Dział poświęcony harm reduction – metodom mającym na celu złagodzenie negatywnych konsekwencji zażywania środków psychoaktywnych.
ODPOWIEDZ
  • 3 / / 0
RCK - Regionalne Centrum Krwiodawstwa i badania związane z oddawaniem krwi/osocza. Wasze doświadczenia i wiedza na ich temat, czy są robione pod kątem obecności substancji psychoaktywnych ? Co do oddawania krwi można być spokojnym (jeśli chodzi o thc), boję się tylko o osocze. Jest taka opcja że można oddawać osocze za hajs, kilka szczepionek badania i decyzja czy kwalifikujesz się czy nie. Skoro za to płacą nie wiem czy nie są bardziej dokładne i nie robią ich pod względem thc i innych substancji. Zetknął się ktoś z was z takimi badaniami ? I jakie mogą być konsekwencje jeśli wykryją jakieś podejrzane substancje ?
  • 2497 / 48 / 0
Wtedy mozesz wpasc za handel :D
Uwaga! Użytkownik świetliste macki kosmicznej jaźni nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3 / / 0
Nieprzeczytany post autor: tortrue »
Nie zrozumiałeś. Pytałem jakie mogą być konsekwencje jeśli w badaniach krwi wyjdzie obecność THC czy innej nielegalnej substancji. (dla niezorientowanych - osocze to składnik krwi...)
  • 3490 / 55 / 0
Nieprzeczytany post autor: Kurwik »
Żadne.
Zrobić coś bez czegoś ale żeby było jak z tym czymś. To by dopiero było coś.

I mean no harm.
Ani To Ani Tamto
  • 3 / / 0
Nieprzeczytany post autor: tortrue »
Po prostu odmówią przyjęcia osocza i tyle ?
  • 3490 / 55 / 0
Nieprzeczytany post autor: Kurwik »
Tak, jeśli w ogóle będą robić toksykologię.
Zrobić coś bez czegoś ale żeby było jak z tym czymś. To by dopiero było coś.

I mean no harm.
Ani To Ani Tamto
  • 26 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Lo$ »
w moim przyp -krew u honorowych- oddaje sie krew 2 razy, za 1 mala probka czeka na analize okolo 30 min i jezeli zaakceptuja to oddajesz 330~ml czy iles tam, juz normalnie i po okolo tygodniu dostajesz szczegolowe badania, lacznie z jakimis wirusowymi i wenerycznymi chyba, nie jestem pewny. Wstepne nie sa robione pod katem dragow, przynajmniej z tego co wiem to nie wladka i thc , bo w tym okresie sporzywalem. a szczegolowe, nie jestem pewny ale na 90% nie

edit aha z ciekawoscil ile dostajesz za takie cos?
Ostatnio zmieniony 02 kwietnia 2010 przez Lo$, łącznie zmieniany 2 razy.
ODPOWIEDZ
Newsy
Płacił w kasie samoobsługowej. Z kieszeni wypadł mu woreczek z marihuaną (video)

Na udostępnionym przez policję nagraniu widać 20-latka, stojącego przy kasie samoobsługowej. Mężczyzna wyjmuje z kieszeni telefon, w tym momencie coś wypada mu z kieszeni. Jak się później okazało, był to woreczek z marihuaną.

Była wzorową uczennicą. Zrobiła coś strasznego. Jej rodzina jest załamana

Już nigdy nie zobaczy błękitu nieba, twarzy bliskich ani własnego odbicia w lustrze. To, co zrobiła 25-letnia Kaylee Muthart, na zawsze zmieniło jej życie. Pod wpływem halucynacji, które wywołały narkotyki, dokonała samookaleczenia w przerażający sposób, pozbawiając się wzroku. W tamtej chwili nie była sobą. Głos, który kazał jej działać, był wytworem urojeń. Teraz, choć żyje z konsekwencjami tej tragedii, walczy o jedno – aby jej historia była przestrogą dla innych.

Brazylijskie służby znalazły narkotyki na polskim statku. Ponad 100 kg kokainy

Brazylijska marynarka wojenna ujawniła na polskim statku "Polsteam Łebsko" 134 kilogramy kokainy. Narkotyki miały zostać przetransportowane do Maroka. Wiadomo, co dalej z polskim masowcem