Dział dotyczący roślin zawierających substancje wywołujące in vivo uspokojenie organizmu, m.in. kratom i sałata jadowita.
ODPOWIEDZ
  • 923 / 27 / 0
Nieprzeczytany post autor: tehacek »
jadowita, najbardziej charakterystyczna jaką ktoś tu kiedykolwiek wkleił.
nie pal tego, zrób wywar i odgotuj do jak najmniejszej objętości.

ale to i tak nie poklepie, sałata jest słaba, efekty są bardzo subtelne, zadowalają tylko niektórych (albo tylko tak mówią) a dla reszty będzie to lipa. owszem, coś tam działa, ale bardzo słabo i należy to sobie uświadomić.

co rok powtarza się tam schemat, ludzie pytają, pokazują zdjęcia i robią wywary, a nikt chyba nie napisał, żeby poklepało go na opioidowo, czyli tak, jak każdy by chciał.
  • 352 / 4 / 0
Nieprzeczytany post autor: Migrant »
[quote="pablo123"]
Wstawiam zdjęcia]

ładny sałacior, ja wczoraj takie 2 gotowałem, efekty naprawde mizerne jak dlamnie zecz niewarta takiego zachodu
  • 78 / / 0
Hej, hej! Mnie klepało tak jakbym chciał. Faza jest i to całkiem wyraźna, ale co do "opioidowości" - przypomina wywar z makówek, a nie walenie chociażby kodeiny. Czyli - bardzo mało euforii, raczej uspokojenie, ociężałość, inaczej się oddycha. Dobrze komponuje się z alkoholem.

Ja polecam, ale nie jest to nic ciekawego. W tym roku jeszcze jeden eksperyment (sałatę uprawiam od kilku lat) i w przyszłym roku już nie sieję tego. Inna sprawa, że rozsiewa się bardzo łatwo i nie wiem czy na trawnikach okolicznych i tak nie urośnie.

Tak czy siak, wśród najbardziej znanych roślin etnobotanicznych innych niż szałwia i kaktusy - jak kanna, yopo, leonurusy itd. jest to jedna z najbardziej klepiących mnie roślinek. Warto spróbować zważywszy na to że samo rośnie, jest niedrogie lub rośnie dziko. Jednak jeżeli chcesz się ućpać to ćpaj dragi, a nie chwasty. ;)
Ostatnio zmieniony 20 lipca 2009 przez Waszmośdzierz, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik Waszmośdzierz nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 923 / 27 / 0
Nieprzeczytany post autor: tehacek »
ja też znalazłem duże ilości jadowitej (100%, jadowita żadna kompasowa), ale nawet nie chce mi się po nią iść, dużo roboty i chuj, nie faza.
ludzie, szukajcie maku i darujcie sobie sałatę.

jutro, może wkleję zdjęcia jadowitej i komasowej, żeby reszta domorosłych zielarzy mogła zobaczyć różnicę.
Beret007 -jesteś buc i głąb, mylisz się, wkleiłeś 2 razy zdjęcie tego samego gatunku.
myslisz się na pewno, gwarantuję. co z tym zrobisz - Twoja sprawa.
  • 113 / / 0
Nieprzeczytany post autor: mrx »
Koło domu znalazłem takie coś:
http://img194.imageshack.us/img194/7264/2607091658.jpg
http://img248.imageshack.us/img248/264/2607091659.jpg
Czy to jest sałata jadowita lub kompasowa? Jeżeli tak jaka to jest kompasowa czy jadowita?
"Marzę o wolnej Polsce, w której nikt nie sprawdza, czy zupę sobie solę, cukrzę czy dosypuję do niej marihuany. Bo to moja prywatna zupa..."
Janusz Korwin-Mikke kandydat na prezydenta RP
  • 69 / / 0
jadowita tylko poczekaj z tydzien poniewaz w okresie kwitnienia wydluzy ci sie o jakies 40 cm
  • 78 / / 0
to w ogole nie jest ani to ani to

to jest chwast w Polsce mniej więcej tak pospolity jak kompasowa... też jak go złamiesz to pojawia się mleczko, ale jest dużo mniejszy i ma większe pąki kwiatowe też żółte

teraz jadowita (jak i kompasowa) zaczynają kwitnąć i mają conajmniej metr (raczej dwa)
Uwaga! Użytkownik Waszmośdzierz nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 173 / / 0
to nie sałata, to gówno, za grube i miękkie łodygi
Psyc[H]oaktywni
  • 66 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Mauzer »
podlasie... cala masa tego, wszedzie
tylko wszystko jest jeszcze male
ostatnio za miastem przy nieuczeszczanym torze znalazlem malego krzaka ale slabo sie z niego saczylo

przejade sie jeszcze jakos pod koniec miesiaca jak conieco podrosnie... a w miescie juz wszedzie sa spore krzaki wyrastajace spomiedzy asfaltu i kraweznika ale pierdziele takie cos...
ogolnie to salata rosnie w najwiekszym syfie

tylko jestem ciekaw czy taka dziko rosnaca ma jeszcze cos co jest glownym dzialajacym skladnikiem...
...okaze sie za 2tyg ;)

a tak w ogole to od wiosny chcialbym obsiac sobie tym ogrodek tylko ze nasion na necie znalezc nie moge...
Uwaga! Użytkownik Mauzer nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 422 / 4 / 0
Nieprzeczytany post autor: Kwidron »
Nasiona są na wiosnę :D Ja zakupiłem w tym roku, ale niestety pewne okoliczności sprawiły, że ich nie wysadziłem ...
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Polski narkobiznes zwiększa zasięgi. Czarny rynek domaga się towaru

Newsy
Przemytnicy kokainy z Kolumbii skazani. Pachnące mentolem narkotyki przylatywały na Śląsk

Gliwicki sąd skazał sześciu członków grupy przestępczej, która drogą lotniczą przemyciła na Śląsk kilkadziesiąt kilogramów kokainy. Przewożona ją w paczkach z napisem "Rolls Royce".

Prof. Marcin Wojnar o alkoholach 0%: Piwo bezalkoholowe podtrzymuje mechanizmy uzależnienia

Coraz więcej osób sięga po piwo bezalkoholowe, wierząc, że to zdrowy wybór. Czy na pewno? Prof. Marcin Wojnar tłumaczy, dlaczego „zerówki” mogą być poważnym zagrożeniem – zapraszamy do przeczytania wywiadu.

Baner reklamujący sprzedaż mefedronu wisiał na płocie sopockiego kempingu

Na ogrodzeniu kempingu przy ul. Bitwy pod Płowcami w Sopocie zawisł baner z kodem QR, który po zeskanowaniu prowadził do strony oferującej sprzedaż mefedronu. To kolejny przypadek, po niedawnych doniesieniach z Gdańska, reklamowania sprzedaży narkotyków za pomocą umieszczanych w miejscach publicznych kodów QR.