Więcej informacji: Benzydamina w Narkopedii [H]yperreala
Poza wrazeniem uszkodzonego wzroku i powidokow z fazy czy od grudek tuszu mam dziwne uczucie jakby mi totalnie odjelo rozum, umiejętnośc koncentracji i logiczne myslenie. Do tej pory moje jakiekolwiek umiejętności z koncentracja czy logicznym mysleniem sa zaburzone, chociaz nie na tyle abym stała sie po prostu jebanym debilem.
Moj mozg przy schodzeniu z fazy byl po prostu jak roztapiajace sie lody.
Osobiście nie polecam przyjmowac benzy, ale tak czy tak jezeli ktos chce jej mocno sprobowac to co ja moge zrobic? Nie zabronie
Pozdro z fartem misiaki🩷
I do them drugs to stop the f-food cravings
~Lana Del Rey "Boarding school"
Mąż polskiej noblistki myślał, że "popadł w szaleństwo". Badania nad psychodelikami w PRL
Pacjenci szukają ulgi w bólu. Jak zmienia się podejście do medycznej marihuany w Polsce
Marihuana to gorsze wyniki w nauce i stres emocjonalny
Mikrodawkowanie LSD przegrywa walkę z depresją ze zwykłą kawą?
Przez ostatnią dekadę w Dolinie Krzemowej (ale nie tylko) funkcjonowało przekonanie, że mikrodawkowanie psychodelików to „szwajcarski scyzoryk” dla mózgu – poprawia fokus, libido i leczy depresję. Najnowsze, rygorystyczne badanie kliniczne pokazuje jednak coś zupełnie innego. Pacjenci przyjmujący placebo (w tym przypadku kofeinę) radzili sobie z depresją lepiej niż ci na LSD.
Fernando i Horacio gotowali "metę", teraz grozi im 20 lat więzienia
Poszukujący pracy obywatele Meksyku trafili, przez Hiszpanię, do gminy Osielsko. Tak brzmiały tłumaczenia zatrzymanych. Teraz w sądzie rozpocznie się proces dwóch obcokrajowców i Marcina P., właściciela posesji, na której działała fabryka metamfetaminy.
Alkohol znika ze stacji paliw, a jednak... nadal tam będzie. To nie zakaz, a zmiana reguł
Czy alkohol zniknie ze stacji paliw? Na razie nic na to nie wskazuje. Napoje procentowe jedynie mogą przestać być widoczne, a chętni na taki asortyment wciąż będą mogli zrobić zakupy. Za tak zwaną sprzedażą bezwitrynową opowiada się branża paliwowa. Rozwiązanie to miałoby wpłynąć na ograniczenie zakupów impulsywnych i zmniejszyć społeczne koszty nadużywania alkoholu.