysły i daje uczucie podobne do działania marihuany. Najnowsze badania naukowe tłumaczą, dlaczego „runner’s high” to nie mit, a ewolucyjny mechanizm przetrwania – i jak go uruchomić nawet początkującym. W tym artykule dowiesz się, co to jest runner’s high, jak działa i jak go wywołać nawet jeśli dopiero zaczynasz biegać.

Pierwsze takie badania obaliły popularny mit

Mikrodawki LSD zyskały popularność jako potencjalna metoda leczenia ADHD, ale najnowsze badanie kliniczne wykazało, że ich skuteczność nie przewyższa placebo. Choć wiele osób wierzyło w poprawę koncentracji i samopoczucia, naukowcy nie znaleźli na to dowodów.