czempion pisze: - polecacie jeszcze jakieś suplementy?
czempion pisze:
polecacie jeszcze jakieś suplementy?
Zakładam, że diete masz dopracowaną, bo bez tego ani rusz.
Gainerów nie polecam - łapie się tłuszcz tylko. Poza tym szkoda kasy, skoro węglowodany stosunkowo łatwo dostarczać - jest tego mnóstwo w produktach żywnościowych. Makarony, kluski, kasza gryczana, ryż itp. itd.
Planuję zwykły zestaw aminokwasów kilka razy dziennie + BCAA przed treningiem (dobrze się spisuje) + białko po treningu i na noc + kreatynę (mono i estryfikowaną).
I nie wiem właśnie czy kontynuować na razie trening aerobowy z redukcją i do jesieni poczekać z masą, czy już od lipca uderzać w masę.
Jaśli nie szkoda ci kasy to zamiast jabłczanu, czy jakiś innych rodzaji kretynki zakup 2 puchy dobrego stacku. Stacki oprócz kilku (5-7?)rodzaji kretek mają substancje zwiększające produkcje tlenku azotu w organiźmie, powoduje to rozszeżania naczyń krwionośnych i dostarczenie większej ilości substancji odżywczych do domięsni, poza tym większa pompa na treningu i napompowanie po. Witaminki i minerałki przy intensywnym treningu powinno sie dostarczać w większej ilości niż zwykle , chociaż jestem przeciwnikiem ich stałej suplementacji.
edi. jeśli chodzi kiedy masz udezać z masą sam wiesz to najlepiej. Łatwiej chyba jest w zimie.
edit2. przeoczyłem, że białko bedziesz szamał jednak, hehe
"Pierdol ten system - lecz rób to stylowo"
korkorio pisze: Weźcie załóżcie wątek siłownia kurwa!
Ćpuny, a bierzecie coś na stawy?
Brałem swego czasu blokady (ze 3lata temu) bo te chrząski jakby się "powycierały" od ćwiczeń. Tzn strzelało mi w stawach pod obciążeniem podczas ćwczeń. Na początku to olewałem, ale przy 30kg na barki to kurwa....
Wizyte u reumatologa przekładam 4raz, bo nie mam kiedy poki co się tam pojawić. W barkach strzela, coś w kolanie zaczyna. Gdy kupywałem glukozaminę w tabletach to troche pomagalo i nie czułem, ale ile można to wpierdalać. Emeryt nie jestem.
A coś bierzecie z preparatów glukozaminowych? Co ogranicza lub regeneruje/chroni?
Jak pójdę do sklepu to koxy nawijają tak mądrze, ale tak zebym kupil mimo, że nie pakuję lol.
Póki co nie ćwiczę jedynie basen i 4km wieczorkiem od przyszłego tygodnia póki tych stawów nie zrobię.
Otóz ostatnio przytyłem 13kg, z 85 na 98 przy 178 cm - jednym zdaniem grubas, problem w tym że w swojej karierze miałem ponad sete już a dwa i pół miecha pózniej ważyłem mniej niz 80.
generalnie w huj rozlegulowany metabolizm, czasem nie mam apetytu przez 3 dni, a czasem opierdalam co widze.
wiem ze potrzebuje odpowiedniej diety, planu na siłke i bieganie żeby rozłożyć redukcje w czasie - z tego co kumam to 1kg tygodniowio to dobre tempo bez efektu jojo.
mimo że troche waże to potrafie zrobić setkę w 13s, a na basenie 50m/45s. takze przyzwoicie, gorzej z kondycją przez fajki i palenie.
trening hiit wydaje mi sie optymalny dla mnie , ostatnio jak sobie zrobiłem na próbe to ledwie do domu wróciłem hehe, a pikawa napierdalała mi przez 3godz.
planuje to zacząć po wakacjach ale diete to musi mi ktoś pomóc ułożyć bo te wszyskie produkty/białka/kalorie to mnie przerastają ale jakby ktoś mi ją ułożył to będe sie trzymał, bo zacięty ze mnie skurwysyn hehe , wydaje mi sie ze fajna sprawa wstawać jak rocki o 5 rano, opierdolić surowe jajka, potem przebiec pół miasta i ogólnie mieć jakoś zagospodarowany dzień a nie tylko palenie/praca praca/palenie.
z tym paleniem to też będe musiał ograniczyć bo m.in. przez to tak nieregularnie jem, potrafie obudzić się o 3 w nocy , śćiągnąć wiadro i pójść do kuchni i smarzyć placki ziemiaczane a potem przez cały dzien na nic niemam ochoty.
jak ktoś ma doświadczenie w sprawach dietetyki i siłowni to chętnie przyjme jakies rady, aha no i ile kosztuje karnet na siłownie? dawniej chodziłem ale to na taką w bloku robioną przez miejscowych karków, teraz chce profesjonalnie w spokoju.
pozdro
Zmienić prawo aby móc sobie zakurzyć
Do walki z wiatrakami ruszyć- tak możesz mówić
Ale miałem granat w ręku i odwagę by go rzucić...
![[mem]](https://hyperreal.top/wtf/memy/a/a25df635-07c0-4cca-a11e-529e64a98db9/chemia.png?X-Amz-Algorithm=AWS4-HMAC-SHA256&X-Amz-Credential=nxyCWzIV8fJz5t5dUSIx%2F20250501%2FNOTEU%2Fs3%2Faws4_request&X-Amz-Date=20250501T060902Z&X-Amz-Expires=3600&X-Amz-SignedHeaders=host&X-Amz-Signature=8e665fb49abbb514666a4e48fc6cf0196eaa3ea44eb118921201e789588d59b3)
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_artykul_skrot/221176_r2_940.jpg)
Alkohol zabija 82 osoby dziennie. "W Radomiu jest więcej monopolowych niż w całej Szwecji"
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/aptekadyzurna.jpg)
Rewolucja w receptach na opioidy przyniosła skutek? Przepisy miały uderzyć w receptomaty
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/f5.large_.jpg)
Ulubiona muzyka uruchamia układ opioidowy mózgu
Słuchając ulubionej muzyki odczuwamy przyjemność, niejednokrotnie wiąże się to z przeżywaniem różnych emocji. Teraz, dzięki pracy naukowców z fińskiego Uniwersytetu w Turku dowiadujemy się, w jaki sposób muzyka na nas działa. Uczeni puszczali ochotnikom ich ulubioną muzykę, badając jednocześnie ich mózgi za pomocą pozytonowej tomografii emisyjnej (PET). Okazało się, że ulubione dźwięki aktywują układ opioidowy mózgu.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/10_lat_dla_producenta.jpg)
10 lat więzienia dla producenta metamfetaminy. Legnicki sąd wydał wyrok
Przestępstwa narkotykowe to coraz większy problem. W jednej z takich spraw zapadł właśnie wyrok. Sąd Okręgowy w Legnicy skazał na 10 lat więzienia 34-letniego Jakuba C., który na przemysłową skalę produkował metamfetaminę. Wytwórnia działała w garażu na terenie prywatnej posesji w Niemstowie pod Lubinem.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/mandarynki.jpg)
To nie zgniłe mandarynki. 24-latek niósł w torbie tak zapakowane narkotyki. Wpadł, bo spanikował
"Dzięki czujności, doświadczeniu i doskonałemu rozpoznaniu terenu, policjanci z Wydziału Wywiadowczego Komendy Miejskiej Policji w Szczecinie kolejny raz skutecznie uderzyli w przestępczość narkotykową."