Dział poświęcony dyskusji na temat testów służących wykazaniu, że osoba spożywała narkotyki, oraz służących zidentyfikowaniu substancji w materiale.
ODPOWIEDZ
  • 57 / 1 / 1
Dzień dobry,

Jakiś czas temu robiłem badania wstępne (medycyna pracy) i nie było żadnego badania moczu. A teraz ma być. Zadzwoniłem tam i powiedziałem, że biorę różne leki, dostałem odpowiedź że to nie jest problem, ale chcę się upewnić czy np buprenorfina, diazepam i takie rzeczy będą sprawdzane w tym badaniu? W ogóle poco ono jest, skoro praca ma być w biurze (żaden tam sanepid)?
  • 1 / 2 / 0
Nie masz sie czego obawiać, prace zmieniam srednio co pol roku to i badania musze robic. Po co je robią - nie wiem, ale opio, thc,benzo nie wykrywa %-D jedynie okulistka ogarnela ze mam jakies zmiany w oku :cojest: od benzo bo pytala czy biore hah
ODPOWIEDZ
Newsy
Baner reklamujący sprzedaż mefedronu wisiał na płocie sopockiego kempingu

Na ogrodzeniu kempingu przy ul. Bitwy pod Płowcami w Sopocie zawisł baner z kodem QR, który po zeskanowaniu prowadził do strony oferującej sprzedaż mefedronu. To kolejny przypadek, po niedawnych doniesieniach z Gdańska, reklamowania sprzedaży narkotyków za pomocą umieszczanych w miejscach publicznych kodów QR.

„Co potrzeba?” - zapytał 16-latek policjantów, których następnie próbował przekupić

„Co potrzeba?” - takimi słowami zwrócił się 16-latek do policjantów ze stołecznego Wydziału Wywiadowczo-Patrolowego. Wtedy jeszcze nie wiedział, że mówi do nieumundurowanych policjantów. Okazało się, że miał przy sobie kilka porcji narkotyków.

CBŚP uderza w gang powiązany z pseudokibicami. Zabezpieczono ponad 100 kg narkotyków

Policjanci CBŚP z Rzeszowa po raz kolejny uderzyli w zorganizowaną grupę przestępczą wywodzącą się ze środowiska pseudokibiców. W trakcie akcji przeprowadzonej na terenie Rzeszowa zatrzymano dwóch 30-latków, powiązanych z jednym z lokalnych klubów piłkarskich.