Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 1743 / 25 / 0
@Browar aka Ferdziu ;-) Dzięki za odpowiedź, nie chcę warnować czy usuwać na śmietnik pewnych postów, może niektórzy mają naprawdę depresję i szukają pomocy, ale my tylko dajemy przykłady z życia wzięty, od hyperreal nie gorszy jest lekarz. Jak o jakie leki na depresję jest główny dział o tym.
Pozdrawiam miłego ^_^
Non omnis moriar.
  • 742 / 12 / 0
br0w4r pisze:
Lepsze pytanie by było jaka jest najskuteczniejsza grupa, wtedy na wstępie wywalamy SSRI i przechodzi się do konkretów.
Jaka według Ciebie jest najskuteczniejsza grupa?
  • 170 / 1 / 0
Zastanawiam się czy stosowanie podczas kuracji SSRI diety bogatej w tryptofan (białka zwierzęce, nabiał, słonecznik itd.) może jakoś przyspieszyć, wzmocnić działanie SSRI? Co o tym sądzicie, jest sens? Czy przy takiej diecie istnieje realne ryzyko ZS?
Uwaga! Użytkownik Regulator Kwasowosci nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3955 / 146 / 0
raczej nie, ssri to nie imao. a taka dieta spoko.
  • 3206 / 175 / 0
Możliwe nawet, że taka dieta zminimalizuje efekty odstawienia SSRI. Taka moja teoria.
Uwaga! Użytkownik ItvH2erPPPWR nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 170 / 1 / 0
No ja dopiero zacząłem brać, do odstawienia daleko %-D. Chce jak najszybciej poczuć pewność siebie, zastrzyk serotoniny, poprawę samopoczucia- stąd to pytanie i ta dieta.

Myslałem jeszcze o wpierdalaniu grejpfrutów przed aplikacją, ale to już chyba większe igranie z ogniem? Pierdolić taką zabawę?
Uwaga! Użytkownik Regulator Kwasowosci nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3955 / 146 / 0
nie ma co kombinowac az tak. polecam za to kurkume.
  • 170 / 1 / 0
Dzięki za rady. Nie znalazłem nic więcej o kurkumie, niż to że jest MAOi. Z tego co mówi mi ulotka to SSRI nie można mieszać z MAOi. Sorry za niepotrzebny spam, ale jakbyś mógł, albo ktoś inny napisać o tym coś więcej, ewentualnie zjebcie mnie za brak skillsów w wyszukiwaniu informacji albo olejcie temat %-D
  • 3955 / 146 / 0
jest za slabym mao, zeby zrobic krzywde. musialbys jej wjebac ogromne ilosci. za to dobrze sie miksuje z ssri, sam testowalem. podobnie kakao.
Ostatnio zmieniony 28 marca 2013 przez eso, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 1709 / 11 / 0
psychiatra mi powiedział, że u osób z problemem alko/narko w wywiadzie wenlafaksyna to zły pomysł bo za bardzo nakręca. Jak się do tego odniesiecie? Przyznam, że po wenli mam objawy manii ;) Czyli co? Jest zbyt dobrze czy o co mu chodziło?
ODPOWIEDZ
Newsy
Szympansy biesiadują? Sfilmowano je, gdy dzieliły się owocami zawierającymi alkohol

Ludzie od dawna spożywają alkohol i od tysiącleci odgrywa on rolę we wzmacnianiu więzi społecznych. Nowe badania wskazują, że nasi najbliżsi krewni – szympansy – mogą wykorzystywać alkohol w podobnym celu. Po raz pierwszy udało się sfilmować szympansy, które dzielą się sfermentowanymi owocami, w których stwierdzono obecność alkoholu.

Nowa nadzieja dla pacjentów ze schizofrenią. Opracowano przełomowy lek inspirowany LSD

Naukowcy z Uniwersytetu Kalifornijskiego w Davis stworzyli nową cząsteczkę o nazwie JRT, która może zrewolucjonizować leczenie schizofrenii i innych chorób mózgu. Lek działa podobnie do LSD, ale nie wywołuje halucynacji. Dodatkowo, wykazuje silniejsze działanie niż stosowana obecnie ketamina.

Profesor znów za kratami. Spec od narkotyków zwany także Chemikiem zatrzymany w Skarżysku

Na pięć lat trafi za kraty 73-letni mężczyzna w półświatku znany niegdyś jako Chemik lub Profesor czyli człowiek wielokrotnie notowany za przestępstwa narkotykowe, między innymi za wyprodukowanie na początku lat 2000 w laboratorium w Bliżynie dziesiątek tysięcy tabletek ecstasy.