Dział, w którym omawiane są konkretne kondycje, oraz ich wpływ na i współzależności z efektami środków psychoaktywnych.
ODPOWIEDZ
  • 2614 / 544 / 0
@Lotnik69 600mg pregabaliny dziennie i zdziwiony, że nie masz poczucia sensu robienia czegokolwiek %-D Poważnie? Dopóki tego ogłupiacza nie odstawisz to możesz do tego dorzucić 10 racetamów i noopept i dalej będzie słabo...
19 lutego 2025london5 pisze:
Dobrze że tego topka już nie ma, wkurwiał mnie ten chujek.
  • 1525 / 532 / 0
Lotnik a koksu próbowałeś? XD
  • 964 / 17 / 0
Jakie sumplementy proponujecie na zmniejszenie zmęczenia po antydepresantach?
  • 6 / / 0
upewnijcie sie ze nie macie zaburzenia ze schizospektrum moi drodzy naprawde mozna sobie czasu duzo oszczedzic
  • 393 / 152 / 0
Dla wszystkich, którzy tu się przymierzali do udziału w badaniu klinicznym z atikaprantem - najnowsza informacja koncernu w załączniku. Chyba sobie nie weźmiecie udziału ;) faza 3 badania zostaje przerwana
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
  • 149 / 19 / 0
Aha. 3 dni temu przeszedłem do fazy w której jest 100% lek. Ciekawe co dalej.
  • 393 / 152 / 0
@T800, nic. Skoro badanie zostaje przerwane to dostaniesz informację, że masz przestać przyjmować lek. Zwrócić wszystko do ośrodka i tyle.
  • 149 / 19 / 0
Nooo może jeszcze chwilę pobiore ten lek. Mail mojego lekarza: "Tak, miałem do Pana dzwonić wczoraj, ale już się nie wyrobiłem, bo do wieczora były ustalenia ze sposorem i CRO odnośnie dalszego postępowania.
Sytuacja jest dosyć dziwna, zadzwonię w przyszłym tygodniu. Biorąc pod uwagę doświadczenia w naszym ośrodku oraz zalecenia, które wczoraj dostaliśmy, myślę, że może (powinien?) Pan spokojnie brać dalej lek.
Zadzwonię po weekendzie."
  • 393 / 152 / 0
@T800 pytanie czy w tej sytuacji jest sens przyzwyczajać się do leku, który za chwile będzie niedostępny, bo nawet jeśli jeden ośrodek ma może i dobre wyniki to koncern już podjął decyzję mając dane ze wszystkich ośrodków. Ale oczywiście słuchaj badacza i jego zaleceń.

EDIT: Ogólnie dziwna sprawa z tymi wszystkimi antydepresantami oddziałującymi na receptor opioidowy, bo jest jeszcze badanie z navacaprantem, w którym koncern chwalił się, że jest niby 10x silniejszy od aticaprantu. I w przypadku navacaprantu, koncern na razie ogłosił, że po pierwszej fazie lek ma skuteczność porównywalną do placebo. Czyli pewnie czeka to badanie taki sam los.

Żeby nie było, To że badanie jest przerywane nagle nie jest niczym dziwnym, bo 95% badanych leków kończy w taki sposób. Okazują się nieskuteczne i nie wchodzą do obrotu. I najczęściej dzieje się to właśnie w 3 fazie.
  • 164 / 14 / 0
22 stycznia 2025Vetulani44 pisze:
@Lotnik69 600mg pregabaliny dziennie i zdziwiony, że nie masz poczucia sensu robienia czegokolwiek %-D Poważnie? Dopóki tego ogłupiacza nie odstawisz to możesz do tego dorzucić 10 racetamów i noopept i dalej będzie słabo...
Odstawiłem do 150-300mg i zwiększyłem piracetam do 6,8g dziennie oczywiście z cytykoliną go biorę. Planuje odstawić pregabaline albo brać ją doraźnie. Testuję teraz zastępczo baklofen i tianeptune ale na chęć do życia i zniesienie fobii społecznej potrzebuje oprócz 150mg pregabaliny wziąć albo 50-75 baklo albo conajmniej 15 tabsow dziennie po 12,5mg każda tiany także chyba będę szukać dalej. Myślę nad gabapentyną albo diagnozą add i metylofenidatem
ODPOWIEDZ
Newsy
CBŚP i ukraińska Służba Bezpieczeństwa rozbiły grupę przestępczą produkującą metamfetaminę

Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji z Zarządu w Poznaniu, we współpracy z jednostką śledczą Służby Bezpieczeństwa Ukrainy z obwodu zaporoskiego, pod nadzorem Prokuratury Okręgowej w Poznaniu oraz prokuratury ukraińskiej, przeprowadzili skoordynowaną operację wymierzoną w zorganizowaną grupę przestępczą, która zajmowała się nielegalnym wywozem z Polski do Ukrainy leków zawierających pseudoefedrynę, które następnie były wykorzystywane do produkcji metamfetaminy.

Konopie w żelkach. Wszczęto dochodzenie

W Holandii w żelkach Haribo o smaku coli stwierdzono obecność konopi indyjskich. Kilka osób, w tym dzieci, zgłosiło dolegliwości po ich spożyciu. Sprawę bada holenderski Urząd do Spraw Bezpieczeństwa Żywności i Produktów Konsumenckich (NVWA).

Marihuana a zdrowie jamy ustnej: Nowe badania kontra nikotyna i snus. Co szkodzi bardziej?

Największe jak dotąd badanie długofalowego wpływu marihuany na zdrowie wykazało… tylko pogorszenie stanu dziąseł – a i to w mniejszym stopniu niż przy używaniu tytoniu czy snusa! Nie zaobserwowano innych poważnych negatywnych skutków zdrowotnych.