Podejście do narkotyków w innych krajach.
ODPOWIEDZ
  • 3732 / 45 / 0
Ok, cos tam poszperalam na niemieckiej wiki i znalazlam takie cos-
Codein Knoll - nie znalazlam nic ciekawego o tym.
Codicaps mono - 10 Kapseln 30 Milligramm codein
20 Kapseln 30 Milligramm Codein
Codipertussin - 20 Tbl. (N2) 30 mg
20 Tbl. (N2) 50 mg
Nie wiem jak z reckami. Moze wysle starszego zeby sie popytal :cheesy:
Ja niemieckiego w ogole nie znam, jesli ktos zna to ew moglby dopelnic moj post chocby na podstawie tego http://www.onmeda.de/suche/index.html?q ... =Questimed
Byloby milo.

Przepraszam za brak polskich znakow.

[Co do PL znaków nie są one wymagane. Nic nie szkodzi.
Proszę po raz kolejny o wpisywanie w temacie postu państwo o którym macie zamiar napisać - teoretyk]
Ostatnio zmieniony 26 lipca 2008 przez yam'teoretyk, łącznie zmieniany 1 raz.
osobisty kawalek internetu
Bożyszcze niedojebów, biblia degeneratów.
CosmoDo pisze:
Przed zadaniem pytania skonsultuj się ze sobą"
  • 1111 / 17 / 0
Leki z kodeiną solo opisane są jako wymagające recepty.
Tu są leki złożone kodeina plus paracetamol (drogie jak cholera):
http://www.medvergleich.de/Preisverglei ... 94981.html (klik w Generika für TALVOSILEN forte Tabletten i macie odpowiedniki).
Niestety, wszędzie dopisek, że na receptę.
Tyle wyszukałam, ale może trzeba pytać bezpośrednio w aptekach.
white trash get down on your knees, time for cake and sodomy
  • 423 / 1 / 0
DXM - TUXIUM
2-3 €
1 pigulka - 30mg DXMhydrobromblabla
jest 12 duuuzych w opakowaniu
Ostatnio zmieniony 01 sierpnia 2008 przez Frame, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik Frame nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3247 / 354 / 2
Nieprzeczytany post autor: jogurt »
W anglii łatwiej dostepne jest DHC - dihydrokodeina. Opioidy z przedrostkiem dihydro- są zwykle podobnej aktywności co substancja podstawowa, a ich działanie różni sie nieznacznie. Info znajdziesz w topicu o dhc.
L-8a - blog neurofarmakologiczno-empiryczny
SAMURAJOGURT.BLOGSPOT.COM

Pozdrawiam %-D
  • 408 / 3 / 0
uk
Nieprzeczytany post autor: Ester »
Panadol Ultra

20 tabletek*12,8mg Codeine Phosphate Hemihydrate=256mg kody
Cena: Ł3,99
ZAWIERA PARACETAMOL

Sudafed Dry Cough Linctus
oraz
Actifed Dry Coughs

100ml syropu. 2,5ml zawiera 15mg pseudoefedryny. Oprócz tego 5mg dekstrometorfanu.
Cena: Ł3,55
PROMOCJA!! W Asdzie (tzn. w aptece w Asdzie, przynajmniej u mnie) Sudafed jest po Ł1,50, dzisiaj kupiłem dwie butelki i wypiliśmy głównie z jednym kumplem - jego zmiotło totalnie, mnie prawie wcale. Raz po ćwierć butelki, za godzinę po pół. Chyba wątek o tolerancji napiszę :/ (edit: nie założę, bo było :p)

Sudafed Decongestant (12 Tablets)

12 tabletek po 60mg pseudoefedryny.
Cena: Ł2,10
Nie zawiera innych substancji aktywnych.

Panadol NightPain

20 tabletek*25mg difenhydraminy (1 tabletka = tabletka Aviomarinu lub APAPu Noc)
Cena: Ł3,99
ZAWIERA PARACETAMOL

Nytol One-a-Night

16 tabletek*50mg difenhydraminy (1 tabletka = 2 tabletki Aviomarinu lub APAPu Noc)
Cena: Ł4,69
Nie zawiera paracetamolu.

EDIT (kolejny):
Macie coś z DXM w UK w rozsądnej cenie? Bo z tego, co duckduckgo mówią Delsym i Boots Tusana Cough Linctus już nie są w obiegu :'(
Ostatnio zmieniony 01 grudnia 2008 przez Ester, łącznie zmieniany 6 razy.
Ksiezniczko, w którym zamku straszysz?
iiisǝʎ ʞɔnɟ
http://SDPower.tk
  • 17 / 2 / 0
Egipt
Nieprzeczytany post autor: beatnik »
w egipcie eldorado!
tramadol bez recepty.
kupowałem różne: egipskie (tamol, tramundin) i hinduskie (tramadol).
10 tabl. 200mg można kupić za 110 egipskich funtów (wychodzi około 66zł).
diazepam 5mg 10 tabl. 40 funtów, czyli 24zł. oczywiście również OTC.
  • 141 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: sinner1090 »
Znalazlem cos takiego ostatnio: (DLA UK)

