Dział służący dyskusji nt. spraw, gdzie postawiony został zarzut z art. 53, 54, 61, 63, 65, 66 Ustawy o przeciwdziałaniu narkomanii.
ODPOWIEDZ
  • 2 / / 0
Proszę o choć min. wiedzę od osób, które miały styczność z takim zarzutem albo mają go w małym palcu.

Wpis dotyczy kary zbrodni od lat 3 i osiąganie korzyści majątkowych
Jaka jest ewentualność złagodzenia kary z art. 60 nie zgadzając się na pkt. 4 kk? Wiem z wiedzy papugi ,iż tylko w ten sposób można liczyć na zawiasy, tylko my tego nie chcemy, jest jakaś inna opcja?
Ewentualność wcześniejszej niekaralności może złagodzić wyrok do lat 4, staranie się po połowie odbytej kary o warunkowe zwolnienie (wokanda) tylko teraz czy istnieją jakieś sposoby ,które mogą wyciągnąć tą osobę z aresztu (czy ktoś miał taki przypadek) żeby mieć szansę jak najdłużej to wszystko przedłużać (apelacje etc.)

Świadkowie wszyscy są przesłuchani, dowody rzeczowe zakończone. Sąd Apelacyjny po raz kolejny nie wyraził zgody o uchylenie, art. 259 k.p.k nie zasługuje na uwzględnienie, poręczenie osobowe i majątkowe też nam odpadło, papugi też idą swoim tempem i cały czas mówią o 4 latach, macie jakieś swoje doświadczenie w tym temacie?

Dodam iż na miejscu były zabezpieczone wiadra z płynem, temat w chacie, natomiast osoba się absolutnie nie przyznaje.
  • 96 / / 0
Jedynie co może pomóc to wiek oraz ilość wyprodukowanej substancji. Ja sam mam zarzut produkcji mefedronu akurat i jakiś czas temu wyszedłem z sankcji(siedziałem 9 miesięcy) raczej nie ma za wiele opcji by nie iść siedzieć.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Oferował w sieci muchomory czerwone. Odwiedzili go policjanci i inspektorzy sanepidu

Oferował w sieci suszone kapelusze muchomora czerwonego, a także nalewki i ekstrakty z innych roślin. Odwiedzili go policjanci i inspektorzy sanepidu. - Każda forma wykorzystania muchomora czerwonego w tej chwili jest już nielegalna - informuje dr Paweł Grzesiowski, Główny Inspektor Sanitarny.

Największa na świecie firma tytoniowa po cichu wchodzi na rynek marihuany

Philip Morris International (PMI), znany gigant tytoniowy, konsekwentnie rozszerza swoje działania poza tradycyjny rynek tytoniowy. Ostatnie kroki firmy wskazują na rosnące zaangażowanie w medyczną marihuanę. Dzięki współpracy z kanadyjską firmą Avicanna, specjalizującą się w terapii kannabinoidowej, PMI rozwija swoją strategię dywersyfikacji. Ale dlaczego największa firma tytoniowa świata inwestuje w medyczną marihuanę? Co odróżnia ją od konkurencji i jakie są jej długoterminowe plany? Sprawdźmy.

Szczury plądrują policyjne magazyny z zarekwirowaną marihuaną i innymi substancjami

Policyjne magazyny dowodowe w Houston w Teksasie stały się miejscem niecodziennego problemu. Jak donosi lokalna prasa, szczury „uzależnione od marihuany” niszczą zapasy dowodów, konsumując przechowywane tam rośliny konopi.