Podejście do narkotyków w innych krajach.
ODPOWIEDZ
  • 4603 / 2204 / 1
Byłem w 2013 roku i był tam dziki zachód. PO prostu szło się do apteki wybierało nazwę substancji z listy zafoliowanej i będącej nakładką na blat i farmaceuta przynosił co trzeba było. Proforma patrzył w paszport (nic nie spisywał) i płacąc w euro miałeś wszystko. W tych ichnych lekach było słabiej (nie chcieli brać, a jak się upierałeś to pytali o receptę w takim razie).
Natomiast podobno w 2018 roku rozpoczęli jakąś wielką akcję rządową i już nie jest tak różowo. http://www.xinhuanet.com/english/2018-1 ... 966047.htm Coś takiego znalazłem. Nie wiem czy to ta akcja, ale może to być to. Jak jest w A.D 2021 sam stwierdzisz. Daj znać po powrocie jak było.
  • 577 / 79 / 0
Generalnie w miastach typowo "turystycznych" jak Dhermi, wioskach i miasteczkach nadal jest troche Syria natomiast Serenada(?), chyba dobrze pisze to takie male Wlochy. Szukalem aptek wlasnie w tych mniejszych, turstycznych miastach wzrokiem ale nie ma zadnej apteki wzdluz linii brzegowej az do Serandy od wjazdu z Macedonii. Teraz jestem w tym wiekszym miescie i dopiero tutaj widac, ze cos jest nie mowiac juz o samych aptekach ale postepie cywilizacji. Bede tu jeszcze tydzien wiec moze sprobuje te rolki sobie kupic, zobaczymy co z tego wyjdzie ale patrzac dookola chyba nie bedzie problemu, jak tam wejdzie obcokrajowiec %-D. Jak kupie, zeedytuje posta i napisze co i jak.
Jestem dość trudny.
  • 199 / 13 / 0
Japonia coś ciekawego bez rp? Jak z kodą?
  • 9 / / 0
Za niedługo wylatuję na maderę, wie ktoś może czy dostanę tam w aptekach coś ciekawego bez rp?
  • 61 / 5 / 0
Bułgaria kupię kode bez recki bez parasyfu?
  • 3 / / 0
Chorwacja, jak z kodą lub czy jest coś ciekawego bez recki?
  • 3 / / 0
Chorwacja:
DXM - tusifan 1/3mg na 1ml buteleczka 150ml cena - nieznana
koda - kofetyna, plivadon
  • 9 / / 0
23 lipca 2021cipaczdozylnie69 pisze:
Bułgaria kupię kode bez recki bez parasyfu?
Możesz spróbować dać w łapę, parę razy się udało. Przejdź się po paru aptekach i próbuj.
  • 2 / / 0
Czy orientuje się ktoś w jakim kraju jest legalna amfetamina albo łatwo dostępna
  • 2 / 1 / 0
Hej. Drodzy. Wyjeżdzam do Portugalii. Jak jest z wwozem thiocodinu (kodeina), jakieś problemy na lotnisku? Czy jest na miejscu tam jakiś odpowiednik z opioidem? Nie potrzebuję dużych ilości (mam silny RLS) i kilka pigułek wieczorem pozwala mi zasnąć.

pozdrawiam
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
CBŚP uderza w gang powiązany z pseudokibicami. Zabezpieczono ponad 100 kg narkotyków

Policjanci CBŚP z Rzeszowa po raz kolejny uderzyli w zorganizowaną grupę przestępczą wywodzącą się ze środowiska pseudokibiców. W trakcie akcji przeprowadzonej na terenie Rzeszowa zatrzymano dwóch 30-latków, powiązanych z jednym z lokalnych klubów piłkarskich.

Ryszard Petru ma już projekt depenalizacji marihuany. Znamy szczegóły

Dopuszczenie posiadania do 15 gramów suszu lub jednego krzaka konopi na własny użytek – to propozycja, którą przedstawi zespół parlamentarny tworzony przez posłów koalicji. Dotarliśmy do szczegółów projektu, które potwierdzają nasze wcześniejsze ustalenia.

Ulubiona muzyka uruchamia układ opioidowy mózgu

Słuchając ulubionej muzyki odczuwamy przyjemność, niejednokrotnie wiąże się to z przeżywaniem różnych emocji. Teraz, dzięki pracy naukowców z fińskiego Uniwersytetu w Turku dowiadujemy się, w jaki sposób muzyka na nas działa. Uczeni puszczali ochotnikom ich ulubioną muzykę, badając jednocześnie ich mózgi za pomocą pozytonowej tomografii emisyjnej (PET). Okazało się, że ulubione dźwięki aktywują układ opioidowy mózgu.