Dział służący dyskusji nt. spraw, gdzie postawiony został zarzut z art. 53, 54, 61, 63, 65, 66 Ustawy o przeciwdziałaniu narkomanii.
ODPOWIEDZ
  • 2 / / 0
Proszę o choć min. wiedzę od osób, które miały styczność z takim zarzutem albo mają go w małym palcu.

Wpis dotyczy kary zbrodni od lat 3 i osiąganie korzyści majątkowych
Jaka jest ewentualność złagodzenia kary z art. 60 nie zgadzając się na pkt. 4 kk? Wiem z wiedzy papugi ,iż tylko w ten sposób można liczyć na zawiasy, tylko my tego nie chcemy, jest jakaś inna opcja?
Ewentualność wcześniejszej niekaralności może złagodzić wyrok do lat 4, staranie się po połowie odbytej kary o warunkowe zwolnienie (wokanda) tylko teraz czy istnieją jakieś sposoby ,które mogą wyciągnąć tą osobę z aresztu (czy ktoś miał taki przypadek) żeby mieć szansę jak najdłużej to wszystko przedłużać (apelacje etc.)

Świadkowie wszyscy są przesłuchani, dowody rzeczowe zakończone. Sąd Apelacyjny po raz kolejny nie wyraził zgody o uchylenie, art. 259 k.p.k nie zasługuje na uwzględnienie, poręczenie osobowe i majątkowe też nam odpadło, papugi też idą swoim tempem i cały czas mówią o 4 latach, macie jakieś swoje doświadczenie w tym temacie?

Dodam iż na miejscu były zabezpieczone wiadra z płynem, temat w chacie, natomiast osoba się absolutnie nie przyznaje.
  • 98 / / 0
Jedynie co może pomóc to wiek oraz ilość wyprodukowanej substancji. Ja sam mam zarzut produkcji mefedronu akurat i jakiś czas temu wyszedłem z sankcji(siedziałem 9 miesięcy) raczej nie ma za wiele opcji by nie iść siedzieć.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Prof. Marcin Wojnar o alkoholach 0%: Piwo bezalkoholowe podtrzymuje mechanizmy uzależnienia

Coraz więcej osób sięga po piwo bezalkoholowe, wierząc, że to zdrowy wybór. Czy na pewno? Prof. Marcin Wojnar tłumaczy, dlaczego „zerówki” mogą być poważnym zagrożeniem – zapraszamy do przeczytania wywiadu.

10 lat więzienia dla producenta metamfetaminy. Legnicki sąd wydał wyrok

Przestępstwa narkotykowe to coraz większy problem. W jednej z takich spraw zapadł właśnie wyrok. Sąd Okręgowy w Legnicy skazał na 10 lat więzienia 34-letniego Jakuba C., który na przemysłową skalę produkował metamfetaminę. Wytwórnia działała w garażu na terenie prywatnej posesji w Niemstowie pod Lubinem.

CBŚP uderza w gang powiązany z pseudokibicami. Zabezpieczono ponad 100 kg narkotyków

Policjanci CBŚP z Rzeszowa po raz kolejny uderzyli w zorganizowaną grupę przestępczą wywodzącą się ze środowiska pseudokibiców. W trakcie akcji przeprowadzonej na terenie Rzeszowa zatrzymano dwóch 30-latków, powiązanych z jednym z lokalnych klubów piłkarskich.