1. Robitussin Dry Cough Medicine - 100ml (Contains active ingredients: Dextromethorphan Hydrobromide)
2. Robitussin Chesty Cough With Congestion - 100 ml (Guaifenesin Ph Eur 100mg/5ml
Pseudoephedrine BP 30mg/5ml) Nie mam pojecia co to Guaifensin jest, ale czy to przeszkadza bardzo??
3. Benylin Chesty Coughs Original - 300ml (Diphenhydramine hydrochloride 14 mg and Levomenthol 2.0 mg in each 5 ml)
Boots Nirolex Night Time Cough Relief Linctus - 150ml (Each 20 ml of oral liquid contains Diphenhydramine Hydrochloride 50 mg, Pholcodine 15 mg.)
4. Sleep Aid 50 mg Tablets (Contains active ingredients: Diphenhydramine Hydrochloride BP 50mg)
Ostatnio zmieniony 23 stycznia 2009 przez sinner1090, łącznie zmieniany 3 razy.
  • 116 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: Lorazepam »
Szkoda ze boots zaprzestalo produkcji couch Linctus w UK,jedyne co jest z Dxmem to Robitussin ale jest strasznie drogi - 3,50£ za 100ml/300mg.Jest jeszcze Benylin dry cough non-drowsy ale tez drogi. A te tabletki sleep aid to chyba Nytol,zawiera difenhydramine.
Uwaga! Użytkownik Lorazepam nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 408 / 3 / 0
Nieprzeczytany post autor: Ester »
W UK tylko z kodeiną (Panadol Ultra) i pseudoefedryną (Sudafed Decognesant tablets) est znośnie. No i z difką (Nytol One-a-Night). Ostatnio byłem u lekarza, licząc, że po rozmowie z psychiatrą na temat przedawkowania tabletek dostanę jakieś benzo. Nie dostałem NIC. Kutas stwierdził, że skoro nie chcę się zabić, to on nic nie może zrobić, jeśli znowu przedawkuję, bo to będzie to mój wybór. Szkoda, że nie wiedziałem, iż tutaj lekarze nie wiedzą, co to DXM i od razu powiedziałem, że przedawkowałem, żeby się naćpać :/ Poszedłby wkręt i może bym dostał chociaż rolki :/ Czuję, że się wybiorę jeszcze raz i powiem, że zmieniłem decyzję co do mojej chęci do życia.

EDIT:
Co-codamol
Cena: ok. Ł3
Zawartość: 32 tabletki * (8mg fosforanu kodeiny + 500mg parcha) = 256mg kody

To już funta taniej, szukam dalej!

EDIT2:
Est jeszcze Solpadeine Max. 384mg kody za Ł5,57, więc trochę drożej od Co-codamolu, ale większa paczka, więc dobre dla tych, co nie lubią często do aptek latać. Ja np. nie lubię, bo zaraz wypytują a czy to dla mnie, a na co, a czy bierze coś jeszcze, a że niedawno kupował...
Ostatnio zmieniony 25 stycznia 2009 przez Ester, łącznie zmieniany 2 razy.
Ksiezniczko, w którym zamku straszysz?
iiisǝʎ ʞɔnɟ
http://SDPower.tk
  • 849 / 42 / 0
Nieprzeczytany post autor: lucyper2 »
@Ester

Nie lepiej kupić Paramolu. Podobna dawka, tyle że dihydrokodeiny, która jest IMHO znacznie przyjemniejsza w działaniu. Można zrobić miks DHC z kodą - powinno dać kodeinowe wejście i bardziej euforyczny drugi etap działania.
Uwaga! Użytkownik lucyper2 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Przemycają narkotyki w ciałach żywych jałówek. Eksport bydła z Meksyku do USA kwitnie

Meksykańskie kartele wykorzystują żywe bydło do przemycania narkotyków przez granicę USA. Narkotyki zaszywają wewnątrz zwierząt.

Prof. Marcin Wojnar o alkoholach 0%: Piwo bezalkoholowe podtrzymuje mechanizmy uzależnienia

Coraz więcej osób sięga po piwo bezalkoholowe, wierząc, że to zdrowy wybór. Czy na pewno? Prof. Marcin Wojnar tłumaczy, dlaczego „zerówki” mogą być poważnym zagrożeniem – zapraszamy do przeczytania wywiadu.

Baner reklamujący sprzedaż mefedronu wisiał na płocie sopockiego kempingu

Na ogrodzeniu kempingu przy ul. Bitwy pod Płowcami w Sopocie zawisł baner z kodem QR, który po zeskanowaniu prowadził do strony oferującej sprzedaż mefedronu. To kolejny przypadek, po niedawnych doniesieniach z Gdańska, reklamowania sprzedaży narkotyków za pomocą umieszczanych w miejscach publicznych kodów QR.