Heterocykliczne substancje modulujące potencjał neurotransmisji GABA, będące pochodnymi dwuazepiny – np. diazepam, czy klonazepam.
Więcej informacji: Benzodiazepiny w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1743 / 26 / 0
na mnie te leki działają stymulująco, ale to przez uzależnienie... :-(
  • 983 / 16 / 0
Na mnie też, dodatkowe dwa krzyżyki i kilka mg alpry i zapierdalam wesoło, najbardziej dobija mnie świadomość tego co ta dawka zrobiłaby z "normalnym" człowiekiem 2mg rano + rekreacyjnie-4mg klona+4mg alpry-rekreacyjnie + 2mg klona wieczorem...
  • 286 / 5 / 0
Ale uzależnienie w celu działania pobudzającego benzodiazepin odpada.
  • 295 / 5 / 0
kazde benzo muli w sumie a czasem ma dzialanie paradoksalne to cie nie bedzie mulic ale jak dla mnie klon, kiedys pamietam jak po klonie lazilem w kolko po pokoju i nie wiedzialem co mam robic wiec usiadlem do matki do pokoju i zaczolem jej pierdolic co mam w glowie wszyskie mysli i tak z 2 godziny znia rozmawialem a raczej to ona sluchala:) juz chciala isc spac to i ja poszlem hehe klon jak co alpra w dawce 0,5 tez nie powinno zmulic ale tu mowie o sobie to jest indywidualnosc alpra w dawce 1,5 mg mnie usypia za to
  • 1743 / 26 / 0
gadatliwy byłeś na klonie jak na przesłuchaniu hehehe :cheesy: Ale fakt czasem klon działa na ludzi jak skopolamina :nuts:
  • 295 / 5 / 0
nutella-cole pisze:
gadatliwy byłeś na klonie jak na przesłuchaniu hehehe :cheesy: Ale fakt czasem klon działa na ludzi jak skopolamina :nuts:
no ale fajnie bylo podobalo mi sie to :)
  • 171 / 6 / 0
alpra mnie pobudza konkretnie ale wpierdzielam ja od prawie roku.teraz by sie wyluzowac musze wrzucic z 7-8 mg i nie jest to to czego oczekuje.Ja zaczynałem od rolek, a alpry nikomu na 1 raz nie polecam - ogolnie teraz jak zostaje mi pół listka to juz ogarnia mnie panika ;]
  • 1599 / 47 / 0
Wg. mnie jedyną aktywizującą benzodiazepiną jest Bromazepam w dawkach 3-6 mg bo większe działają nasennie Już nawet na ulotce jest napisane, że jest stosowany w zaburzeniach adaptacyjnych a te zaburzenia objawiają się lekiem i depresją przy otoczeniu.
  • 1530 / 9 / 0
benzowiec84 pisze:
nutella-cole pisze:
no ale fajnie bylo podobalo mi sie to :)
Sprawdź mdma i oceń co lepsze.
  • 171 / 6 / 0
swoja droga niektórzy nie wiem czego oczekuja od benzo ;]
jak chcecie pobudzenia to bierzcie stymulanty :P
ODPOWIEDZ
Newsy
Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem

Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.

Produkcja metamfetaminy dla meksykańskiego kartelu? Są kolejne zatrzymania

Czterech Polaków podejrzanych jest o współdziałanie z Meksykanami, nieprawomocnie skazanymi w maju na 10-11 lat więzienia za wytwarzanie na dużą skalę metamfetaminy - poinformowała prokuratura. Możliwości produkcyjne zlikwidowanego przez CBŚP w Podlaskiem laboratorium sięgały 800 kg narkotyków.

Medyczna marihuana a autyzm — 18 miesięcy obserwacji 130 pacjentów

Brytyjscy badacze prześledzili losy 130 dorosłych osób w spektrum autyzmu leczonych produktami z konopi przez półtora roku. To najdłuższa obserwacja tego typu na świecie. Poprawa w zakresie lęku, snu i jakości życia była wyraźna po miesiącu — i systematycznie topniała przez kolejne siedemnaście. W tym samym czasie mediana dawki THC wzrosła z 20 do 192 mg dziennie.