Luźne dyskusje na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
Zablokowany
  • 1 / / 0
Mianowicie z tego co słyszę i czytam z różnych źródeł dowiedziałem się że niektóre z tych reklamowanych odchudzających "suplementów diety" mają w swoim składzie różne pochodne amfetaminy przykładem może być: sibutramina. Leki te są legalne i można je dostać bez recepty. Pochodna amfetaminy efedryna także stosowana jest w odchudzaniu ale rzadziej bo jej zastosowanie to głownie leczenie niedrożności nosa, etc np Tussipect. Problem w tym że tussi jest już na recepte. Moje pytanie do was: czy mieliście z tym jakieś doświadczenia? wiecie który z tych leków ma najwiekszą dawkę? Interesuje mnie użycie tych leków w celach rekreacyjnych ;p No i wreszcie czy ktoś z was próbował jakiś domowych metod na wyizolowanie tej sibutraminy?
  • 238 / 1 / 0
Tussipect jest na receptę, a sibutraminę aktualnie w całości wycofano z polskiego rynku. była dostępna pod nazwą handlową Meridia i Zelixa, ale ponieważ UE się nie spodobały wyniki badań kuracjuszy postanowiono sprzedaż tych leków zawiesić. teraz chyba tylko czarny rynek welcome to.
  • 81 / / 0
Zelixę można jeszcze nabyć w niektórych aptekach. Ja całkiem niedawno nie miałam najmniejszego problemu, aby lekarz mi przepisał (dodam że nie ważę 100kg) ;)
Zablokowany
Newsy
Turcja: Całe miasto na haju po spaleniu 20 ton marihuany przez policję w centrum miasta

W tureckim mieście Lice 25 000 mieszkańców zostało nieumyślnie odurzonych dymem z marihuany po nieprofesjonalnej akcji spalania 20 ton marihuany. Sprawdź, co się wydarzyło.

Marihuana zmniejsza pragnienie alkoholu u osób pijących dużo – Nowe badania finansowane przez rząd

Czy marihuana może pomóc osobom pijącym dużo alkoholu pić mniej? Nowe badanie przeprowadzone w USA sugeruje, że tak – i to z zaskakująco prostego powodu. Osoby, które sięgały po marihuanę tuż przed alkoholem, piły wyraźnie mniej i miały mniejsze łaknienie.

USA: Przedawkowane narkotyki zabiły mniej osób w 2024 roku

Liczba ofiar śmiertelnych związanych z przedawkowaniem narkotyków w Stanach Zjednoczonych znacząco spadła w 2024 roku, osiągając najniższy poziom od czasów sprzed pandemii COVID-19 – wynika z najnowszych, wstępnych danych opublikowanych 14 maja przez Centra Kontroli i Zapobiegania Chorobom (CDC).