Dział poruszający prawne kwestie użytkowania narkotyków. Legalizacja, kary, pytania do adwokata.
ODPOWIEDZ
  • 1993 / 490 / 0
Żaden nie jest anonimowy. Revolut wymaga zdjęcia dowodu osobistego, selfie z dowodem oraz podania wszystkich danych. Jeśli potrzebujesz anonimowości, to tylko kryptowaluty. Chociaż nawet je cieżko kupić / sprzedać anonimowo przez internet.
  • 119 / 46 / 0
No pod względem zakładania konta to nie są anonimowe, ale one są zajestrowane na malcie, wyspie mann itd., wiec US nie ma do nich żadnego wglądu. Szczególnie Skrill i netteler.
Jestem życiem, które pragnie żyć, pośród życia, które pragnie żyć.
  • 177 / 26 / 0
Zaufany znajomy (np. przyjaciel) przyjmuje przelewy i daje ci gotówke. Pod warunkiem że nie wałujesz na OLX to znajomemu nic nie grozi. Goście z komorem tak zawsze robią, dziwie się że na to nie wpadłeś. Karty pre-paid nie rozdają żadne banki co ty biadolisz.
U mnie to bardziej chronicznie
Ty wolisz mieć stany psychodeliczne
  • 119 / 46 / 0
Te porfele, które podałem nie mają licencji bankowych, z wyątkiem revoluta, który ma licencje litewska i przymierza się do brytyjskiej. Skrill i Netteler IMO to najbezpieczniejsze portfele, gdyż z ich usług korzystają głownie hazardziści, a jak wiadomo e-hazard nie jest legalny w wielu pańsrwach m.in. w Polsce. I nie słyszałem o żadnych kontrowersjach z tym związanych, a trochę korzystam z tego.
Jestem życiem, które pragnie żyć, pośród życia, które pragnie żyć.
  • 12434 / 2419 / 0
Przy dużych kwotach to zaufanie musi być równie duże : D
W sumie nie znam żadnych przeciwskazań, by tak robić. Oczywiście tylko pod warunkiem braku dochodu z tytułu UoP.
  • 415 / 54 / 0
Nie wiecie może jak wygląda sprawa PayPala kontra Urząd Skarbowy. Czy oni mogą żądać od nich jakichś wyciągów z konta?
Dostaję dużo darowizn od osób z zagranicy i teraz się zastanawiam czy robić przelew na polskie konto w banku czy lepiej kupić za to jakieś usługi w Microsofcie i innych tego typu serwisach.
  • 12434 / 2419 / 0
To zależy, o rzędu jakiej kwoty mówimy. Jeśli to kilka k, to nikt się tym nie zainteresuje przecież.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Polski narkobiznes zwiększa zasięgi. Czarny rynek domaga się towaru

Newsy
To nie zgniłe mandarynki. 24-latek niósł w torbie tak zapakowane narkotyki. Wpadł, bo spanikował

"Dzięki czujności, doświadczeniu i doskonałemu rozpoznaniu terenu, policjanci z Wydziału Wywiadowczego Komendy Miejskiej Policji w Szczecinie kolejny raz skutecznie uderzyli w przestępczość narkotykową."

Ryszard Petru ma już projekt depenalizacji marihuany. Znamy szczegóły

Dopuszczenie posiadania do 15 gramów suszu lub jednego krzaka konopi na własny użytek – to propozycja, którą przedstawi zespół parlamentarny tworzony przez posłów koalicji. Dotarliśmy do szczegółów projektu, które potwierdzają nasze wcześniejsze ustalenia.

Ulubiona muzyka uruchamia układ opioidowy mózgu

Słuchając ulubionej muzyki odczuwamy przyjemność, niejednokrotnie wiąże się to z przeżywaniem różnych emocji. Teraz, dzięki pracy naukowców z fińskiego Uniwersytetu w Turku dowiadujemy się, w jaki sposób muzyka na nas działa. Uczeni puszczali ochotnikom ich ulubioną muzykę, badając jednocześnie ich mózgi za pomocą pozytonowej tomografii emisyjnej (PET). Okazało się, że ulubione dźwięki aktywują układ opioidowy mózgu.