Leki stosowane w leczeniu zaburzeń psychicznych.
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 231 / 6 / 0
Dostałem to dziś zamiast perazyny, mam schizofrenie paranoidalną. Mam zacząć od 7,5mg czyli pół tabletki. Do tego biorę klony, depakine/absenor, akineton. Plus różne nasenne. Ciekawe co z tego wyjdzie :huh:
Btw. wiesiołek zbija ciśnienie i cholesterol. LECZNICZNA MARIHUNAE
  • 4894 / 853 / 0
Stosowal ktos stymulanty , kannabinoidy , kodeine bedac na tym leku ? Jak dzialanie ?
Uwaga! Użytkownik F6mGCrx3 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1343 / 18 / 0
@up
koda na mnie nie działa nawet przeciwbólowo, ale Ziomek, od Leśnych nic nie bierz z arypi, gdyż sam arypi z siebie powoduje nieciekawe reakcje kardiologiczne - w małych dawkach poczucie arytmii/kołatania, we wiekszych - w huj zwiekszone ciśnienie (jestem niskocisnieniowcem) i co chwila chęć odlewania (co by wyjasniło to ciśnienie) a przy tym lęki.
Nie śmiem sobie wyobrazić gorszego tripa, niz tego stima co mi wysłali w gratisie + do tego arypi.
Pozatym, mimo ze czesciowy agonista, to prawda jest taka, ze tak samo jak sulpryd - w małej dawce po prostu Cie zmuli do uczucia sennosci/zombifikacji a wieczorem nie da spać, we wiekszej dawce raczej nie da spać przez potrzebe co chwila chodzenia do kibla.
Niestety, ale w tym co na ulotce piszą to prawda - jezeli ktoś ma serio schizofrenie, że po prostu wydaje mu sie ze jest podsłuchiwany i widzi rzeczy których nie ma, to może abilify jest w stanie coś dobrego zrobić, ale nie licz na poprawę samopoczucia po tym
[...]Śród dymu się schował:
Lecz śród najgęstszych kłębów dymu ileż razy
Widziałem rękę jego
[...]
Wywija, grozi wrogom,trzyma palną świécę,
Biorą go-zginął-o nie-skoczył w dół- do lochów"!
"Dobrze-rzecze Jenerał-nie odda im prochów"!
  • 4894 / 853 / 0
Dzieki za odpowiedz, ja biore ten lek zapobiegawczo po przezytej paranoi i psychozie amfetaminowej. Od 7 miesiecy nie mialem zadnego epizodu schizo podobnego. Ciekawy jestem jak THC z tym lekiem? Bo nie ukrywam ze mam straszne cisnienie zeby sie czyms nacpac. Rozumiem ze leczenie to leczenie ale trzeba zrozumiec tez narkomana , no nic poczekam moze ktos palil ziolo na tym leku i sie wypowie , jak nie to sam sprobuje i tutaj napisze co i jak. Pozdro
Uwaga! Użytkownik F6mGCrx3 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1343 / 18 / 0
czyli jest Ci potrzebny.
Ja bym odstawił lek, na pare dni, zobaczył, czy paranoja dalej mnie ogarnie i na trzeźwo i w pogotowiu wziąłbym benzo, gdyby sie zrobiło nieciekawie. Potem bym wrócił do systematycznego brania.
Stymulanty nie ma sensu, ponieważ mimo ze czesciowy agonista, to jednak będzie tylko przeszkadzał, odpierał działanie psychoaktywne stima, zostawiajac jednak jak pisałem - niebezpieczne działanie czysto "fizyczne" na organizm, które akurat (po niedzielnym wzięciu stima) paradoksalnie może być synergistyczne z działaniem stima (kołatanie/arytmia serca, pocenie sie dłoni, akatyzja).
Co do THC sprawdziłbym czystość i pytanie czy mówimy o THC czy o czymś od leśnych - kumpel który zazwyczaj zarzuca mi schizowanie się na trzeźwo (jezeli chodzi o niektóre rzeczy) 3 raz dostał paranoi po kanna (które miało być MXP) od leśnych i sie mnie pytał, czy jest policja u niego na chacie, po czym po 20-40 minutach puściło go - nie warte marnowania do tego celu benzo, zaś z racji iż sam arypiprazol moze spowodować stany lękowe przez to działanie "fizyczne", myślę że jest spora szansa powiekszenia paranoi.

