Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 101 / 6 / 0
Tak, odstawienie wenli jest cięzkie nawet z nie dużej dawki. Dlatego nie wrócę do niej i slabo działała.
  • 5 / / 0
Ja odstawiłam wenle zmniejszając dawki przez półtora tygodnia, zero uboków. To wszystko zależy od osoby, ale ja mam zawsze tak, że jeśli nie miałam uboków zaczynając dany adep to później schodząc też nie miałam. Może komuś się sprawdzi
  • 5 / / 0
citalopram biorę od 3 miesięcy w dawce 10mg.

Odstawiać z bomby na 5mg i na koniec 5mg co drugi dzień czy jakiś lepszy sposób polecacie?

Jak szybko schodziliście z takiej małej dawki?
  • 509 / 15 / 0
@Chomik2
Mala dawka. Z takiej dawki po prostu bym odstawił. Zresztą tez byłem na citalu 2 tyg temu odstawiłem z 20mg od razu. Nie zauważyłem skutków odstawiennych.
  • 3237 / 551 / 0
Nie odstawiajcie z bomby bo same brainzappsy to jeden chuj drugi gorszy to zwiększa się okropnie ryzyko nawrotu choroby depresyjno-lękowej i wtedy cale leczenie idzie w cholere. Lepiej brać tak długo jak lekarz zalecił, a odstawiać po swojemu ale mądrze - długo (ponad miesiąc nawet do trzech jeśli trzeba) i krojąc dawki tak minimalnie jak tylko postać leku na to pozwoli.
Z kapsułkami wiadomo jest najgorzej ale pokombinować można. Z wenli obcinając po 37,5 (najmniejsza dostępna dawka) wychodzi całkiem sprawnie po za chwilowym brainzappsami. Do tego przy ostatniej dawce zawsze można zastosować schemat brania co drugi dzień, potem co trzeci itp
https://youtu.be/XJPAk9ctb-Q

"Mówiłem nigdy więcej, a czas mi przyniósł plaster
Zagoiło się nieźle skoro goiło z otwartej
Zasypiam w pół do pierwszej, zasypiam w pół do czwartej
Albo znów kurwa nie śpię przez co jeszcze nim zasnę..."
  • 44 / 3 / 0
No i się stało. Po niecałym roku brania paroksetyny w końcu ją odstawiłem. Brałem przez ponad miesiąc 10mg i przestałem. Pierwsze dwa tygodnie super. A potem się zaczęło. Lekki lęk, deprecha, aż zapomniałem jak to jest. Ale idę twardo. Już miesiąc, jak nie biorę. Chociaż pokusa była duża. Zacząłem się od wczoraj sumplementować 5htp i widzę dzisiaj fajną poprawę. Chyba dorzuciło mi trochę serotoniny.

Dla potomnych cytuje magika z portalu znany lekarz
Sprawdzonym przeze mnie sposobem jest odstawianie paroksetyny przez rozpuszczanie tabletki w 50 ml wody. Pozwala on bardzo precyzyjnie "dzielić" tabletkę na małe części ale zawsze tej samej ilości miligramów . Stosunkowo łatwo jest obniżyć dawkę o 50 % dlatego pierwszego dnia odstawiania paroksetyny rozpuszczamy połowę tabletki i odciągamy strzykawką 5 ml roztworu który wylewamy - resztę wypijamy. Tak robimy przez dwa dni. Po 3 dniach odciągamy więcej bo 10 ml które wylewamy -resztę wypijamy. Znów kolejny raz przez dwa dni robimy w ten sposób. Po 9 dniach wylewamy 15 ml , po 12 dniach 20 ml , po 15 dniach 20 ml , po 18 dniach 25 ml. Dopiero po 18 dniach przyjmujemy tylko ćwiartkę tabletki (50-25 ml=25). Tempo odstawiania można oczywiście przyspieszyć poprzez skracanie odstępów pomiędzy dniami gdy wylewamy więcej roztworu (np.co 2 dni) lub zwolnić (co 4-5dni). Powodzenia !

Poczytałem też o stymulacji CES i jutro przyjdzie mi urządzonko, które kosztowało niestety 3 tysiaki. Ale czego się nie robi, żeby wrócić do normalności, ale o tym napisze w innym wątku.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
19-latek po narkotykach zadzwonił na policję. Wydawało mu się, że ktoś chce się włamać do jego domu

Rudzcy policjanci podczas interwencji w jednym z mieszkań w Wirku ujawnili marihuanę i metamfetaminę. 19-letni rudzianin został zatrzymany, usłyszał zarzut posiadania narkotyków i objęto go policyjnym dozorem.

Legalizacja marihuany a młodzież: Nowy raport z USA obala mity

Czy legalizacja marihuany dla dorosłych sprawi, że nastolatki zaczną masowo po nią sięgać? To jeden z najczęstszych argumentów przeciwników zmian w prawie. Najnowszy, obszerny raport federalny ze Stanów Zjednoczonych pokazuje coś zupełnie innego. Użycie marihuany przez młodzież nie tylko nie rośnie, ale w niektórych grupach nawet spada. Czas przyjrzeć się faktom.

Policjant złapany z narkotykami w Kołobrzegu. Prokuratura i policja ujawniły nowe fakty

Podczas festiwalu muzyki elektronicznej w Kołobrzegu zatrzymany został 40-letni policjant z Gdańska, który miał przy sobie narkotyki. - Została uruchomiona procedura zawieszenia policjanta w czynnościach służbowych - mówi o2.pl asp. szt. Mariusz Chrzanowski, rzecznik prasowy KMP w Gdańsku.