PS.: Zioło Cie klepie po tych kanna od leśnych?
Widziałem rękę jego
[...]
  • 4894 / 853 / 0
Nie palilem juz z 8 miesiecy THC a kanna z rok. Ale klepalo THC po kanna i odwrotnie takze. Nie bede odstawial aripiprazolu jak juz cos to zapale THC na nim ale jeszcze to przemysle , moze bedzie tak ze dokoncze leczenie bedac calkowicie czysty dodam ze biore jeszcze sertraline ( SSRI) i chlorprotixen takze mysle ze lepiej bedzie jak nie bede niczego cpal z mocniejszych narkotykow. Kiedys palilem THC na haloperidolu i olanzapinie + sertralina i bylo ok. Takze zastanowie sie nad tym czy zapalic czy nie . Pozyjemy zobaczymy . Dzieki za odpowiedz jeszcze raz.
  • 1343 / 18 / 0
serotoninowy pisze:
Nie palilem juz z 8 miesiecy thc a kanna z rok. Ale klepalo thc po kanna i odwrotnie takze. Nie bede odstawial aripiprazolu jak juz cos to zapale thc na nim ale jeszcze to przemysle , moze bedzie tak ze dokoncze leczenie bedac calkowicie czysty dodam ze biore jeszcze sertraline ( SSRI) i chlorprotixen takze mysle ze lepiej bedzie jak nie bede niczego cpal z mocniejszych narkotykow. Kiedys palilem thc na haloperidolu i olanzapinie + sertralina i bylo ok. Takze zastanowie sie nad tym czy zapalic czy nie . Pozyjemy zobaczymy . Dzieki za odpowiedz jeszcze raz.
Cytuje, bo chciałbym zeby Ci sie wyświetliło, ze dodałem Cie do komunikatora - mam pare pytan
haloperidol z tego co czytam to fakt, mocniejsza artyleria, ale olanzapina i sertralina same w działaniu nie maja ułamka działań ubocznych, które spotkały mnie ze strony arypiprazolu.
Ogólnie neuroleptyki są na schizy, a jak wiesz lub nie - zioło takie moze powodować.
Widziałem rękę jego
[...]
  • 231 / 6 / 0
tramadolol nie mam ŻADNYCH objawów tzn, skutków ubocznych które opisujesz. Może to dlatego, że jem klony, absenor, akineton, chlorprothixen(ten akurat okazjonalnie) Sam Aripiprazol mnie nie zamula ale wręcz jakby speeduje, aktywizuje. Dziwne to, co człowiek to inne działanie neuro.
Btw. wiesiołek zbija ciśnienie i cholesterol. LECZNICZNA MARIHUNAE
  • 4894 / 853 / 0
Mnie rowniez aktywizuje i takze nie mam zadnych efektow ubocznych a klonow nie lykam.
  • 190 / 4 / 0
Laduj bongo i nie przerywaj kuracji arypi. Tu ktos napisał, zeby odstawić na kilka dni, gorszej głupoty nie słyszałem, no chyba ze chcesz kolejne miesiące byc na oddziale. Nie bawić sie w krótkie odstawki, a cpac z umiarem.
30mg moze zamulac wg mojego doca.
ODPOWIEDZ
Newsy
Kanada wprowadza przezroczyste opakowania na marihuanę

W marcu 2025 roku Health Canada, czyli kanadyjski odpowiednik Głównego Inspektoratu Sanitarnego, ogłosił nowy pakiet zmian dla producentów konopi. Najważniejsza? Zgoda na przezroczyste okienka w opakowaniach suszu. Od teraz konsument może zobaczyć zioło jeszcze przed zakupem. To pierwsza taka zmiana od czasu legalizacji marihuany w Kanadzie. Ale to nie wszystko.

"Narkociak" próbował przemycić narkotyki do więzienia

Koci kurier z narkotykami wpadł na gorącym uczynku. Strażnicy kostarykańskiego więzienia zatrzymali kota, który do futra miał przyklejone paczki z marihuaną i crackiem. Zwierzak próbował przedostać się na teren zakładu karnego.

USA: Przedawkowane narkotyki zabiły mniej osób w 2024 roku

Liczba ofiar śmiertelnych związanych z przedawkowaniem narkotyków w Stanach Zjednoczonych znacząco spadła w 2024 roku, osiągając najniższy poziom od czasów sprzed pandemii COVID-19 – wynika z najnowszych, wstępnych danych opublikowanych 14 maja przez Centra Kontroli i Zapobiegania Chorobom (CDC).